reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Ja mam dzis mega lenia i leze jakby to moja babcia śp.powiedziala" jak złe bydle"!

WKasia, Carine dzieki za dodanie otuchy w sprawie plamki:tak:
Tak czy inaczej bede juz grzeczna, przynajmniej narazie;-)

Macku mega gratki jeszcze raz!

Agula mam nadzieję ze ci sie stan zapalny jakis nie zrobił...nie zrozumialam tylko jakie slady?

Amelia no to tym paciorkiem sie nie martw! Reszta tez chyba nie taki diabeł straszny...Jeszcze ten miesiąc to i pewnie lozysko popracuje a ktory masz stopień? Glowka do gory!

Asiolek zapomnialam pogratulować ci zakupu! Piekne autko:-) zeby sie tylko nie psulo tfutfu!;-)

reklama
Ulika ten tekst kiedyś chodził po facebooku i jakoś też utkwił mi w pamięci ;)

Carine ja się nie szykuję... ja się modlę aby jeszcze wytrzymać :))))

Monya zatem do środy wytrzymaj a potem możesz mieć w głowie świństwa jak cała reszta.

WKasia fajnie, że 3 trymm. nie daje Ci się we znaki :))) mnie bardzo unieruchomił i bardzo żałuję, że nie śmigam tak, jak wcześniej :)

Gorgusia tryb życia wyznacza nam też nasze samopoczucie. Kiedy człowiek ma zielone światło na aktywność i czuję się na siłąch to fajnie, że może z niej nie rezygnować. Uważam jednak, że masz naprawdę końskie zdrówko pod tym względem i jesteś w mniejszości :))) co powinno tylko cieszyć :)))

Stokrotko odpoczywaj i uważaj na siebie...

AfiaAnetka - trzymamy kciuki :) dzidzia pięknie waży :))))))

Agula :) ostrożnie :)

Fiuu ja nie miałam serca do tej książki ;)

Amelia a co te paskudki tak do Ciebie przylegają... może po ciąży warto pomyślec o sposobach na wzmocnienie organizmu..

Angie :) fajny tekst "jak złe bydle" ihihihi ja też dziś bardzo powoli funkcjonuję...

Ostatnia edycja:
Witam również nowego sierpniowego dzzidziusia!

Ale mi pomógł tekst Asiołka, żeby się nie denerwować itd , właśnie mężuś mnie poinformował że zapomnieli z córcią na wycieczce swojej, nowiutkiego plecaczka:wściekła/y:, noż kurdę,nowy komplecik jej zapakowałam na zmianę na ww i zabaweczkę miała ulubioną, i kieszonkowe miała swoje... eh... FACECI!!!, tylko się nie denerwować..... i "nie opłaca mu się już wracać" Czasami naprawdę mam wrażenie że wszystko muszę sama dopilnować bo inaczej to.... eh.....

Kurcze dziewczyny a ja mam lekkiego stracha. Oo 11 boli mnie brzuch, taki typowo "miesiączkowy" ból. Ściska i puszcza.... nie jest jakoś mega uciążliwy czy bardzo bolesny ale na wszelki wypadek wzięłam Nospę żeby tę czynność skurczową wyhamować i... hm... nie pomogła:no: dalej boli, kładę się obserwować dalej....
Jeszcze bym sobie pobyła jednak trochę "w ciąży" z chęcią. Chociaż z tydzień...

Ulika licz skurcze... i częstotliwość ja tak robię... siedzę sobie przed komputerem i wpisuję do notatnika... aby wiedzieć czy już jakaś regularność występują... czy mimo tego, ze są to jeszcze chaos. Wypij sobie coś ciepłego i się zrelaksuj - stres plecakowo maskotkowy już zostaw za sobą.... wdech... wydech...
A teraz fajne plecaczki w promocji są w decathlonie :) dla maluchów i dla starszakó w bardzo dobrych cenach :)

Hej dziewczyny!
Macku gratulacje raz jeszcze!
Kurcze ciężko mi za wami nadążyć, te ostatnie tygodnie były mega ciężkie, nawet jeśli udało mi się coś nie coś przeczytać to sił na odpisanie nie było.
Córcia jeszcze w brzuszku a synek już zazdrosny. Tulic chce sie tylko do mnie, na rączki do mnie, spać ze mną... można się wykończyć bo kawał klocka z niego jak na 15 miesięcy. Pociesza mnie fakt że może szybciej urodze ;)
Wydaje mi się że czop mi odchodzi, pewna być nie mogę bo nie tak dawno przechodziłam infekcje i śluz był podobny. Tylko ze teraz bez zapachów i swędzenia wiec może jednak...

ja właśnie włożyłam ciacho z wiśniami i kruszonką do piekarnika mhmm :-) a zaraz biorę się za prasowania. Choć coś mi siły odchodzą :dry: chłopcy pojechali na rowerze wiec mam ciszę w domu.

no MACKU się nie odzywała a tu z wyskakuje z porodem :-D fajnie! Aaa urodziła w 36t5d

WKASIA dla mnie był naj II trymestr ale zależy jak dla kogo.. w III czuje się ociężała i marzę o końcu :tak: choć pewnie będę tęsknić za brzusiem ;-)

GORGUSIA mi np chodzi o te 12h w pracy w 8-9 mscu ciąży.. potem jeszcze dziecko, dom itd - wielkie WOW!

STOKROTKA oo kurcze.. oby to ciśnienie Ci się unormowało i małe zostało w brzuszku! A w którym tc jesteś?

AFJA ładna waga! można rodzić :-)

AGULA współczuje przygód nocnych..

AMELIA nieźle z tymi dolegliwościami :szok: dasz radę!!

ASIOŁEK pięknie to napisałaś.. nie można patrzeć, że ktoś ma lepiej ktoś ma gorzej itd.. kurcze niektórych rzeczy się nie przeskoczy :confused:

ULIKA obserwuj skurcze i licz sobie.. :-)

BARBARKA u mnie to samo.. Michuś ze mnie nie schodzi i w życiu nie był taką przykleją :szok: myślę, ze oni podświadomie czują, że mama nie będzie tylko ich..

a u mnie jakieś skurcze się pojawiają juhuuuuuu! Ale tak jeden na godzinę buhahaha :-D:-D:-D

Naktusia to może coś się jednak ruszy :))))))))))
Ja też mam skurcze od rana nieregularne... niektóre bolą jak na @ lub troszkę mocniej... wzięłam nospe i dalej kolana zaciskam :))))

Barbarka a Ty który tydzień?

No ja teraz 35+2. ale wyglądam na 40 :/ opuchnieta, plamy na buzi, dobrze że bez rozstępów (nowych). Też bym juz z chęcią urodziła.
Odnośnie szyjki, sprawdzają wam przy każdej wizycie? Mi ani razu nie sprawdzili, w poprzedniej ciąży też.

reklama
To też usłyszałam od położnej ;) dała mi zielone światło od 24 lipca. Synka musieli wywoływać 11 dni po terminie, mam nadzieję że córka wyskoczy przed

Do góry