reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe przedszkolaki :)

a ja dalej czekam, wyniki mają być 25 maja:wściekła/y:
To trzymam kciuki :tak::-):tak:

A ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze dzieci ktore nie spia w ciagu dnia, to musza przez te 2 godz. lezakowania lezec spokojnie na swoich miejscach :szok::szok::szok: Nie wiem jak panie maja zamiar to zrobic, ale Sara 5 min. nie usiedzi, a co dopiero 2h!!!!:szok::szok::szok:

reklama
Dowiedziałam się wczoraj, że syn dostał się też do państwowego przedszkola (mamy już zarezerwowane miejsce w prywatnym) - teraz mamy dylemat, które wybrać... każde ma swoje plusy i minusy...

Piotruś też od września będzie przedszkolakiem :-) ulga niesamowita, bo w Poznaniu dla 450 dzieci miejsc nie było :-(

Widze, ze mamy juz kilku 100% przedszkolakow :-)

Sara tez zostala przyjeta :tak::-):tak:
No i przedszkole dzieki dofinansowaniu czynne bedzie do godz. 17:30 :tak::-) i bedzie mniej kosztowac, bo zajecia dodatkowe takie jak angielski czy rytmika tez unia finansuje :tak::-)

Widze, ze mamy juz kilku 100% przedszkolakow :-)

Sara tez zostala przyjeta :tak::-):tak:
No i przedszkole dzieki dofinansowaniu czynne bedzie do godz. 17:30 :tak::-) i bedzie mniej kosztowac, bo zajecia dodatkowe takie jak angielski czy rytmika tez unia finansuje :tak::-)
ale super!! ja też tak chcę:tak:
Leika a jak warunki w obu przedszkolach, porównywalne? bo jeżeli tak to pieniążki można na co innego zaoszczędzić:tak:

ale super!! ja też tak chcę:tak:
Leika a jak warunki w obu przedszkolach, porównywalne? bo jeżeli tak to pieniążki można na co innego zaoszczędzić:tak:
To zapraszam do nas ;-):-)Ciekawa jestem czy w praktyce rzeczywiscie bedzie tak kolorowo ;-)

No wlasnie Leika, jak tam warunki w przedszkolach, ktore macie do wyboru??

W skrócie - w prywatnym są lepsze warunki, mniejsze grupy, lepszy program edukacyjny... ale jest na drugim końcu miasta, a ja na razie nie mam prawka. Mąż ma go zawozić i przywozić, ale nie wiadomo jak w praktyce to będzie wyglądać - może mu się nie udać wyrywać z pracy na pół godziny, żeby przywieźć mi dziecko o normalnej porze, a codzienne dojazdy tramwajem z małą zdezorganizują mi dzień i uprzykrzą życie...

:-(

Jagoda na 100% bedzie przedszkolakiem od wrzesnia i na 90 w wakacje - miala isc do prywatnego, ale nie usmiecha mi sie placic piec stow za przedszkole, ktore mi sie wcale nie podoba, i prawdopodobnie bedzie chodzila do przedszkola zamiast bratanicy mojego meza, bo oni wyjezdzaja na poltora miesiaca, wiec dwa tygodnie to juz ich nie zbawi (albo mnie jesli wezme urlop :-)).

Oczywiscie przedszkola w Ustce nie dostalismy - mieszkamy w gminie, a to przedszkola miejskie, wiec nie ma dla nas miejsc. Niewazne, ze ja pracuje w Ustce... To przedszkole ktore mamy zalatwione jest miejskie w Slupsku tuz kolo mojej tesciowej, wiec jest dobrze, my bedziemy zaprowadzac, ona odbierze mala. Jakos w Slupsku nie bylo problemu z przedszkolem dla nas - ciekawe... Moze dlatego, ze wszystkie dzieciaki tesciowej tam chodzily...

Wiecie, jeżeli chodzi o przedszkole i o moje obawy z tym związane to już jeden problem się rozwiązał. Pisałam Wam kiedyś, że moja córka taka żywa i nieusłuchana jest i , że boję się, ze panie np. podczas spaceru mogą ją nieokiełznać, może gdzieś wybiec:sorry2:itp.
Ale dowiedziałam się, że w przedszkolu do którego dostała się Mila 3 latki przez ok pół roku nie są wyprowadzane poza teren przedszkola:happy2:. Kogo jak kogo, ale mnie ta sytuacja bardzo ucieszyła, bo już się bałam o tego mojego Diabełka, a tak przez pół roku to się z pewnością dostosuje.
No Ona jest z początku września (miała być z sierpnia) a kuzynki córa z pocz lutego i ja widze ogromną różnicę pod względem zachowania w sensie zdyscyplinowania i usłuchania, ułożenia, chociaż powiem cieszy mnie, że z każdym dniem, tygodniem jest ciut lepiej:happy2:

reklama
a my byliśmy wczoraj na dniu otwartym w prywatnym przedszkolu które otwarli tuż obok naszego bloku i jest to tj. oddział klubu malucha do którego chciała zapisac Ami ale cena mnie sprowadziła na ziemię
przedszkole jest śliczne, kolorowe, mnóstwo rewelacyjnych zabawek, super plac zabaw jeden w wew. budynku drugi w ogrodzie...i to by było na tyle:-p
Ciocie" nie zgrane, np.jedna chciała kończyc zabawe druga kontynuowała,
większość dzieciaków to te które już uczeszczały do klubu , można je było poznac po koszulkach, ciocie zwracały uwagę praktycznie na dzieci już im znane, dzieci nowe zepchnięte na margines,tak samo było z kontaktem personelu z rodzicami, dowiedziec się czegoś graniczyło z cudem bo "ciocie' nadskakiwały juz znajomym rodzicom.

po za tym nad głowami wisiała wielka chmura snobizmu i pychy ...obrzydliwe:no:

nie wiem jak wyglądaja zajęcia bez rodziców, może jest normalniej, bardzo bym tego chciała, bo organizuja tam Bajkowe wakacje, taka przeprawa przed przedszkolem, 40h do wykorzystania w miesiac kosztuje 350 zł i sama nie wiem co zrobic, boje sie ze jak tam sie przyzwyczai to nie bedzie chciała iść do innego miejsca:dry:

Do góry