reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Asiołek to masz pracowite dziecko, ogarnąć taką ilość zwierzyny:-D. Wcale się nie dziwię, że wybrała zwierzeta zamiast dzieci, one są zdecydowanie bardziej wdzięczne i cieszą się bardziej na widok opiekuna.

ewcol3 trzymam kciuki żeby było po Twojej mysli.

anna no to mieliście przygodę, ćma + jak zadziałała wyobraźnia:szok:, to wszystko może się zdarzyć, strach się bać.:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hurra udalo mi sie jednak zasnac do 8.30!

Amelia trzymam mocno kciukasy!

Izis swiruje w sensie, że nagle mnie przerazenie lapie ze nie dam rady, ze cos pójdzie nie tak, ze nie wiem co mnie czeka tym razem! I rycze sobie az mi przechodzi albo zasypiam :dry:
W piątek mam usg to chociaż dowiem sie czy nadal brak przeciwskazan do cc i co tam z młodą? Choc dla mnie kazde usg to tez stres jest! Jestem nerwicowiec w koncu i to w stresujacych sytuacjach wylazi!
Co do dzieci to dziewczyny, które nie maja jeszcze dziecka przekonacie sie ze nawet wlasne dziecko to czasem maly potwor, ktorego mozna czasem udusic z milosci a czasem ze złości!;-) Wychowanie to jedno ale dzieci tez probuja swoja osobowosc zaznaczyć i sie buntują. Nie jestem ani za bezstresowym wychowaniem ale i nie za tzw. czarną pedagogika i łamaniem dziecku przyslowiowego kregoslupa po to zeby bylo ulegle bo w dzisiejszych czasach sobie nie poradz w zyciu taki, kto wszystkim ustepuje i nie ma wlasnego zdania! No to se pogadalam ale poprostu dzieci sa b. Rozna tak jak dorosli i nie ma zadnych ogolnych zasad moim zdaniem tylko trzeba je do charakteru dziecka dostosowac.

Agula uwazaj tam na siebie na tych zakupach!

Anna no to nie zla przygoda przygoda! hihi...u mnie ostatnio koniki polne wskakuja do domu przez balkon choc to wysokie 1 pietro!? O cmach i komarach nie wspomne

Fiufiu życzę owocnego i milego olejowania:-)

Ostatnia edycja:
Anna - ja nie mogę z tych twoich opowieści o owadach :-) weźcie zainwestujcie z jakieś moskitiery bo inaczej to ty ze strachu w końcu urodzisz... no chyba że taki masz plan :)

Amelia - myślami z Tobą, trzymaj sie

Asiołek - fajnie że córcia zadowolona, napewno taki pobyt ją wiele nauczy :) opieka nad zwierzaczkami to super lekcje odpowiedzialności :)
Fiu Fiu - kobiety to faktycznie zagadki nieodgadnione :) ale mimo całego tego naszego skomplikowanego systemu myślenia i tak jesteśmy cool :)

Martuśka - ja takie bóle jak na okres mam od wielu tygodni, gdzieś w połowie 3 trymestru sie zaczęły. Najpierw się ich bałam - bo za wcześnie było na poród, później jak już mogłam, po 36 to myślałam że zwiastują i się przygotowywałam na akcję porodową a teraz już naiwna nie jestem i wiem że boli, boli i nic z tego nie wynika więc olewam, dziś też boli ale już się nie cieszę. ot przejdą jak zawsze.

Witam laseczki!
Piękna noc za mną, spałam jak mops.
Kończę 38 tydz - jestem więc oficjalnie wedle wszelkich źródeł DONOSZONA - co za komfort psychiczny :) udało sie ale już z całym szacunkiem dla mojej ciąży - mam dość, jest upał.... chcę już dzidzię. Dziś myję podłogi, jak nie pomoże to jeszcze okna - chociaż myte niedawno... ale co tam!
Miłego dnia!

Ewcol trzymam kciuki aby było po twojej myśli

Anna ale przygoda nocna :))))) sama się pośmiałam :)))

Magda Maja zawsze wybiera zwierzęta :) sama ma swojego psa i kota i dba o nie :)))

Angie zgadzam się co do dzieci, że mają czasem takie fazy, że można oszaleć :)))

Ulika :) u nas Maja jest niestety nad odpowiedzialna... musimy ciągle pilnować aby była dzieckiem... Gratuluje 38 tygodnia :)))))) i dobrej nocy :)))

Fiuu powodzenia z olejem :)))))))))

hej dziewczynki. ja siedze wlasnie na tej cholernej glukozie, narazie 1;5 h za mna, jeszcze 30min...oby wyniki wyszly dobrze, powinnam je miec jutro,jak wyjda ok od razu po lody lece bo mam taka chcice ze szok.. mnie tez mecza skurcze, dzis w nocy bylo kilka bolesne ale nie tak bardzo, do przezycia...sie niestety nie rozkrecilo...maly ruchliwy bardzo, wiec jedno zmartwienie z glowy:) wczoraj ozdabialam z synkiem kacik malucha bo naklejki przyszly, radochy mial co niemiara, i zalozylismy czesc poscieli,juz sie brata doczekac nie moze...jutro ktg a co dalej to nie wiem.

Dziewczyny a czy w dzień też macie skurcze, ja codziennie wieczorami mam i straszę męża że to już i chyba zasypiam :sly:, więc to nie te jeszcze.

asiołek podobno jak się kocha zwierzęta ta jest się dobrym człowiekiem a tu jeszcze taka odpowiedzialność :)

Anna my mamy moskitiery we wszystkich oknach tylko w tarasowym nie ze względu na psiaka także podobna sytuacja. Sierściuchy górą a w domu owadów od groma :D

Ostatnia edycja:
Witam:)

Amelia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&& ;-)
Anna Ty to masz przygody z tymi insektami:)

Ja niedawno wróciłam z zakupów,zaraz zabieram się za odkurzanie,bo odkąd teściu wykosił trawę mam wrażenie że mam cały czas brudno w domu,tak się nosi z ogrodu:/

fiufiu daj znać czy ten olej pomógł. Ja na niego może się skuszę jak do tygodnia nic nie ruszy. Tylko kurcze,nic pozytywnego o nim nie wyczytałam na necie.

Ja jutro po południu jadę na ktg do szpitala,niestety sama bo M z młodym zostaje.

reklama
Amelia kciuki sciskam. Juz niedlugo malucha bedziesz tulic. Fiufiu a Ty sie nie boisz tego sn? W sensie ze masz wskazanie na cc. Ja bym wydygala na 100%. Ja tam tez zmeczona, ale nie wiem co w tym upale lepsze- noszenie ciazy czy polog i dziecko u cyca 24 h na dobe. Wczoraj mnie jeszcze dziadek wkurzy- uwaza ze powinnismy w piatke - tzn my, on i moi rodzice wybrac imie dla dziecka. I mi wymyslil swietne imie -RENATKA- ;). Ta jasne- kazdy mial swoje dzieci i szanse na wymyslanie imion. Ale on to taki starej daty, imienia pierwszej naszej cory do tej pory nie moze wybaczyc, i za druga tez sie pewnie obrazi. Ale trudno- nie moj problem- wszystkim nie dogodzisz.

Do góry