Ewelinka :-* faktycznie, tak jak pisze Madison fajnie się Ciebie czyta z rana jak za starych dobrych czasów :-)
Madison jak to nie ma szczepionki?
Wczoraj byłam na szczepieniu WZW i za 3 tyg zaplanowane mam 5w1 i nic mi nie mówili w przychodni że brakuje ...Muszę dziś zadzwonić, ja szczepię płatnymi w tej przychodni Arka. Madison musisz się upewnić czy dziewczyny Ci zaszczepią, bo mi wczoraj powiedziała pediatra, że jak jest jakakolwiek infekcja w domu to nie szczepią ani 5w1 ani pneumokoki, mimo iż maluszek nie zarażony. Mi wczoraj zaszczepili małego WZW bo jest mało obciążająca.
Dziewczyny a czy Wy szczepicie WZW tą płatną szczepionką czy bezpłatną? Wczoraj zadali mi to pytanie w przychodni. Przypomniałam sobie że Amelkę szczepiłam ostatnie dwie dawki płatną bp oczyszczona czy jakoś tak, ale mały w końcu dostał bezpłatną, bo przychodnia nie miała płatnych, a my i tak trochę do tyłu ze szczepieniami, no i ryzyko infekcji od córki więc nie przekładałam. Zresztą w szpitalu też dostał tą bezpłatną.
Ja rotawirusów nie szczepię, neurolog przy Amelce mi już odradzał, ale dlatego że to wcześniak i żeby nie obciążać dodatkowo
Czy któraś podawała DEBRIDAT?
Asiołek analizowaliście z mężem ten lek? Dostałam receptę na ten lek ze względu na problemy z kupką małego, sam nie robi wcale. Receptę dostałąm od lekarki od szczepień nie od mojej pediatry więc się zastanawiam czy podawać. U małego to jest ta niedojrzałość i każą czekać, że się w końcu unormuje.
Wczoraj byłam z synkiem na kontroli rehabilitacyjnej na karowej, na szczęście wszystko dobrze, mały rozwija umiejętności na 1,5 miesiąca. Bo wiecie, że wcześniaki mimo że tak jak mój np urodził się 4 miesiące temu to rozwija się zgodnie z terminem planowanego porodu czyli tak jakby się urodził na początku sierpnia. Uśmiechami cieszymy się dopiero od 1,5 tyg i mały zaczyna powoli gugać ;-)
Korzystając z okazji poszłam w sprawie tych kupek do lekarki, która prowadziła małego od urodzenia. Ponieważ jest problem z kupką, z wzdęciami, no i kolka to pani dr kazała cierpliwie czekać, podawać espumisan, masować no i poleciła takie cudo:
TERMOFOR Z PESTEK WIŚNI BABY & MOTHER PROMOCJA (4536720056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Używałyście? słyszałyście o tym?
Co do przepuklin pępkowych to potwierdzam, leżenie na brzuszku czyni cuda. Córka miała ogromną i się ładnie wchłonęła, synek miał malutką i już nie ma po niej śladu. Mi nigdy nikt nie kazał tego uciskać, a już plastrowania wręcz zakazywali.
Natkusia super, że trafiłaś wreszcie ze smoczkiem, do mnie też już idą te smoczki bo do tej pory miałam tą wersję dla wcześniaków.
Dziewczyny z Warszawy jak będziecie organizowały jakiś wspólny spacer to i ja jestem chętna :-)