reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Monya ,ale moja jest skrocona i juz otwarta :-/
Mam problem jak to tlumaczyc ale czy moze byc to ten dol macicy ???ja to odebralam tak ze jestem tak rozmiekczala tam, ze moge peknac i wody moga odejsc (o tych wodach to wiem ,ale lekarka pierwszy raz uzyla okreslenia ze jestem bardzo miekka )
Udaje ze kolacja mi baaardzo smakuje i sie nia delektuje hahahha
Faisca jazda rowerem????????

Ewaelinka kolacja całkiem całkiem;)
Ja załapałam się tylko na śniadanie- foty nie zrobiłam, bo wstyd by było pokazać:/
U mnie też krótka( 1cm), otwarta ( jakieś 3 cm) i właśnie miękka !!! Z tym, ze juz bez skurczy... Sugerują łatwy i szybki poród;)

Monya- ja olej z wiesiołka tez mam w planie brać, ale dopiero od 37 tygodnia. Podobno oprócz połykania mozna tez stosować dowcipnie ;) ja ograńicze sie tylko do tradycyjnego przyjmowańia chyba.

Ewaelinka- rowerem, bo raz ze mam wszędzie daleko, a dwa to od jakiegoś czasu mi łatwiej niż spacerować - tak jak wspominałam taka dziwna kolka mnie łapie jak chodzę.

Marlenkus- to tylko sie cieszyć z tym porodem :)

Ewaelinka...ale nie jesteś jeszcze chyba otwarta na te 10 cm ;)

Ja chyba odpuszczę sobie łukanie i picie tych suplementów, bo niestety nie umiem być konsekwentna, a pójdę jak to ja "w zabawy fizyczne", czyli wszystko co związane z ruchem. Przynajmniej odzyskam trochę mięśni utraconych w tym ciążowym bezruchu.

hejka
Mi sie dzis w nocy snilo, ze 3 sierpniowki urodzily :szok:,ale zapomnialam ktrore:rofl2:

Dzisiaj cisnienie mam bardzo niskie i strasznie spac mi sie chce. W koncu moglam sie zdrzemnac:happy2: i dalej mi sie chce spac, Jest mi slabo

Asiolek - gratulacje.
Ewelinka - takie danie nawet spoko ale dla mnie x2 zebym sie najadla ;-).
Madison- piekna waga :) rosniemy :)
Madunia- ciekawe jak u ciebie z tymi skurczami,Daj znac.

Katrina - może i dobrze, że nie pamiętasz bo zacząłby się popłoch :-)

Ja dzisiaj też mam jakiś taki senny dzień, nawet godzinkę się przespałam popołudniu.

Asiołek - gratuluję autka, ja też lubię kombi, wszystko mi się mieści :-)

Mnie się dzisiaj nic nie chce nawet za bardzo pisać :-) Poczytałam, że u Was wszystko OK więc tak trzymać :-)

reklama
Faisca, Monya81 mi na szkole rodzenia położna polecała tego wiesiołka 3x2 kapsułki, a po 38 tygodniu po 4 kapsułki dowcipnie. Ja biorę na razie 2x2.
carine na opakowaniu napisane jest żeby jedną filiżankę dziennie. Na razie tak pije bo jest ohydna, no i nie pamiętam jakie były zalecenia położnej.
Asiołek gratuluje zakupu samochodu!!!:-)

Mój dziś będzie holowany na kanał do mechanika.

A tak przy okazji przypomniało mi się coś w sprawie wyprawki do szpitala. Położna polecała jeszcze zabrać ze sobą 2-3 saszetki tantum rosa i jakiś pojemnik- spryskiwacz na to. W przypadku nacięcia krocza ponoć ma zbawienny wpływ.
Druga rada- od koleżanki- to mała poduszeczka, która będzie przydatna przy karmieniu maluszka.
I jeszcze taki szczegół jak spinka/gumka do włosów- pod prysznicem żeby włosów nie moczyć. Niby pierdoły, ale może któreś się przyda;-)

Do góry