reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Babka raczej martwi się o twoje serce Anna a nie przejmuje ciążowymi kilogramami. No chyba że się myle to kij jej w oko.
Skoro juz o pierwszych spacerach to w co bedziecie ubierać maluszki jak bedzie upał? Ja mam dylemat w co ubrać na wyjście bo juz 4 godz po porodzie bede musiała opuścić szpital

reklama
A ja sobie dzisiaj odpoczywam przed wizytą... Dwa dni nie zaglądałam, bo i czasu nie było i źle się czułam...czytam sobie i czytam, zbieram myśli co by wreszcie się odezwać a tu Fiuufiuu pisze, że "urodziłam". Ja jeszcze psychicznie gotowa nie jestem i obawiam się, że moje Maleństwo też jeszcze nie.

Madison, wiem, że u Ciebie ważny dzień dzisiaj. Ach jak ja Ci zazdroszczę tej gromadki...ale pytanie mam takie z innej beczki, Ty się użerałaś z cholestazą ciążową, które wyniki miałaś przekroczone i jak bardzo? Ja już 3 raz robiłam próby wątrobowe, 2 razy było ok, no a teraz lipa. Generalnie to prócz tego swędzenia dokucza mi cały przewód pokarmowy, zgaga zgagą, ale to jest jeszcze coś innego.

Póki co jestem w szoku Fiuufiuu :szok:

Lecę dalej, bo jeszcze mi trochę Waszych wpisów zostało.

Hej, jestem po, szcżególy gdzie trzeba.

Anna wiem jak to meczy gdy nigdy nic nie wiadomo. Ale nie martw sie, to już końcówka, spróbuj sie wyciszyć, napewno wszystko sie ułożyułoży:-)

olciakk myślę, że dokładne badania to nie wychodzą nam na zdrowie przynajmniej psychiczne:-D, jak byłam w ciąży 13 lat temu ze 3 razy miałam badanie krwi i moczu, była glukoza i 1 USG, od 32 tyg. miałam już rozwarcie i luzik jakieś tam leki, ale bez paniki, a teraz wszystko badają , sprawdzają USG zwykłe, genetyczne a i do tego internet robi swoje:-D. Dlatego nie raz człowiek się dołuje, a w sumie to nigdy nie wiadomo.

anna to Ci się babsztyl trafił, aj teraz też chyba mam z 3 lub 4 do przodu i jakby mi powiedziała, że jestem za gruba, to bym jej powiedziała,"heloł jestem w ciąży, chyba mam prawo".:-D

Z tymi spacerami to chyba zależy od pogody, ale myślę, że ze 3 dni w domu z innym powietrzem to wystarczą.Mam zamiar szybko z malą spacerować.:-)

Mi moj ginek robil Usg i te przeplywy musze miec ciagle monitorowane. Z racji tego, że Wojtus ma 2600g to chca troszke przeciagnac aby zwiekszyl wage. Beda wywolywac ale nie na juz.
Jutro mam byc na czczo bo prawdopodobnie bede miala test Oxy wiec a noz jutro cos ruszy choc z Michaskowej ciazy wiem, że to lipa ;-)

MISIURA lepszego samopoczucia!

ANNA to chyba cieszysz sie na SN?

MEXI jak wrocimy do domu to na nastepny dzien jak bedzie ladna pogoda. Michas nasz tez jest z lipca u tak postapilismy :tak:

MADISON kiedy jedziecie po księżniczki?

GAWIT ufana masz córe ;-)

MARTUSKA zazdroszcze.. ja nie zdarzylam do fryzjera buu

U nas deszcz pada ale to dobrzr bo w szpitaly zaduch

O mamusiu jaka duchota ...

A ja mam tyle roboty :-o wlasnie zauwazylam ze jak wypije troche wody to moment mokra jestem ...ooo ... Nigdy tak nie mialam ...

A tak wogole to HELP w piatem m. ma imieniny a jak ni huhu nie wiem co mu kupic ... Macie jakies pomysly?

