reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniówki 2014

reklama
Witam
Myślałam, że będą jakieś wieści od dziewczyn.

anna to Ci trzecie dziecko w postaci męża doszło, bo jak facetowi coś dolega to przeważnie jest jak dziecko, chyba, że trafił Ci się lepszy model. A Tomcio co się będzie pchał jak u mamci najlepiej :-) A co do pomysłów na życie i pracy to trzeba się spełniać, przynajmniej warto próbować.
karaiwina ja też ostatnio chodzę tylko raz i rano jak się budzę to nie pędzę od razu, tylko nas spokojnie.:-D
Ale może dlatego, że przestałam wieczorami jeść arbuzy, nawet śpię coraz lepiej, tylko, żeby jeszcze te upały trochę odpuściły.

Ojaka mam to samo, nogi spuchnięte pół biedy, ale ręce co jakiś czas drętwieją i to jest bardzo nieprzyjemne uczucie. Mam wrażenie, że mam za mało skóry na placach.:szok:

Natkusia to żeś na zaliczała wczoraj :-D, powrót do codzienności pełna parą. Trzymam kciuki za wizytę.

Fiuufiuu gratuluję 36 tyg.

Martyna co do USG genetycznego to ja tak samo miałam w II trymestrach, a na III powiedzieli, że nie trzeba. Ale trzecie miałam jak leżała w szpitalu.

Madison wspaniałe wiadomości, no to trzeba się na bóstwo zrobić na tę okoliczność :-)

A ja dziś spałam do 9.00:szok: normalnie to ja do tej godziny przewalam się z boku na bok i jęczę bo boli a wstać się nie chce. A dziś sen prawdziwy sen. Po wczorajszych wieściach od Kami postanowiłam jednak tę moją szufladę spakować w torbę, bo chyba już czas. Przed szpitalem mnie nie uchroniła to może lepiej już być przygotowanym.
A dziś czekam na kurierów zamówiłam łóżeczko, naklejki do pokoju Hani, i basen dla Adriana, także ruch powinien być.
Życzę spokojnego dnia i chłodniejszego.

Czyli dalej czekamy na wieści od dziewczyn, na pewno wszystko OK ale wolałabym o tym przeczytać :-)

Ja teraz z sikaniem mam różnie, jak do II trymestru potrafiłam wstawać w nocy co godzinę a bywało i częściej tak teraz bywa i tak, że dopiero nad ranem ale nie zawsze tak jest i bywa, że kursuje co jakieś dwie godziny.

Mąż ma dzisiaj wolne to sobie robimy rundkę po sklepach, muszę zajrzeć do Ikei, i jakieś zakupy spożywcze porobić a wieczorkiem jeszcze chyba pojedziemy jakieś autko oglądać bo coś tam D. wyczaił :-)

Anna ja tez mam w domu 9 latka i tez sie zastanawiam . Julci 4 latce barbie syrenka przypadla do gustu , to nie mam problemu.
A kupujecie cos od starszakow dla maluchow ?

Pisze z tel a paluchy jak paroweczki dlatego wielkie sorry za bledy.

Wczoraj czekalismy na tesciowa pod oddzialem na ktorym mam nadzieje rodzic i straszna panika mnie ogarnela.

Ja nie kupuję nic od małej dla Adriana, bo on ma 13 lat, więc ewentualnie możemy mu coś kupić od siebie, chociaż powiem szczerze, że wśród moich znajomych nie słyszałam o kupowaniu dla starszego rodzeństwa od nowonarodoznych.
Natomiast bardzo rozbroił mnie mój syn, kiedy byliśmy na zakupach i wybrał dla Hani bluzeczkę za którą zapłacił i powiedział, że ze swoich odłożonych pieniążków kupi karuzelę.:-)

natkusia no to co- jestem pewna,ze my wszystkie,co to takie byłyśmy zestrachane,to mozemy sobie odpuścić marzenia o rychłym porodzie. To tak kurcze przewrotnie zawsze jest. cieszę się,ze masz dobry humor i tyle atrakcji wczoraj!
ulika- masz ciekawe sny, mnie sie regularnie sni seks z rownymi ludzmi od aktorow,po sasiadow...to z tego braku seksu. moze powinnam wykorzystac jasia ale mi sie tak nie chce, sny mi starcza :D

wkasia-uuu pysznosci masz na obiad :D

asiołek- ten czas szybko zleci, juz niedługo :) i tez juz widze myslisz jednotorowo. juz mamy z gorki ::)

sylwia- to mamy podobne menu- koniecznie na zimno, owoce i jogurty!

martyna o basen fajnie,fajnie :) wypocznij i odciaż kręgosłup plywajac :)

ewcol- ty dzwoniłas do polic pytac sie co potrzebujesz?

anna- to ja ci zycze zrealiozowana planow na wlasny salon :) fanie .anna a co twoj syn by chciał? moze lepiej sioe go zapytać?

