reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Dzień dobry ;D
Widzę, że poranek z samymi dobrymi nowinami :)

Ja jestem nieprzytomna. Zasnęłam może pomiędzy 1 i 2, milion pobudek, a ostateczna po 6. Jestem zmęczona tym notorycznym niewyspaniem na tyle, że mam mega organizm osłabiony. Już wczoraj czułam, że coś nie gra i wcale się nie pomyliłam :D z rana przywitała mnie mega oprycha na ustach :)

Co do porównania z siostrą to u mnie to akurat sama prawda :D

Miłego dnia dzisiejszego dla wszystkich :)

reklama
kahaka mi nawet nikt nie musi mówić, że jak kaczka chodzę. Tak mnie półdupek lewy boli, że inaczej nie potrafię.
fiuufiuu uwielbiam Cię:rofl2:

Ja wczoraj na wieczór ubzdurałam sobie, że chyba w nocy urodzę. Złapałam takiego stresa, że co chwilę na kibelek ganiałam. Usnąć z dobre 3h nie mogłam. Potem wstawałam po sto razy na siku:eek: Dopiero po 5:00 jak mąż wstawał do pracy, usnęłam. Dało się pospać tylko do 8:00, bo panowie porządkowi postanowili pod blokiem poszarżować swoim mini traktorkiem- akurat pod moim oknem.
Tak sobie myślę, że sram się z tym porodem, a i tak urodzę w terminie- 2.08. albo i po.

Idę się ubrać i z koleżanką na spacer, póki jeszcze jest czym oddychać. Papapapa

Anna lepiej to sprawdź, mój lekarz mówi,że jesli sie cokolwiek zacznie dziać, to na szpital, bo to nie przelewki a 38 tydzień, to juz prawie termin:-)

Aniu lepiej sprawdzić ;-)

ja nie mam weny ostatnio do pisania :zawstydzona/y:podczytuję tylko :zawstydzona/y:

jak chodzę boli brzuch na dole -jutro jestem umówiona z położną na macanko czy coś dalej się dzieje -zobaczymy co powie. wczoraj zbałamuciłam małża -ale był zadowolony :-)

mam nadzieje ze juz niedługo Antoś bedzie z nami :-)

dospałam sobie znowu ;)
monia456-ja tez mysle,ze trwoja cora juz powoli przestaje potrzebowac spac w dzien. ale ni epocieszę cię jak oasiolek- moj lulu nie spi,a ma energię jak króliczek Duracela...

Ewaelinka- łał do domu, możesz chodzić. jakie newsy! Kochana to teraz przygotuj sie już i psychicznie i fizycznie do tego,ze następnym razem szpital -tylko po dziecko :)

natkusia-no tak,to budzenie na cisnienie i mierzenie temperatury...jakby to mialo jakies znaczenie czy o 5 czy o 9...

Asiołek- miłego dnia!

gawit- ty odpocznij.

Ja wam powiem tak- my wszystkie chcemy byc chop siup do przodu,a w ciazy jestesmy raptem 9 m-cy z czego jakies 6 jest dla nas uciążliwe. nawet jakbysmy miały miec liczne potomstwo tojest to promil naszego zycia i nie ma co wstydzic sie prosic o pomoc,tupac noga i mówic stanowcze NIE! bo my same swiata nie zbawimy. :)

marlenkus-im wiecej mysli si eo porodzie,tym on nie przychodzi,tu tez ta zasada sie sprawdza :)

agula,odpoczywaj :)

wyczekany-kciuki za wizytę :)

caltha-ty to tez przewrotnie jak gorgusia :)

lilith-to moze dzis dzienna odpoczynek?

ojaka-ty tez odpoczywaj,wiadomo z dzieckiem to zaden odpoczynek.

wkasia-oo to fajnie jak sie odnajduja przedmioty :) i kasa w kieszeni zawsze zostaje :)

sierpniowa :D ty sobie porodu nie wywołaj samym mysleniem :D

anna-moze si eu ciebie zaczyna???

cco ja mam dzisiaj zrobić? mam kurki i chce zrobic sos kurkowy,a wy mi tylko powiedzcie,co do sosu,bo tutaj pusty łeb mam :D

reklama
Anna trzymam kciuki aby wszystko było ok mimo krwawienia!!!! troszkę to niepokojące... dawaj znać co i jak!!!

Fiuu ja zazwyczaj robi e tradycyjne z cebulką ale pamiętam latem kiedyś na wyjeździe kurki w sosie robiła moja koleżanka, która jest szefem kuchni...
masełko spora ilość odrobina bardzo drobniutko posiekanej cebuli... potem kurki - to podsmażała a potem dodawała śmietankę deserową :) przyprawy i zieloną pietruszkę :) było pyszne z tą śmietanką :)
Ja standardowo lubię z młodymi ziemniaczkami... albo z grzankami :) a najlepiej jeszcze jakby się jakiś kawałek polędwiczki obok znalazł :)

Do góry