reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
ale jestem wsciekla. Kupilam na all gofrownice i otrzymalam kupę złomu. Po 20 minutach smazenia gofry nadaja sie jedynie do wyrzucenia...wogóle sie nie smaza...ehh

Ja przez tą pogode tez mam masakre.. nie chce mi sie nic i cos slabo..

Wiec przepraszam ale odpisze tylko EWCOL:
Kochana skontaktuj sie z ginem i diabetologiem. Mi tez unormowaly sie cukry i bylam cała radosna bo moglam sobie pojesc a wyniki super :tak: a od kilku dni nie umiem tych cukrow ogarnać bo albo leca mi w gore ostro albl w dół. Okazalo sie, że nagla poprawa nie jest dobra tak jak myslalam i moze zle oddzialywac na łożysko.
Nie wiem jak jest przy insulinie ale przy diecie ja dostalam taka informacje. Trzymam &&&&!

ja zawsze jestem senna przy takich upałach.... do tego słabo, duszno i nie ma czym oddychać..... zwariuje zaraz.... chyba sama sobie cesarkę zrobię :tak:
i odliczam dni, kiedy moja kochana córeczka wroci z wakacji, to już za 3 dni... :-)

ten wiesiołek tzn. Oeparol??? musze iść jutro kupić

Coś Wy dzisiaj niegadate jesteście moje drogie sierpniówki.... Pogoda czy co?
Fiuu....
Izis....
Asiołek....
EWAELINKA....
i wszystkie pozostałe. No Ejjjj.....bo niedługo nie będziemy mieć czasu na pisanie :p

Witam sie po calym dniu mega zmeczona ale ogolnie zadowolona raczej. Po pierwsze na wizycie u dermatologa mnie uspokoil, zebym sie nie przejmowala ze te plamy to od tego ze macica ucisks na zyly i gorszy odplyw jedt krwi i ze to jedt jakis wyprysk zastoinowy, zebym oszczedzla nogi poprostu a po porodzie mi przrjdzie. Wiec tak dzis oszczedzalam ze zwiedxilam galerię mokotow oczywiscie nic nie kupujac oprucz spozywki. Panowie moi kupili sobie buty a ja nic nawet kapci do sxpitala. Nic nie mogalam znaleźć albo wszystko drogie jak sie ma rozek z allegro za 18zl a taki sam w smyku kosztuje ok 60zl to juz sie odechciewa lazic po tych sklepach. A hitem staniki do karmienia w mathercare po 170zl hehe! No ale za to bulam u kolezanki w drodze powrotnej i juz mam kosz mojzesza w domku z materacem i wkladem na plozach i rozne roznosci np pieluchy nie otwierane, mleko, troche ciuszkow, kosmetyki, wklaki rozne nie otwierane, nie zuzyte zeczy więc git!:-)

Natkusia trzymaj sie co sie odwlecze to nie uciecze;-)

Madison super ze sobie radzicie choc napewno ten okres przystosowawczy bedzie w waszej sytuacji dosc trudny. Dobrze ze masz nianie, bo chyba bedzie przychodzic jak maz bedzie w pracy?

Nie wiem juz co komu...Monia jak tam po wyjeciu korka nic nie ruszylo?

Asiolek zdrowka!

Faisca współczuję sytuacji zonk normalnie!:baffled:

Carine dobra gofrownica powinna byc mocna tzn miec duzo Watt zeby gobrze grzala. Z takich i slabych wychodza takie gumowe flaki. Przerabislam to. Teraz mam super dobra.

Fiufiu...no to teraz wszystkie zachodzimy w głowę jak będzie wyglądała zmiana;)

Angie...cieszę się z udanej wizyty i dermatologa. Co do korka, to czuję się o wiele lepiej bez niego. Mój brzuch i macica nie są już takie spięte. Wszystkie skurcze, nawet te bezbolesne poszły gdzieś. Dziś mam święty spokój i zamierzam się wyspać. A od jutra może nawet coś posprzątam;)

Faisca... Dopiero teraz odczytałam , że sytuacja dotyczy Ciebie, a nie koleżanki. Ja bym była nieźle wk... i pewnie jeszcze bym o zwrot kasy poprosiła. U mnie na szczęście nawet z katarem nie chcą przychodzić.

Ostatnia edycja:
reklama
To ja chyba jedyna, której pogoda nie przeszkadza. Ale z synkiem na tym etapie to potrafiłam leżeć na kanapie przykryta cała mokrym rzecznikiem. Współczuje Wam bardzo. Końcówka ciazy latem to koszmar, ale w zamian od razu ładna pogoda na spacery i nie trzeba sie bujac z tym ubieraniem-rozbieraniem.

U nas sielanka trwa. Synek najchętniej przewijalby dziewczyny po kilka razy po rząd. Musimy mu pokazywać stopki, przytula sie do nich, wacha glowki. Wciaz mówi, ze lubi. Wozi kolyska po salonie. Przykrywa kocykiem itd itd. Ciekawe kiedy go wkurza pierwszy raz. Ale poki ci jest ok, albo zainteresowanie jest mega pozytywne, albo ma zlewke na nie.

Udało mi sie kimnac w dzien 2h. M był w domu, ale 2/3 czasu na telefonie. Jutro prawdziwa próba, bo idzie do pracy. Nie wiem na która mamę zaprosić, potrzebuje pomocy, ale nie mam ochoty na towarzystwo kurcze...

Niania jest codziennie 8-16, bez niej to nie wiem co byśmy teraz robili.

FIUUFIUU - czekamy na fotki w taki razie :)

MONYA - myślisz, ze to brak pessara czy raczej kwestia psychiki?

ANGIE - super, ze te plamy to tylko przejściowe rzecz.

Lecę na druga zmianę. Uspilam synka, a tu pora kamienia panien. 21 to ciężka godzina u nas.

Do góry