reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Cześć.

Trzymam kciuki za wszystkie Dzeiwczyny na porodówce!

Chwila spokoju. Julian w przedszkolu, a Florian śpi...

Teraz zdecydowanie mniej czasu mam na BB, trzeba ogarnąć dom, potem po starszaka i na zajęcia dodatkowe, a i Florian coraz bardziej wymagający się robi, nie chce leżeć tylko obserwować świat z perspektywy moich rąk. Pozy tym rośnie mi jak na drożdżach, przez trzy tygodnie przytył łącznie 800g i urósł 6cm. A najlepsze, ze po nim nie widać, raczej typ szczuplaczka. No i silacz z niego, głowę zadziera wysoko i nawet długo ją utrzymuje. I zaczyna gadać do zabawek, bo juz z rana ma 2-godzinny czas aktywności. Niestety męczą go lekkie kolki... Dostaliśmy probiotyki i zobaczymy czy pomogą.

W środę mieliśmy też U3 z usg bioderek i wszystko w najlepszym porządku, dostał ostatnią dawkę witaminy K, szczepienia pod koniec września.

Dziś idziemy na basen, Julian już się doczekać nie może.

A teraz muszę iść wywołać zdjęcia do albumów przedszkolnych.

reklama
Hej
Rany moja panna w nocy postanowiła nadrobić robienie kup i co 2 godziny to kupsko ją wybudzało, potem godzina marudzenia, jedzenie i spanie :-D oj czego jak czego ale apetytu to jej nie brakuje :-)

Kurde ładna dziś u nas pogoda chyba wyjdziemy z nią na króciutki spacer :-) tylko jak ja mam ją ubrać? muszę zobaczyć ile jest tych stopni na dworze :-)

anians powodzenia i trzymam kciuki

Madison he he u nas też regularne karmienie i powodzenia na usg!

Ma_Dunia dostaliście probiotyk od lekarza? no i fajnie, że na usg wszystko dobrze

Fasica ja pierwsze cc zniosłam super, to drugie - tak sobie, ale postanowiłam wziąć przykład z Asiołka i nie narzekać na ból tylko skupić się na swoim szczęściu :-D Kornelka jest dla nas niespodzianką od losu. Żeby zajść w ciążę z Martynką musiałam się leczyć, Kornelka trafiła się niespodziewanie i jest dla nas wszystkim, tak jak i Martynka :-) mam cudowną rodzinę, dwie wspaniałe córeczki (choć gdzieś w głowie marzy mi się trzecia ;-)) więc w duszy z tym bólem ;-) minie

Sierpniowa i co wychodzicie? znaczy syncia wypisują?

No nic zmykam. Martysia zaraz jedzie z moimi rodzicami na "odpust" do mamy dawnej parafii ;-) wystroiła się i już się doczekać nie może

A ja mam od dziś dietę. nie karmię piersią, ćwiczyć jeszcze nie mogę ale dietę mogę już stosować. zważyłam się dziś i na plusie mam jeszcze +5 kg ale mnie to nie zadowala! ja muszę schudnąć bardzo dużo!

Miłego dnia

Annias nie martw sie z pierwszym dzieckiem tez odeszły mi wody nie miałam skurczy podali mi oksytocyne i sie zaczęły skurcze urodziłam 7 godzin od odejścia wód. Poród miło wspominam ale miałam znieczulenie bo bez tego byłoby cieżko.

Witajcie. Za nami najcięższa noc od początku.... Pobudka co godzinę. Do tego bąki go mordowały. Antek to egzemplarz który nie placze-wierci się,steka ale nie płacze.
Zaraz się na odpust z Kacim wybieramy.
Annas- &&&&
Madison- powodzenia.

Madison, na podejrzenie nietolerancji białek mleka krowiego złożyło się kilka rzeczy:
- Małą męczą kolki, bóle brzuszka, trudności z oddawaniem gazów
- hardcore był po zjedzeniu przeze mnie trzech kawałków duszonej wołowiny - nie spałyśmy praktycznie całą noc
- synek do 2 roku życia był na diecie bezmlecznej (8 miesięcy karmienia piersią, reszta na Nutramigenie) - dla lekarki taki wywiad rodzinny to podstawa do wykluczenia mleka krowiego

Oczywiście, odpuszczę na 2-3 tygodnie, a potem zrobię prowokację, bo wiem, że lekarzom najprościej jest posłać matkę na dietę eliminacyjną. Szkoda tylko, że nie doradzają jak przetrwać na takim wikcie.
Fakt, dieta nudna jak flaki z olejem i białka mleka krowiego są praktycznie wszędzie :szok: Znów uczę się czytać etykiety :tak:

Madison, kciuki za USG!
Gawit, miłego spacerku!
Faisca, fajnie byłoby nie stosowac tylko mleka w tej diecie (prawie w ogóle nie piję, poza kilkoma kroplami do kawy). Ale tu chodzi o wszystkie pochodne mleka (laktoza, serwatka) oraz wołowina, cielęcina, żelatyna. Poza tym wystarczy poczytać skład produktów - wszędzie mleko.
Sierpniowa, kciuki za wyjście synka ze szpitala!!! &&&&&&&&&
anias - trzymam kciuki za ten dzień!!!
MaDunia, brawo dla Floriana!

U mnie po wczorajszym macanku brzuch robił się twardy całą noc i od rana mam lekkie plamienia jasnobrazowe. Hmmm może coś ruszy. Na razie w miarę spokojnie, skurcze jakieś są ale bezbolesne i dość rzadkie.
Byłam dziś w kościele i nawet nie było mi słabo ;-)
Miłego dnia :-)

Witajcie!!!
Dopiero znalazłam chwilę od chyba tygodnia, bo:
kilkudniowy brak internetu (zmiana dostawcy) plus gości do wczoraj non stop od dwóch tygodni (urlopowicze...:confused:) i czasu na nic...
Na dodatek w poniedziałek przyjeżdżają kolejni na 4 dni...!!! W ich oczach oczywiście pomóc, ale co tu pomagać jak wszystko gotowe...
W środę mieliśmy ostatnią wizytę, szczegóły na wizytowym.
postaram się co nieco nadrobić...

Ściskam wszystkie jak ja nadal oczekujące i całuję wszystkie pociechy i ich dzielne mamusie :)

reklama
Witam się i ja. Mała śpi,więc mam czas,aby napisać kilka słów. Agatka po chwilowym zachwycie siostą we wtorek rano stwierdziła,że właściwie to ona chce jechać na wakacje do dziadków, bo przecież Marcela i tak ciągle śpi. Dzisiaj,gdy dzwoniłam do mamy to usłyszałam,że moje dziecko wybiera się jeszcze do swojej chrzestnej,więc nie mam pojęcia kiedy dojedzie do domu. Właściwie nawet dobrze,bo ja i tak większość czasu muszę zająć się małą.Tęsknię bardzo,ale cieszę się,żę dobrze się bawi.
Noce przesypiamy różnie:raz Marcyś budzi się co godzinę, następnej nocy nie śpi do czwartej, by kolejną przespać z jedną pobódką. Mam nadzieję,żę jakoś sobie to wszystko ustawi. Póki co jedziemy bez smoczka i moje mleko w zupełności wystarczy.

Powodzenia na porodówkach, bo czytam,że jakieś akcje się szykują, spokojnych nocy i samych przyjemności z mamusiowania.

Do góry