reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniówki 2014

Witam Biedroneczka1980 i stokrotka-83 - super, że jest nas coraz więcej.
Angie i mnie też nadal męczy ból podbrzusza, wtedy tylko nospa i leżenie bez ruchu.
Weekend mija spokojnie, cieszę się bo wtedy dzieci są cały czas w domu, bo mam problemy co zrobić z wolnym czasem szczególnie w ciągu tygodnia, gdy zostaję sama. Ja tęsknię za pracą, za ludźmi, za zajęciem. Mam dziś taki marudzący nastrój - proszę o wybaczenie :-p

reklama
Witam i na początku zapytam czy przygarniecie do swojego grona jeszcze jedną ciężarówkę.Podczytuję Was od początku ale nie miałam odwagi się odezwać aż wreszcie przyszedł ten moment aby się ujawnić.Moja ciąża to totalne zaskoczenie,zajęło mi dobre trzy tygodnie aby oswoić się z tą sytuacją.termin z OM mam na 1 sierpnia.Pozdrawiam.

witamy i zapraszmy

A ja dzisiaj obdzwoniłam centrale znowu Lux Medu i trafiłam na super babeczkę,która powiedziała,że wyśle zawiadomienia do placówek w Krk że potrzebne jest pilne usg w najbliższym czasie i wtedy się do mnie będą oddzywać jak coś będzie. A koło południa zadzwoniła jeszcze raz,że sprawdziła sobie gdzie najwcześniej przyjmuje mój lekarz i ma do niego dzwonić,że od razu w poniedziałek wprowadził w system skierowanie. A ja sobie będę zaraz z rana dzwonić tam gdzie mam umówione usg na 4 lutego,żeby mnie gdzieś wcisnęli dodatkowo,bo to usg jest pilne i muszę je zrobić w tym tygodniu,najpóźniej w przyszłym. Zobaczymy co z tego wyjdzie:) A wczoraj spać nie mogłam przez to,szczególnie że to usg 4 lutego pokryło się z przedstawieniem Filipa w przedszkolu..a tak bardzo chciałam na to iść. Mam nadzieję,że uda mi się w poniedziałek uprosić żeby mnie gdzieś dopisali.

Tak podczytuje o tym lux medzie. W Gdańsku miałam okazję korzystać z usług tej przychodni (pakiet z firmy) i kiedyś potrzebowałam bardzo pilnego usg bo byłam w nieciekawym stanie. Pani podała mi termin jakiś 2tygodniowy... wściekłam się niesamowicie. Postanowiłam coś sprawdzić i przyszłam następnego dnia, podeszłam do rejestracji i powiedziałam że chce umówić się na usg prywatnie za opłatą. I tu nagle cud, termin uległ znakomitemu skróceniu... wtedy powiedziałam wszystko i zarządałam wyjaśnień czy pakietowiec jest gorszą kategorią klienta. Przyjęli mnie szybko :]
W ogóle jak powstała tam pierwsza przychodnia to było super na początku. Potem polecieli na hurt i terminy były coraz bardziej odległe a lekarze pakietowców też zaczęli gorzej traktować. Kiedyś bardzo cjora jechałam z pracy na wizyte i spozniłam się 5 minut. Pani doktor wyszła z drugą i powiedziała że yeraz to ona wychodzi i mnie nie przyjmie. Sprzeczałam się z nią 5 minut i powiedziałam że w tym czasie już by mnie obsłuchała i zobavzyła gardło. Ale stanowczo miała to gdzieś.

Ojaka - fajnie że udało się z tym usg ,zawsze to 200 w kieszeni

Izis - ja co prawda korzystam z Enel - medu , ale te placówki tak samo działają i najśmieszniejsze jest to jak umawiasz się z dzieckiem do pediatry do dzieci chorych , a tam ci dają termin najbliższy za dwa tygodnie :) , do tego czasu dziecko zdąży wyzdrowieć :)

Biedroneczka ,Stokrotka - Witajcie :)

Angie - mnie czasem zaboli jak na @

Khaka - zdrówka dla Córci

Mi tutaj panstwowo przysluguja 2 no moze 3 usg bo ciaza blizniacza. Dlatego musze chodzic prywatnie. Juz nawet nie licze ile pieniazkow na lekarzy wydalam zeby w ogole byc w tej ciazy wiec dodatkowe prywatne usg to taka kropla w morzu.

Witam nowa ciezaroweczke, ja dalej przytulam porcelanowa kolezanke, w piatek mialam spokoj a wczoraj znowu 3 razy. Teraz powoli ide sie ogarnac, sniadanie i do pracy, zeby tego bylo malo to kolano mi wysiadlo cos przeskoczylo w nim i boli okropnie. Swoja droga juz nie moge sie doczekac czwartkowego usg. A pozniej 31 genetyczne i moze poznam plec babelkow, tak orientacyjnie

Witam nowe forumowiczki. Wiecie co ja jeszcze nic nie przytylam, a tu niebawem koniec 1 trym. Tlumacze to tym, ze nie mialam zbytniego apetytu. Tzn mam momenty wilczego glodu, ale potem pare gryzow i mam dosc. Czy jest ktos jeszcze wsrod sierpniowek, kto tez jeszcze nie przytyl? Jutro ide na wizyte- zobacze co mi powie. Dopiero karte ciazy mi bedzie zakladal. Aaaa tak piszecie o tych prywatnych przychodniach, to w szoku jestem ile z was z tego korzysta. U mnie nie ma zadnej z tych o ktorej piszecie. Pozostaje NFZ, a do gina chodze prywatnie.

Witam nowe forumowiczki. Wiecie co ja jeszcze nic nie przytylam, a tu niebawem koniec 1 trym. Tlumacze to tym, ze nie mialam zbytniego apetytu. Tzn mam momenty wilczego glodu, ale potem pare gryzow i mam dosc. Czy jest ktos jeszcze wsrod sierpniowek, kto tez jeszcze nie przytyl? Jutro ide na wizyte- zobacze co mi powie. Dopiero karte ciazy mi bedzie zakladal. Aaaa tak piszecie o tych prywatnych przychodniach, to w szoku jestem ile z was z tego korzysta. U mnie nie ma zadnej z tych o ktorej piszecie. Pozostaje NFZ, a do gina chodze prywatnie.

Ja tez jeszcze nic nie przytylam, a nawet 1 kg na minusie. Lekarz powiedział ze dziecko wyciąga co najlepsze i żeby sie nie martwić. W II trym będę juz tyc.

reklama
Mnie powiedział to samo :))

Wydawało mi się, że chęć ciągłego snu mi przechodzo ale widzę po tym tygodniu, że wcale nie. ..
Dziś rano vomit mo i cały czas mdli. Trzymam lekarza za słowo że po 16tyg zacznie się poprawiać :p

Do góry