AAAAA! Madison super, super!!!! no to teraz bedziesz matką na pełen etat z trójką w domu :) bardzo się cieszę!!!

magda-to przygotowani apełną parą idą :)

atana-tobie tez udanego dnia na zakupach!

agula- bez nerwowo. spokojnie. ja nie kupuje nic niemowlakowi od brata. rzyjdzie czas na takie prezenty

no a my bylismy w urzedzie. pani byla bardzo zakręcona,bo jestesmy dosc specyficznym przypadkiem, drugie dziecko z tym samym ojcem,dziecko znowu obojga nazwisk, zapis w miescie w ktorym sie nie urodzi dziecko...kobieta się bardzo spociła :D ale jaka formułke mi walnęła. czy jest pani swiadoma,bla bla bla, przyprowadzila pani biologicznego ojca dziecka poczętego lecz nie urodzonego i przed majestatem urzednika potwierdza pani,ze jest on ojcem dziecka (czy jakoś tak). bardzo mnie korciło powiedzieć NIE ale to tak z przekory tylko :D

i Dziękuję wszystkim Wam za życzenia :) młodszy człowiek już nie bedzie, a szkoda ;)

Moja Agatka od dluzszego czasu mowi,ze kupi siostrzyczce ze swoich pieniedzy prezent,ale cos do ubrania.Przekonalam ja,ze jak malutka sie urodzi,to pojdzie do sklepu z babcia albo ciocia i cos kupi.
Madison gratuluje tak pozytywnych wiesci,bedzie juz tak normalnie

Martyna, Ujastek nie jest prywatnym szpitalem. Może USG III trymestru nie jest wymagane, ale HBS, OVA i podstawowe badania oraz pełna dokumentacja z przebiegu ciąży - tak. Nie wiem, gdzie będziesz rodzić, podaję stronę do Ujastka: Szpital Położniczo-Ginekologiczny UJASTEK

Madison
, super wieści!!! Będzie "Pełna chata"!!! Gratuluję postępów dziewczynek i trzymam kciuki za piątkowy wypis. Mam pytanie: wzięłaś zestaw do pobrania krwi pępowinowej w tym całym zamieszaniu?

Anna, współczuję snów. Też miałam kilka podobnych, zwłaszcza, że mój M. miał ostatnio aktywny rozrywkowo-służbowo czas. Co do prezentu: mojemu 7 - latkowi kupiłam zestaw lego, a córeczce od brata - maskotkę z bijącym serduszkiem
STERNTALER przytulanka bijącym SERCEM bijące SERCE (4369677803) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

FiuFiu, super że 36 skończony, czekamy na zdjęcie.

Asiołek, Atana, zapracowane Was dziewczyny. Pamiętajcie o odpoczynku!

Natkusia, Ty też się nie oszczędzasz, ale już możesz i należy Ci się. A Wojtuś uparty!!!!

A ja czekam na Panią od firan, będziemy myśleć nad jakimiś, bo od ponad miesiąca mam puste okna. Jutro Pan od rolet. No i czekam na paczkę z Gemini i dokończę dzieła pakowania do szpitala. Ja torby mam spakowaną od początku 8 miesiąca (jakoś tak dziwnie się wtedy bałam), ale nie pamiętam w jakim porządku spakowałam rzeczy. Musze to ogarnąć. Jutro muszę jechać na drugi koniec Krakowa (do Szpitala Ujastek) na przepływy. M. nie może, więc muszę sama, a obiecałam sobie, że do porodu w "dalekie" podróże się nie wybiorę jako kierowca. I co? Siła wyższa!
Miłego i spokojnego dnia!
Kami - odezwij się do nas.

reklama
Martyna...nie jestem pewna czy obowiązkowe czy zalecane, na pewno bardzo im zależy na informacjach po 30 tc. Ja miałam robione w 30tc i położna prosiła o opisowe z najbliższego czyli to juz bedzie leciał 38 tc, ale u mnie to związane z nerką Młodego, bo jeśli ona teraz mocno sie powiększy co ponoć na finiszu sie zdarza to bedziemy wywoływać poród.

Madison...super gratuluję dobrych wieści choć pewni też byłabym przerażona.

Fiufiu...czekamy na foty.

Wiecej postów nie pamiętam.

U mnie dziś bole ustąpily, wiec od razu uśmiech wrócił na twarz. Byleby do soboty wytrzymać , bo wtedy wraca S. Potem niech się dzieje wola nieba.

Miłego i spokojnego dnia Wam życzę, a ja idę karpiować kota;)

Do góry