reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Monya ,ale moja jest skrocona i juz otwarta :-/
Mam problem jak to tlumaczyc ale czy moze byc to ten dol macicy ???ja to odebralam tak ze jestem tak rozmiekczala tam, ze moge peknac i wody moga odejsc (o tych wodach to wiem ,ale lekarka pierwszy raz uzyla okreslenia ze jestem bardzo miekka )
Udaje ze kolacja mi baaardzo smakuje i sie nia delektuje hahahha
Faisca jazda rowerem????????

Ewaelinka kolacja całkiem całkiem;)
Ja załapałam się tylko na śniadanie- foty nie zrobiłam, bo wstyd by było pokazać:/
U mnie też krótka( 1cm), otwarta ( jakieś 3 cm) i właśnie miękka !!! Z tym, ze juz bez skurczy... Sugerują łatwy i szybki poród;)

Monya- ja olej z wiesiołka tez mam w planie brać, ale dopiero od 37 tygodnia. Podobno oprócz połykania mozna tez stosować dowcipnie ;) ja ograńicze sie tylko do tradycyjnego przyjmowańia chyba.

Ewaelinka- rowerem, bo raz ze mam wszędzie daleko, a dwa to od jakiegoś czasu mi łatwiej niż spacerować - tak jak wspominałam taka dziwna kolka mnie łapie jak chodzę.

Marlenkus- to tylko sie cieszyć z tym porodem :)

Ewaelinka...ale nie jesteś jeszcze chyba otwarta na te 10 cm ;)

Ja chyba odpuszczę sobie łukanie i picie tych suplementów, bo niestety nie umiem być konsekwentna, a pójdę jak to ja "w zabawy fizyczne", czyli wszystko co związane z ruchem. Przynajmniej odzyskam trochę mięśni utraconych w tym ciążowym bezruchu.

hejka
Mi sie dzis w nocy snilo, ze 3 sierpniowki urodzily :szok:,ale zapomnialam ktrore:rofl2:

Dzisiaj cisnienie mam bardzo niskie i strasznie spac mi sie chce. W koncu moglam sie zdrzemnac:happy2: i dalej mi sie chce spac, Jest mi slabo

Asiolek - gratulacje.
Ewelinka - takie danie nawet spoko ale dla mnie x2 zebym sie najadla ;-).
Madison- piekna waga :) rosniemy :)
Madunia- ciekawe jak u ciebie z tymi skurczami,Daj znac.

Katrina - może i dobrze, że nie pamiętasz bo zacząłby się popłoch :-)

Ja dzisiaj też mam jakiś taki senny dzień, nawet godzinkę się przespałam popołudniu.

Asiołek - gratuluję autka, ja też lubię kombi, wszystko mi się mieści :-)

Mnie się dzisiaj nic nie chce nawet za bardzo pisać :-) Poczytałam, że u Was wszystko OK więc tak trzymać :-)

reklama
Faisca, Monya81 mi na szkole rodzenia położna polecała tego wiesiołka 3x2 kapsułki, a po 38 tygodniu po 4 kapsułki dowcipnie. Ja biorę na razie 2x2.
carine na opakowaniu napisane jest żeby jedną filiżankę dziennie. Na razie tak pije bo jest ohydna, no i nie pamiętam jakie były zalecenia położnej.
Asiołek gratuluje zakupu samochodu!!!:-)

Mój dziś będzie holowany na kanał do mechanika.

A tak przy okazji przypomniało mi się coś w sprawie wyprawki do szpitala. Położna polecała jeszcze zabrać ze sobą 2-3 saszetki tantum rosa i jakiś pojemnik- spryskiwacz na to. W przypadku nacięcia krocza ponoć ma zbawienny wpływ.
Druga rada- od koleżanki- to mała poduszeczka, która będzie przydatna przy karmieniu maluszka.
I jeszcze taki szczegół jak spinka/gumka do włosów- pod prysznicem żeby włosów nie moczyć. Niby pierdoły, ale może któreś się przyda;-)

Do góry