reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Witam się i ja o tak dziwnej dla mnie porze. Zawsze o tej godzinie miałam najlepsze spanie. A tu dziś od 3 nie śpię. Ba! nawet przez pół godziny w łóżku ryczałam.. Boże,wykończą mnie te hormony.
A ryczałam nad swoim losem chyba... Bo M teraz będzie kończył drugi tydzień urlopu i nawet gdybym urodziła na dniach to już w domu go z nami nie będzie,bo zanim wróci z pracy to będzie 17-sta. Co gorsza,jak zostanie mi już tylko wywołanie za tydzień to on już będzie w pracy i nie wiem czy dostanie wolne po urlopie.
Fakt będzie moja mama od poniedziałku ze mną do pomocy przy synku,ale to nie to samo..chciałam żeby tym razem M z nami posiedział trochę po porodzie,bo przy synku jak wróciłam do domu ze szpitala mógł być tylko dwa dni.

Ahhh ponarzekałam sobie,wybaczcie... teraz piję kawkę i zajadam się herbatnikami.

A M ma dziś urodziny. Miał być prezent dla taty od córy i poród...a tutaj nie ma nic...zero prezentu. Ja głupia też nic nie mam dla niego,bo nie miałam głowy do tego..

Izis gratuluję!!! i oczywiście zazdroszczę że już po:):)

reklama
Justyna919 ja właśnie dlatego aby w 9 miesiącu nieco zwolnić przygotowałam wszystko wcześniej... współczuje prasowania w taką pogodę!!!!

Gawit powodzenia dziś w szpitalu i owocnego pobytu i dużo dużo spokoju!

Mexi dobrze, że też będziesz miała internet w szpitalu :)))

Angie wszędzie dobrze ale w domu najlepiej, jak sobie radzicie?

Monia456 jak u Ciebie wszystko już takie gotowe to może mały poczuje się gotowy i jednak do końca tygodnia postanowi się urodzić :)))))))

Barbarka1611 może dziś i u Ciebie coś się ruszy po ostatnich maratonach okiennych :)))

Karaiwina wymioty to nic przyjemnego ja od kiedy zmniejszyłam żelazo jest całkiem nieźle... na tym etapie rzyganie to koszmar. Dobrze, że torba już spakowana :)

Izis Twój opis porodu cudny :) cieszę się, że masz go już za sobą teraz wracaj szybko do formy :))) ze swoją małą wielką Kruszynką :)))

Kama11 pewnie to skurcze ale niekoniecznie porodowe może jedynie zwiastujące a kręgosłup oszczędzaj w ostatnich 2 tygodniach ciąży będzie jak znalazł ;)

Peaceofcake życzę Ci aby pobyt w szpitalu był owocny i abyś szybko i sprawnie urodziła :*

Magda37 życzę aby Was wypisali :))) domek to zawsze domek :)))

Anna rzeczywiście mały Ci spać nie daje i tyle przygód w ciągu pół godziny :)))

Fiuu a Ty chociaż troszkę odsypiasz?

Ojaka przykro mi, że tak się z tym urlopem męża złożyło... ja też do końca nie wiem jak to u nas będzie... ale mam nadzieję, że chociaż z 10 dni z nami posiedzi... tylko wszystko też rozbija się o pracę :( Oczywiście potrzeba matką wynalazku i też będziesz musiała dać sobie radę... tylko szkoda, że zawsze trzeba być samotnym bohaterem zamiast móc liczyć na kogoś :(

Ja Nie mogę już spać.... niby jestem śpiąca ale tylko leżę i nie zasypiam...

Zjadłam kanapkę z sałatą i wędliną domową... z chlebkiem razowym :p popijam troszkę kawkę... i tak sobie wspominam jak to było kiedy Majusia byłą Malutka :)

Wspomnień Czar Malutka Maja :

PICT0002.jpg

mm3.jpg

PICT0005.jpg

PICT0012.jpg

Ba zdjęciu poniżej Maja ma 5 dni :)))

maja1.jpg

Załączniki

• PICT0002.jpg
    PICT0002.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 79
  • mm3.jpg
    mm3.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 76
  • PICT0005.jpg
    PICT0005.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 81
  • PICT0012.jpg
    PICT0012.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 69
  • maja1.jpg
    maja1.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 86
Uh Dziękuję dziewczyny. Niestety jeszcze nie po piszę więcej :)
W ogóle nie spalam. W nocy pani mi dała małą do cyca i musiałam się napić wody. A że jestem słaba to mi butelka wypadła i trochę na małą :( tak zaczęła płakać, że aż Panie ją wzięły na uspokojenie. I w kółko było słychać płacz więc ja też prawie płakałam, że zrobiłam jej krzywdę. Jak się potem okazało to nie moja mała tylko inny bobas tyle płakał :|

A słaba jestem bo straciłam mase krwi podobno. Póki co chyba kroplówki dostane, a w ostateczności przetaczanie. Dzisiaj rano pani była stawiać mnie na nogi. Potem kazała się wykąpać. Ledwo udało mi się odłożyć małą do kuwety, a jak dolazłam pod prysznic to prawie tam padłam. A moje krocze i zwieracze (jak zwykle obrazowo) wołają o pomoc...ale siku zrobiłam do wc :) hehe

Oj nie mam siły.

Izis super ze już po, jak czytam o twoim porodzie to widzę że był podobny do mojego. Też straciłam masę krwi i dostałam jedną kroplowke. Gratuluję kochana i buziaki dla Was.
Pieceofcake powodzenia w szpitalu, oby się ruszyło.
Ojaka nie denerwuj się kochana, wszystko się ułoży. A od 17 jeszcze dużo czasu, więc mąż będzie z wami
Barbarka trzymam kciuki za twój rychły poród. Wiem że masz już dosyć

Ostatnia edycja:
Izis ile ważyła córeczka bo czytam ze duża ale nigdzie nie widziałam wagi?

dziewczyny jaki kupilyscie materac do łóżeczka bo ja oszaleje na temat każdego są złe opinie 6 lat temu wszystko kupował mąż i on nie pamięta, podpowiadają mi gryczano kokosowy ale czy w nim nie zbierają sie grzyby ? I cieżko taki dostać jest kokosowo lateksowy. Podpowiedzcie

reklama
Do góry