reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniówki 2014

Fiuu sto lat i żeby sen się spełnił! :))
Swoją drogą rocznik 86 to fajny rocznik ;)

Z katarem chyba bym poszła jak żółty. Chociaż po to żeby lekarz dał coś co ulży w tych smarkach i zablokuje dalszy rozwój ewentualnej infekcji. No i może jakieś inhalacje?

Madison ja bardzo lubię spać, ale spałam normalnie i dużo przez pierwsze cztery miesiące ciąży. Wcześniej niestety pobudki kilka razy w ciągu nocy przez moje "uderzenia gorąca", mam więc cichą nadzieję, że te uderzenia nie wrócą, a ewentualne pobudki i zmęczenie po nich będą porównywalne ;)
W przeciwnym razie nie wiem co ja poczne :D trochę mam obawy, że nie obudzi mnie płacz albo że będę tak nieprzytomna, że przestanę całkowicie mieć kontakt z rzeczywistością ;))

reklama
Fiuu- STO LAT!!! z katarem do lekarza bo jak to bakterie to się będziesz bujac i bujac. Tak dostaniesz krople i szybko minie.

Izis- początki są trudne,ale da się przeżyć :-) Kac w wieku 13msc przespal pierwszą noc. Wcześniej odstawiał cuda na kiju. Były momenty gdy myślałam;że skocze z okna ale to jak już miałam dość. Później się z tego smiałam ;-)

Kolejny upalny dzień....nienawidzę takiego gorąca w ciąży. Ale w tym tygodniu M ma dla nas więcej czasu,więc będzie dobrze. I wizyta w tym tygodniu....

Miłego dnia. Nie ugotujcie się i nie rozpakowujcie :-)

Fiu, fiu sto lat.

Właśnie to przerabiam z moim nerwusem i znalazłam w sieci:
KOCI HUMOR

JAK PODAĆ KOTU TABLETKĘ

1. Weź kota na ręce, otocz go lewym ramieniem tak, jak się trzyma niemowlę. Umieść palec wskazujący i kciuk prawej ręki po obu stronach pyszczka i naciśnij, lekko trzymając tabletkę w pozostałych palcach prawej ręki. Gdy kot otworzy pysk, wpuść tabletkę, pozwól mu zamknąć pysk i przełknąć.

2. Podnieś tabletki z podłogi i wyciągnij kota spod tapczanu. Ponownie otocz kota lewym ramieniem i powtórz cały proces jeszcze raz.

3. Wyciągnij kota z sypialni i wyrzuć rozmemłaną tabletkę.

4. Wyjmij nową tabletkę z opakowania. Otocz kota lewym ramieniem, jednocześnie trzymając lewą ręką wierzgające tylne łapy. Rozewrzyj pysk kota i palcem wskazującym prawej ręki wepchnij tabletkę tak głęboko, jak się da. Przytrzymaj kotu zamknięty pysk i policz do dziesięciu.

5. Wyciągnij tabletkę z akwarium, a kota z garderoby. Zawołaj do pomocy żonę.

6. Przyduś kota do podłogi, klinując go kolanami, a jednocześnie trzymając wierzgające przednie i tylne łapy. Nie zwracaj uwagi na niskie, warczące odgłosy, wydawane w tym czasie przez kota. Niech żona przytrzyma jego głowę, jednocześnie wpychając mu drewnianą linijkę między zęby. Następnie wsuń tabletkę między rozwarte żeby i intensywnie pogłaszcz kota po gardle, co skłoni go do przełknięcia.

7. Rozpakuj następną tabletkę. Ściągnij kota z karniszy. Zanotuj sobie, żeby kupić nowe firanki. Pozbieraj kawałki porcelany z potłuczonej wazy, możesz je sobie posklejać później.

8. Owiń kota w ręcznik kąpielowy, a następnie niech żona położy się na kocie tak, aby spod jej pachy wystawała tylko jego głowa. Umieść tabletkę w środku plastikowej rurki do napojów. Przy pomocy ołówka otwórz kotu pysk i wcisnąwszy rurkę między rozwarte zęby, mocno wydmuchnij tabletkę do środka.

9. Sprawdź na opakowaniu, czy tabletki nie są szkodliwe dla ludzi. Wypij jedną butelkę piwa, żeby pozbyć się nieprzyjemnego smaku w ustach. Zabandażuj żonie ramię, a następnie przy pomocy wody z mydłem usuń plamy krwi z dywanu.

10. Przynieś kota z altanki sąsiada. Rozpakuj następną tabletkę. Przygotuj następną butelkę piwa. Umieść kota w drzwiczkach kredensu tak, żeby przez szczelinę wystawała mu tylko głowa. Rozewrzyj mu pysk łyżeczką od herbaty i za pomocą gumki recepturki strzel tabletką między rozwarte zęby.