Barbarka a dlaczego 4 godz po porodzie musisz opuścić szpital?
Natkusia to trzymam kciuki za jutro. Ja w pierwszej ciąży też byłam już umawiana na ten test oxy 7 dni po terminie,ale chyba synek się wystraszył i "wyskoczył" dzień przed.

witam
ja dzis nocke nieprzespaną miałam bo mnie męczyły skurcze i te bolesne i te bezbolesne, nad ranem przeszły, usnęłam na 2 godz a jak się obudziłam to znowu, ale wstałam , rozruszłam się i przeszło...jeju ja już naprawde nie wiem czy rozpoznam te porodowe......do tego krzyże tez bolały...
jestem ciekawa co ktg wykaże w pt

barbarka
kupujecie domek czy zamierzacie budować? trzymam kciuki za szybkie załatwienie spraw kredytowych!
Madison super waga dziewczynek..dziś do domciu?:-) ale będzie wesoło :-)
izis mnie np nie chodzi o takie pomijanie, bo ja tez nie kazdemu odpisujena jego post,ale jak się pyta kogoś(konkretna osobę) o to samo kilka razy i zostaje się bez odpowiedzi to o czymś świadczy:-p
fiuufiuu ja dzisiaj jak przeczytałam nad ranem twojego posta, pomiędzy skurczami to mialam wrazenie ze to ja bede tą osobą no name z twojego snu..naszczęście się nie sprawdziło:-D
Ewelinka super ,że idziesz do domku :) ponawiam pytanie o cukier :) on ci wyszedł z tego badania glukoza w surowicy czy z wyników moczu wyczytali, czy jeszcze innaczej u ciebie się to objawiło? tez mialam takie pieczenie przez magnez ale ten z pompy w szpitalu dożylnie...
Wkasia to ja miałam tak samo jak ty. W pierwszej ciazy tez torba i wszystko wczesniej przyszykowane i urodziłam dopiero w 42 tyg...
Anna ja bym sprawdziła..po badaniu tez sie zdarza bo ja tak mialam, najpierw zywa krew a potem 2-dniowe plamienie ale ty chyba dzis nie bylas badana wiec, nie wiem czy po jakims czasie tak moze byc.. a przy badaniu nie krwawiłaś?
ps. dobrze ze bylas.Może miec lekarka racje, mojej znajomej sie tak poród zaczal..zaczela plamic, pojechala do szpitala, skurczy nie miala a tu rozwarcie 4 cm, skurcze przyszly później..
martyna ja ci nie powiem, ale nic ci lekarz nie mowil czy te wody w normie czy nie?bo tak troche mało mi sie wydaje.. ja mam 16 cm...
pij dużo wody to pomaga
Mexi jak bedzie cieplutko to moze i na drugi dzien wyjde, jak chłodniej po tygodniu jakoś zamierzam.. z synkiem pamietam wyszlam szybko a to byla zima :)

Zazdroszcze wam tych sióstr..ja mam 2 braci i to już nie jest to samo..z siostrą pewnie jest się bardziej zżytym..zawsze chciałam mieć siostre
dziewczynki czy wasze maluchy też tak się rzucają w brzuchach? bo mój to strasznie. Od wczoraj popołudnia nonstąp, wieczorem to tak bolesnie,że z bólu pojękiwałam a w nocy też dawał czadu nieźle...się zastanawiać zaczęłam kiedy on śpi i czy jest wszystko ok..no aż niemożliwe
icon_smile.gif

koleżanka mi załatwiła te liście malin do picia i będe stosowac za tydzień, teraz się boje przy moich przepowiadaczach ,że jak spróbuje to zaraz urodze hehe
icon_razz.gif

ide sie przejść po ogrodzie troche, zobaczyć co tam "słychac"

reklama
MAGDA idziesz na czczo na porodowke i dożylnie podaja ok 8 kropli oksytocyny na pobudzenie macicy i albo sie rozrusza i pojawiaja sie skurcze albo nie

OJAKA ja mialam przy Michale ten test i w ogole nie zadziałał, mam leniwą macice ;-)

CARINE na pewno rozpoznasz te skurcze :tak:

Matko ale nudy.. i tesknie za Michasiem eh

Do góry