reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Mnie sutki że chyba se zamówię jakieś staniki 😂 wylewają mi się już z moich. Dziś wzdęcia no i tradycyjnie dziś o dziwo pobudka o 5.

Witam wszystkie przyszłe mamy 😉
Właśnie dostałam najlepszy prezent pod choinkę 😍 22 grudnia powinien przyjść okres, 23 grudnia 2 testy zrobione o innej porze kazdy innej firmy . Obydwa pozytywne 😊 pierwsze objawy ? Ból typowo jak na okres 😂 . Według kalendarzyka 4 t 5dzien. Do gina lecę dopiero po nowym roku . Kwas foliowy jest brany 😊 . To moja pierwsza ciąża 😅 oby wszystko było wporządku . Termin według apki 29 sierpień ☺

Mnie też pobolewał brzuch i również miałam zabrudzony papier. Lekarz straszył mnie ciążą pozamaciczną, już kupowałam klapki do szpitala 🫣 Poszłam po kilku dniach na konsultację do drugiego lekarza i okazało się, że ciąża jest w macicy i jest wszystko w porządku ale i stresu się najadlam
I nerwów…
Ohhh tak się cieszę, że u Ciebie się wszystko dobrze skończyło! No właśnie, liczę że i u mnie będzie podobnie. Ale ten stres najgorszy.

Powiem Wam tak w pierwszej ciąży wzięłam sobie położną środowiskową to ona sama mówi zamiast się stresować ta ciąża to wypij sobie lampkę wina bo stres gorzej wpływa na dziecko niż lampka wina na odstresowanie tylko zaznaczyła żeby nie było nic na bazie spirytusu . Więc cukierek czy ciasto na bazie alkoholu ile może mieć alkoholu w sobie . Uważam żeby też nie przesadzać z tym wszystkim . Moja mama opowiadała mi że jak chodziła do ginekologa to normalnie mówił jej że do 5 papierosów jak będzie palić to nic nie wpłynie na dzieciątko . (Ale akurat rzuciła)

reklama
Moja wigilia w tym roku: pierogi i sałatka 🤣 nic innego nie ryzykowałam bo przez samo patrzenie bylo mi ciężko
😱😱😱😱😱
Ja jadłam wszystko aż brzuch nie mógł, a oczy dalej chciały.. na śniadanie dzisiaj zjadłam coś a la obiad z dwóch dań 😅

Boję się, że nie zobaczę tego serduszka. Że coś jest nie tak przez ten brak objawów. W ogóle nie czuję się w ciąży pomijając zmęczenie, które raczej jest normalne przed świętami.

Nie wiem czy czekać aż do 7 stycznia, czy szukać czegoś wcześniej. Czy ktoś tutaj jeszcze jest tak nadal totalnie bezobjawowy? Dzisiaj 5+5🙄

Do góry