reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Weźcie nie straszcie.... Ja do 06.08 chciałabym się wyrobić. To w sumie jest jeszcze czas...
Dziś mam lepszy dzień. Wczorajsza depresja jakby na moment zniknęła. Ale mam w pracy klimatyzacje....jak wyjdę po 16 to znów będę płakać nad swoim losem :-p

reklama
Próbowałam wejść na fora zamknięte ale pokazuje jakby tam żadnych tematów nie było :/ na przegladarce to samo. Nie jest mi dane zobaczyć nowe dzidzie.

Mnie coś brzuch zaczyna boleć, ni to żołądek, ni to skurcz. Dziwnie jakoś... czuje że znowu będę wymiotowac. U mnie dalej leje wiec przesyłam wam wirtualnie troszke chłodu ;)

Hej, trochę nie nadarzam za wami ale to chyba normalny etap. U nas wiszenie na cycu albo bek. Mało Inka śpi,więc wolę jej dac te 10ml mleka od pielęgniarek,zeby zasnela,bo jak tak sie męczy,toi soe serce kraja. U nas smolki nie było jeszcze.....mam nadzieję jutro iść do domu

CALTHA - mozna dodawać z dysku na zamkniętym. Ja dodaje z pamieci telefonu. Tylko, ze przez aplikacje nie moge, ino przez przeglądarkę :)

AMELIA - pamietam ten bol przy synku, teraz tez bolało bo ciagle na laktatorze, ale tym razem mogłam zrobic sobie przerwę na regenerację jak miałam zapasy.
Szkoda by sie było poddawać z tego powodu, bo to akurat szybko minie. Podobno własne mleko jest bardzo dobre na brodowaki. Ja tak teraz robiłam. I ja smarowalam tez mascia Medeli do brodawki. Jeszcze troche i sie przyzwyczaja. Pod warunkiem, ze młode sie dobrze przystawia, bo niepełne przystawienie tez moze masakrowac brodawki.

NATKUSIA - skad ja znam takie zachowanie jak u Wojtusia :) Male ssaki, ktore chca byc przy mamie. Moj synek tez tak miał, musiałam nauczyć go smoczka używać, bo nie dawał sie odłożyć z rąk i wogole od piersi. Ale i tak często sie domagał rączek, mial dni gdy byl zupelnie 'nieodkladalny'. Taki miałam egzemplarz :)

Dziewczyny widzę, ze tez zaczynaja odkrywać ciepło mamy...
Takie prawo tych naszych maluchów :)
Ja zreszta lubię miec maluszki w ramionach, tylko przy dwoch to duzo trudniej. A przy dwoch i dwulatku to juz zupełnie pod górkę?

MONYA - a ile najstarsza ma lat? Jak jej pobyt trafi na pierwsze dni pobytu Kostka w domu, to kto wie moze to bedzie najlepsza lekcja antykoncepcji ever ;)

Oj jak gorąco :( na nic nie mam siły. Na obiad golabki - ledwo co zrobiłam.
U mnie oznak porodu brak. 2 dni temu miałam skurcze w nocy - ale to wczesniej sie z mężem poprzytulalismy :-) A tam to nawet jednego małego skurczyka nie ma. Chociaż do czwartku wole sie wstrzymać - dopiero maz zaczyna urlop. I w razie czego bede sie czuła bezpieczniej.
i powiem Wam, ze strasznie sie boje tego porodu. Chciał bym mieć Oleńke przy sobie. Ale nie rodzic. Ehhh

Monya - dzięki że mi pomysł podsunęłaś! mam taką piłkę ale schowana bo nie korzystałam z niej wieki, idę ją odgrzebać z rupieciarni :)

Madison...dopiero 10, wiec jeszcze ma czas. Póki co chce z nami do szpitala i na salę tez;)

Ulika... Na zdrowie. Jak dla mnie póki co idealnie piłka sie sprawdza jak kręgosłup wieczorami boli, przy oglądaniu telewizji.

Ostatnia edycja:
Natkusiu - dzięki, wreszcie ktoś "jak krowie na rowie" mi wytłumaczył gdzie szukać galerii maluszków. Obejrzałam - śliczne te nasze lipcówczątka :) urocze różowe pyszczki :)

reklama
OJAKA ja przy Michale mialam dwie wielke rany na brodawkach, popekane i krew sie lała.. i wlasnie Octenisept szybko mi je goił :tak:

MONYA a jak sie dodaje? :-D glupia ja

ANNA bez załaman!!

CALTHA jak bylam w szpitalu to tak samo.. pelno dziewczyn po terminie..

MADISON oj tak Michas tez taki byl.. jak wychodzilam z domu to zostawialam swoja bluzke bo ani rusz. Wojtus chyba tez taki.. ale niestety smoczka na razie nie chce.. zobaczymy :tak:

EDYS dasz rade! Chwila bólu a potem fala szczescia!

ULIKA ciesze sie ze trafilas :-)

U mnie byla polozna, sciagnela szwy.. obejrzala Wojtka i poszla :tak:
W srode mamy wizyte u pediatry ulalala.. ciekawe jak Maluch przybiera..
No i nie musze go wybudzac na jedzenie :-) jak spi to niech spi :tak:

Do góry