reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe przedszkolaki :)

Aluta też została przedszkolakiem, ale nie w tym przedszkolu gdzie chcieliśmy:-( wściekłam się jak jeż, będę ją musiała co rano zrywać i targać ze sobą do pracy....
zobaczymy czy się jeszcze uda coś wykombinować z tym naszym wsiowym przedszkolem, nie myślałam, że taki problem będzie:angry:

reklama
Pszczola dzis byla w przedszkolu pierwszy raz sama:tak: tzn. zaprowadzilam ja i zostawilam na 45 minut. Nie dosc, ze nie ryczala nic a nic, to w ogole slowem o mnie nie wspomniala, a jak po nia przyszlam, to kazala mi isc z powrotem do domu:baffled: pojutrze idzie znowu, na 1-1,5h:tak:

Mada, rzeczywiscie sporo kasy jak 350zl za tylko 40 godzin miesiecznie :eek:

U nas przedszkole, to nasze, do ktorego Sara bedzie chodzic, kosztuje kolo 250zl juz ze wszystkim :tak: A w sumie po rozmowach z rodzicami, ktorych dzieci juz tam chodza, wiekszosc jest zadowolona :tak:Czynne jest od 6:30 do 17:30, wiec tez super :tak:
Myslalam tez o prywatnym przedszkolu (bo sama chodzilam do prywatnej podstawowki i mialam porownanie jezeli chodzi o poziom nauczania z miejscowa podstawowka), ale czesne z jedzenie to wydatek ponad 1000zl, a do tego codzienne dojazdy do Bielska - wiec by mnie to zrujnowalo :baffled:

Bedytka, moze jeszcze uda sie Alutke przeniesc do tego przedszkola co chcecie, bo z tego co wiem (przynajmniej tak u nas podobno jest), duzo rodzicow rezygnuje po pierwszym miesiacu z roznych tam przyczyn.Trzymam kciuki :tak:

Dominique, no prosze jaka masz samodzielna corunie :tak::-) Super!
Ja mysle, ze sobie bez problemu poradzi zostajac nawet pol dnia bez Ciebie :tak::-)

Mada, rzeczywiscie sporo kasy jak 350zl za tylko 40 godzin miesiecznie :eek:

U nas przedszkole, to nasze, do ktorego Sara bedzie chodzic, kosztuje kolo 250zl juz ze wszystkim :tak: A w sumie po rozmowach z rodzicami, ktorych dzieci juz tam chodza, wiekszosc jest zadowolona :tak:Czynne jest od 6:30 do 17:30, wiec tez super :tak:
Myslalam tez o prywatnym przedszkolu (bo sama chodzilam do prywatnej podstawowki i mialam porownanie jezeli chodzi o poziom nauczania z miejscowa podstawowka), ale czesne z jedzenie to wydatek ponad 1000zl, a do tego codzienne dojazdy do Bielska - wiec by mnie to zrujnowalo :baffled:

Bedytka, moze jeszcze uda sie Alutke przeniesc do tego przedszkola co chcecie, bo z tego co wiem (przynajmniej tak u nas podobno jest), duzo rodzicow rezygnuje po pierwszym miesiacu z roznych tam przyczyn.Trzymam kciuki :tak:

Dominique, no prosze jaka masz samodzielna corunie :tak::-) Super!
Ja mysle, ze sobie bez problemu poradzi zostajac nawet pol dnia bez Ciebie :tak::-)

u nas koszt przedszkola to 200 zł a zajęc dodatkowych dla 3 latków nie ma, dopiero dla 4-latków

co do przedszkola to my nnarazie odpuscilismy i mala bedzie u opiekunki.. moze od stycznia z tego wzgledu ze to tylko 3,5h dziennie a niestety reszte dnia jestesmy w pracy itd..

ale! znalazlam fajne zajecia taneczno edukacyjne dla dzieci i chyba mala zapisze :D tu jest wiekszy opis jesli chcialybycie zajrzec :D Welcome to Kinderdance

u nas koszt przedszkola to 200 zł a zajęc dodatkowych dla 3 latków nie ma, dopiero dla 4-latków
U nas maluszki maja juz angielski, gimnastyke i rytmike, ale ile godzin w tygodniu to nie mam zielonego pojecia ;-)

Domiska, super ta niby "szkola" tanca dla maluchow :tak::-) Na pewno Szantusia bedzie zachwycona. No i swietny pomysl, ze juz 2latki moga brac w czyms takim udzial :tak:

no i się dowiedziałam, Aluta się do nas nie dostanie niestety, na 30 szt 3-latków dostało się 9, wszystko z rodzin patologicznych, teraz to już się nawet cieszę, że będą miała ją bliżej siebie, a jak bedzie delegacja to wtedy zostanie u moich rodziców do dnia następnego:tak:
koszt przedszkola normalny "państwowy", zajęcia typu angielski, rytmika, grota solna... są dla wszystkich dzieci, bez ograniczeń wiekowych:tak:

Bedyta- nie ma tego złego...a dlaczego tylko 9-cioro trzylatków:eek:i to przedszkole gdzie dostała sie Aluta to koło twojej pracy jest?? bo chyba nie łapie:sorry:

u nas dla 3latków tylko rytmika, był angielski ale zrezygnowali i jest dopiero dla 4latków
co wiecej:eek: to chyba taki normalny program przedszkolny:-p

a to 350zł za 40godzin to w wakacje w prywatnym, takie przygotowanie przed przedszkolem, czekam na program, bo dzien ma sie składac z bloków temtycznych(2godz- blok) i jezeli bedzie coś fajnego dla Ami typu zabawy logopedyczne lub jakies tańce to ja zapisze jezeli nie to we wrzesniu wrzuci sie ja na głęboka wode:-p

reklama
Bedyta.... to przedszkole gdzie dostała sie Aluta to koło twojej pracy jest?? bo chyba nie łapie:sorry:
dokładnie, do tego przedszkola moi bracia chodzili, a przejeżdżam obok niego jak jadę do pracy, widać je z balkonu mojej mamy:tak: a do mojego biura jakieś 2 km:-p tylko że zawsze będę zdana na siebie, a tu w domu to miałabym przynajmniej czworo chętnych do odprowadzania i odbierania... a dlaczego tak mało dzieci przyjęli, nie wiem... to wiocha jest i teraz dopiero 4 i 5 latki mamusie raczyły zapisać, no to dla maluchów miejsca brakło, bo ilość miejsc jest taka sama jak to do którego się Aluta dostała, a dwa duże osiedla rejonem do niego należą.... za rok ją chyba do szkoły już puszczę i będzie po problemie:laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry