reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

Hej hej! Mi po nocy nogi jako tako zeszły ale palce u rak toz to serdelki nie palce leee!
Mialam tyle planów na dzis ciekawe co z tego bedzie w ten upal ale jutro...jutro maja byc burze to sie ochlodzi może...

Madison jak fajnie ze sie dobrze uklada z dziewczynkami i nie dlugo do domu! Bedziesz juz w domku je tuczyc w koncu laktacja pelna parą nie:-)

Ja nie kupuję od maluszka dla mojego synalka bo on juz za duzy i za cwany. W Mikołaja tez nie wierzy choc czasem udaje ze wierzy heh!

Ciekawe co u Kami i Calthy?

reklama
heja
Nidawno wstalam a juz spac ,mi sie chce:sorry2:.Jakas deprecha mnie lapie i jeszcze znajomi zamiast mi oszczedzic smutkow to wydzwaniaja i mowia o swoich problemach :-(

Moj komp jest tak zawirusowany,ze nie ogarniam go. bardzo wolny. Dlatego nie doczytalam co sie stalo z caltha.Mozecie mi napisac co sie stalo, ze jest w szpitalu ? bo co z kami to doczytalam . Mam nadzieje, ze reszta cala w domku :tak:

heja
Nidawno wstalam a juz spac ,mi sie chce:sorry2:.Jakas deprecha mnie lapie i jeszcze znajomi zamiast mi oszczedzic smutkow to wydzwaniaja i mowia o swoich problemach :-(

Moj komp jest tak zawirusowany,ze nie ogarniam go. bardzo wolny. Dlatego nie doczytalam co sie stalo z caltha.Mozecie mi napisac co sie stalo, ze jest w szpitalu ? bo co z kami to doczytalam . Mam nadzieje, ze reszta cala w domku :tak:

U Calthy podejrzewają stan przedrzucawkowy i jest na obserwacji w szpitalu.

Ja też w ciąży nie mam mam cierpliwości do problemów innych , szczególnie tych służbowych, no ale ludzie się zwierzają, bo może myślą, że mamy dużo czasu i jest to dla nas pewnego rodzaju atrakcja;)

FIUUFIUU - no to gratuluje ojca na papierze :) Dzieci dwoja nazwisk, niezle :)

MARTYNA - usg 27-32t jest obowiązkowe wg zaleceń Pol. Tow. Ginekologicznego. Te zalecenia obowiązują wszystkich lekarzy, to takie minimum minimum.

Nieobowiazkowe, a często robione jest to ok 37tc.

Skoro obowiązkowe to powinno byc w ramach NFZ i nikt nie powinnin wymagać od nas byśmy płacili za to niemała kasę.

U mnie w szpitalu tez trzeba miec usg z trzeciego trymestru, ale moze byc to 'duże' albo ostatnie z opisem czyli wlasnie to z ok 37tc.

Teraz ciagle będąc na oddziale neonatologi widzę, ze tam lekarze i pielęgniarki tez sie pełna para przygotowują na porod i muszą wiedziec jak najwiecej o dziecku i matce i przewidywać czego sie moga spodziewać.

Madison bardzo mnie wzruszyła wiadomość od Ciebie, że w piątek już do domku :)))))) i cała rodzina będzie w komplecie :))))
Co do antykoncepcji po cc sama nie wiem jak to zorganizować... więcej dzieci nie planuję... i też będę się bała - może miruna... sama nie wiem... tabletek już brać nie mogę - bo 20 lat leczenia hormonalnego zrobiły z moich żył sieczkę :( i mi już nie wolno. No i za stara jestem :)

Anna ja nie kupuję Mai prezentu od siostry... siostra sama w sobie jest prezentem :) ale może kupię jej coś od siebie za to, że jest dla mnie ogromnym wsparciem i pomocą... to będzie takie podziękowanie za to, że bez dyskusji robi teraz rzeczy, których wcześniej wcale nie musiała :) myślę o rolkach... albo sporym pluszaku bo ciągle lubi :) a dla chłopca niestety nie wiem co to może być :)

Magda nei ma to jak dobry sen :))))) teraz to na wagę złota :))) A Twój syn zachował się pięknie... aż mnie to za serce chwyciło :)))

Atana ostrożnie z maratonem sklepowym :)

Fiuu fajne masz sny ihihihihi :) formułka Pani z urzędu - boska :)

Kaspian dekoracje okien to ważna rzecz :) zmieniają klimat całego domu :) powodzenia w wybieraniu :)

A ja sobie byłąm na zkupach na ryneczku niedaleko mnie i jestem obłożona miseczkami z agrestem, porzeczkami, borówkami... kukurydza właśnie się gotuje :) wiatrak mnie chłodzi... i chyba mam lenia :))))))))

Mam nadzieję, że dziś pojawią się wieści od Kami... Ewaelinka też cichutko coś siedzi... i mam nadzieję, że niedługo Calthe wypuszczą i napiszę co u niej...

Madison - wspaniałe wieści, czyli od piątku Rodzinka.pl :) super że tak szybko wszystko się poukładało. A swoją drogą uwielbiam czytać twoje posty, masz bardzo ciekawy styl, a dziś to po prostu mnie rozłożyłaś na łopatki - laktator z funkcją płaczu na noc :-D myślę, że ktoś na tym patencie zbije kiedyś fortunę

Ja się dziś chyba zanudzę. Mężulo zabiera mi kompa za godzinę do naprawy a w tel. nie mam neta. Wiem, że to już konieczność bo zamula niemiłosiernie i 1 strona otwiera się 5 min ale zawsze Was podczytuję i czas milej mija, a dziś będę leżeć i gapić się w sufit....
Tak więc mam nadzieję, że jak znów do Was zaglądnę to nadal będziecie w "dwupaku" :)
Pozdrawiam

Kaspian- Jest to prywatny szpital ginekologiczno- położniczy. Z tym, że ma podpisaną umowę z NFZ.

Kilkunastoletnie doświadczenie Szpitala UJASTEK pozwoliło na wyznaczenie nowych standardów w opiece położniczo-ginekologicznej. Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK realizuje świadczenia medyczne w ramach umowy z Narodowym Funduszem Zdrowia. Dzięki temu usługi w szpitalu są bezpłatne – w całości pokrywa je NFZ. Pomaga to łączyć standard prywatnego szpitala na najwyższym poziomie z bezpłatną opieką zdrowotną, jaką oferuje państwowa służba zdrowia.

Rodziłam pierwszego syna w tym szpitalu dlatego napisałam jakie tam mają zalecenia. Teraz będę rodzić na Rydygiera, tam pracuje też mój lekarz, on będzie mnie przyjmował na oddział jeżeli oczywiście dotrwam do terminu i powiedział mi co jest wymagane.

Dziewczyny chyba się nie zrozumiałyśmy - miałam na myśli genetyczne USG III trymestru... to płatne, które nie jest obowiązkowe.

Normalne USG mam robione na każdej wizycie co 3, 4 tyg.

Nie chodzę do lekarza prywatnie tylko w ramach kontraktu z NFZ, a to wyglada zupełnie inaczej.

Uważam, że jeśli kogoś nie stać na takie USG ( bo jest to koszt ponad 200 zł) to z pod ziemi tego nie wyciągnie. Jeżeli byłoby to tak strasznie ważne to takie badanie byłoby refundowane przez NFZ.

reklama
Kami trzymam kciuki !!!!!!!

Ja mam ostatnio znowu nerwowke i milion brzydkich wyrazen na koncu jezyka !!!wczoraj po badaniu fotelowo doglebnym dostalam pozwolenie na prysznicowanie sie ,,,zadowolona lecialam tam jak na skrzydlach ...sciagam gacie a tam-krew .....gdybyscie widzialy jak w reczniku ciezarna potrafi biec na porodowke -wpadlam na moja polozna i juz praktycznie sparalizowana wydukalam co sie dzieje -na szczescie moja sylwia od razu mnie przytula i mowi ze mam sie w momencie uspokoic bo to normalne -chwile brakowalo i chyba by mi przylozyla hehe ,,,,pooddychala ze mna i wygonila mnie pod prysznic ,,,no coz obmylam sie troszke ale na mycie wlosow nerwy juz nie pozwolily :-/

Dzis juz sie ciesze ze tylko dwa skurcze na ctg a tu wpierdziela sie przedchwilka brygada akapulko w bialych przescieradlach i informuje mnie ze zaraz polatam na fotelu ,bo przeplywy na granicy !!!!!co to k.... Znaczy na granicy ????na granicy to ja jestem ,mam juz dosyc ,wyje szlocham i juz sama nie wiem co myslec ,,,,,czekam az po mnie przyjada :-(
Do tego nie ma wiesci od Kami :-(

Przepraszam za marudzenie kochane -wybaczcie ,,,ale musialam z siebie ta zlosc wylac

Do góry