reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Czesc dziewczyny,

Ja dzis tez wizyta u poloznej, zobaczymy co nowego sie dowiem, o ile sie dowiem :sorry2:

Upaly na dobre sie rozkrecily u nas, wiec ja ledwo zyje, najgorzej w nocy jak sa burze i musze miec zamkniete okno - koszmar :shocked2:
Jutro juz przyjezdza moja mama takze moge rodzic :-D Juz jej starczy tego dobrego :-p

reklama
FiuFiu, licze na trzydniówkę, dlatego czekam z lekarzem. Nie ruszyło Cie nic - ani olej, ani seksik??:no:
Katushka, Martuskaa, współczuję. Życzę Wam jak najszybciej rozpoczętych akcji. Ja też bym już pewnie świrowała, ileż można być w ciąży!!!!
Gorgusia, jak Kaci?
Ulika, ja poczekam aż młody wyzdrowieje i wraz ze skoczonym 38 tc też się biore na poważnie za przyspieszenie. Ponoć spacer dobrze działa, ale w taki upał to chyba tylko na omdlenie/zasłabnięcie. :-D
Ojaka, Jutka, powodzenia na Ktg i u położnej.
Ewcol, starego łożyska!!1 Ale to brzmi :no:

U nas chłodniej, właśnie przeszła burza - jest czym oddychać. Wczoraj obejrzałam odcinek "Porodów" na Ipla - ku...wa zaczęłam sie stresować!!!!:szok:

BEETKA - gratulacje złożyłam gdzie trzeba, ale i tu napisze :)
Wojtus śliczny i waga ładnie Wam w gore rosła. Bardzo sie ciesze, ze sie odezwalas, często myślałafm co tam u Was. Odezwij sie do nas, jak tylko Wojtus pozwoli :)
Sciskam wraz z moim dziewczynami :)

Kaspian no coś ty ja oglądam te porody i jakby przypominam sobie jak to jest. Trochę się stresuję ale i wzruszam. Tylko tam wszystkie dostają znieczulenie a u mnie na prowincji nią ma co liczyć.

Zdrówka dla schorowanych dzieciaczków.

MAGDA - pociesz sie moze tym, ze na pewno nic nie zahamuje akcji porodowej, jak to sie zdarza przy zzo i ze na tym wku... , ze tak boli i nie na znieczulenia urodzisz raz dwa :)

Ja po zzo to chciałam isc spać, albo zeby mi chociaz dali polezec i odpocząć na tym porodowym fotelu, straciłam zainteresowanie porodem ;)

Magda, no tak mam albo wczoraj miałam :-D Dziś może drugi odc, wciągnę. Wszystko takie szpitalne, ale lekarze i położne do rany przyłóż. Tylko jedna Mama z I odcinka mnie zaskoczyła swoją reakcją - nie chce przytulic dziecka, dopiero jak będzie czyste i ubrane :szok:, Męża nie chce widzieć przez cały poród :szok:
A z tym zzo - nie dobrze u Ciebie, zawsze to jakaś alternatywa :-)

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było. Tak sobie postanowiłam, że odezwę się do Was jak wrócimy do domu, nie chciałam zapeszać wcześniej. Może niektóre z Was uznają to za dziwne, no trudno. Musiałam dojść do siebie psychicznie i zdrowotnie.
Strasznie się cieszę, że tylko mi i Domi przytrafiły się tak wczesne porody, a reszta z Was donosiła prawie do końca. Gratuluję już rozpakowanym :-). Dzieciaczki prześliczne.
Mam straszne zaległości, kompletnie nie wiem co u Was, nie będę w stanie nadrobić niestety.
U nas po 8 tyg pobytu w szpitalu Wojtuś 14 lipca zawitał na reszcie do domku. Na szczęście wszystko skończyło się póki co dobrze, ominęło nas większość wcześniaczych komplikacji, Wojtuś w zasadzie jadł i rósł. Wyszedł ze szpitala po ukończonym 37 tyg ciążowym, z wagą 2940g, a w tydzień przybrał do 3400g.
Wojtuś od początku karmiony jest moim mlekiem, przez 8 tyg utrzymałam laktację ściągając codziennie mleko, teraz jesteśmy na etapie przestawiania małego na pierś. Jakby któraś potrzebowała porady na temat laktacji służę radą :-).
MADISON Twoje córcie prześliczne, szkoda że na Karowej nie rodziłaś to byśmy się spotkały na oddziale :-)
NATKUSIA dziękuję za wsparcie, Wojtuś też prześliczny :-)
EWCIA3004 ... Ty wiesz co :-)
Każdej z Was życzę szybkiego i bezbolesnego porodu.

Kaspian wiesz z tym przytuleniem odrazu to tez ruznie bywa. Ja pamietam jak moja bratowa rodzila drugie dziecko to tez niechciala przytulic bo bylo bardzo brudne i ona pamietala ze po pierwszym miala troche obrzydzenia. Sa tacy ludzie niestety ze obrzydzaja ih ruzne rzeczy...

Ja walsnie pohlonelam 2 batony sniker :o gdzie ja snikersow nienawidze a tym bardziej dwa? Jakas chcice mam o mamusiu. Wogule zjadlabym cos i niewiem co...czolgam sie po tej chupie z tym spojeniem i juz sama niewiem co ze soba i z tym bolem robic. Lekarka mowi wytrzymac do po porodu brac paracetamol. 9 dni do porodu i cos czuje ze mimo ze od polowy grozili mi przedwczesnym porodem to ja jednak po terminie urodze :/ to sem pomarudzila.....

Beatka malenstwo cudne. I super ze wszystko tak dobrze sie skonczylo.

A co do Domi ma ktos wiesc?

I ponawiam pytanie kto prowadzi sierpniowki na fejsie. Bo mnie odrzucaja caly czas.
Nielubia mnie :(

Ostatnia edycja:
Pierwsze rodziłam bez zzo to nawet nie wiem jak to jest ze znieczulenie. Ja obejrzałem sporo tych odcinków a chyba w 3 lub 4 popłakaliśmy się z mężem że śmiechu z reakcji jednego tatusia przy porodzie, który nie chciał zobaczyć jak wyszła już główka. :D

A tak z ciekawości czy Wy też dostałyście propozycję nagrania porodów przez polsat cafe.

reklama
Beetka - cieszę się ogromnie, że Wojtus juz z Wami w domku i tak ładnie rośnie... na buzi jest taaki okrąglutki:-)
ania - na fejsie Natkusia jest tez administratorem, moze napisz do niej wiadomosć?

a mi ciągle dziś zacina się internet, jakas glupia awaria wtyczki i 3 raz mnie wywala :wściekła/y:

Do góry