11. Przynieś śrubokręt i przykręć wyrwane zawiasy z drzwiczek. Wypij piwo. Wydobądź butelkę wódki. Nalej do kieliszka, wypij. Przyłóż zimny kompres policzka i sprawdź, kiedy ostatnio byłeś szczepiony na tężec. Przemyj policzek wódką w celu zdezynfekowania rany i wypij kolejny kieliszek, aby ukoić ból. Podartą koszulę możesz już wyrzucić.

12. Zadzwoń po straż pożarną, żeby ściągnęli tego pieprzonego kota z drzewa. Przeproś sąsiada, który wjechał samochodem w płot, usiłując ominąć kota przebiegającego przez ulicę. Wyjmij z opakowania kolejną tabletkę.

13. Skrępuj drania za pomocą sznurka od bielizny, związując razem przednie i tylne łapy, a następnie przywiąż go do nogi od stołu. Weź grube, skórzane rękawice ogrodnicze. Wciśnij kotu tabletkę, popychając dużym kawałkiem polędwicy. Przytrzymaj głowę kota pionowo i wlej mu dwie szklanki wody wprost do gardła, żeby spłukać tabletkę.

14. Wypij pozostałą wódkę - możesz wprost z butelki. Pozwól żonie zawieźć się na pogotowie. Siedź spokojnie, żeby doktor mógł zszyć ci ramię i wyjąć resztki tabletki z oka. Po drodze do domu wstąp do sklepu meblowego i kup nowy stół.

15. Sprawdź, czy w pobliskim sklepie zoologicznym nie mają chomików.

JAK PODAĆ TABLETKĘ PSU

1. Zawiń tabletkę w plasterek szynki i zawołaj psa.

Dzień dobry;)

Sto lat, sto lat dla Fiuufiuu;)
WKasia też wizytuje dzisiaj;)
Madison jak poszło?
Monya z tą tabletka u psa racja :p
Gawit szerokości:) Szybko Wam poszło!

Miłego dnia:*

Ręcznik kąpielowy dziś dał radę, zobaczymy który punkt jutro zadziała.

Kolejny tydzien się zaczyna. Leci ten czas jakoś szybko.
U mnie dziś chyba 36 pełny na liczniku, fotę wrzucę pózniej.

Witam wszystkich!
Fiu FIu - najlepszego ! ;)

Wczoraj byłam z rodzinka nad woda. Lezalam pod parasolem a do wody chodzilam tylko zamoczyc sie do pasa i spowrotem.. na chwile wyciagnelam nogi z pod parasola i sobie je tak spieklam ze nawet letnia woda pod prysznicem mnie pazyla!! ogien.. :)

Jakos ciagle gubie linka do tego zamknietego forum :( i nawet nie moge zobaczyc waszych brzucholi. Prosze o podesłanie mi go :)

Ostatnia edycja:
Fiufiu wszystkiego najlepszego.
Dla.mnie taka pogoda może być zawsze, nienawidzę zimną. W upał zawsze mozna3cos zaradzić.
Madison gratuluję 0,5 l mleka, to.się nazywa wyczyn.

Hej :-)

Ale coś mi się ostatnio źle śpi :-( budzę się w nocy, ciepło mi, boli mnie wszystko eh :dry: i budzę się z bólem głowy..

Jak leżałam i brałam leki to miałam skurcze, bóle na @ itd itp.. a jak wstałam i odstawiłam leki to CISZA! :szok: jestem praktycznie całe dnie na nogach i zdarzają się pojedyncze skurcze co jest normalne na tym etapie, fajnie nie? :-D także z porodem na mnie nie liczcie ;-)
Czuje się rewelacyjnie choć wiadomo, że jestem zmęczona.. ale jestem szczęśliwa!

Strasznie podoba mi się galeria skończonego 36tc :tak: coraz więcej z nas wchodzi w ten bezpieczny okres!!

Dzisiaj na 15.30 mam dentystę, na 16 kosmetyczkę a potem jadę a urodziny mamy :-) może dzisiaj mnie weźmie tak na urodziny babci Wojtuś będzie chciał sprawić prezent? Hihih

CARINE ja nie trzymałam soli fizjologicznej w lodówce

MONYA fotę koniecznie!

FIUFIU najlepszego! :-)

MADISON super, że coraz lepiej u Was :tak:

GORGUSIA jak tam z mężolem? Mam nadzieje, że lepiej!

Dzisiaj z rana mam zamiar umyć stelaż i jedną cześć gondoli z wózka i FINITO!! :-):-):-)

Miłego dnia!

reklama
Zobaczcie jak mój Bąbelek śpi :-)

Załączniki

• 1404713403588.jpg
    1404713403588.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 74
Do góry