reklama
StaraStaraczkaNew
Fanka BB :)
Na razie nie mamy planu żadnego, szczerze mówiąc. To tylko pomysł z tym dniem babci i dziadka, ale się zobaczy. Na razie nie rozmawiamy o tym, kiedy powiedzieć a jedynie o tym, żeby na razie nie mówić.A macie plan powiedzieć po prenatalnych?
Ja też na słodkie kompletnie nie mam ochoty , chociaż śniło mi się że kupuję taki dobry jogurcik z malinami i granolaJa wogole nie ruszam ciasta ,poza tym jest ok nie mam mdłości
Zmęczenie i cycki bolą
Muffinqa
Początkująca w BB
Witam wszystkie przyszłe mamy
Właśnie dostałam najlepszy prezent pod choinkę 22 grudnia powinien przyjść okres, 23 grudnia 2 testy zrobione o innej porze kazdy innej firmy . Obydwa pozytywne pierwsze objawy ? Ból typowo jak na okres . Według kalendarzyka 4 t 5dzien. Do gina lecę dopiero po nowym roku . Kwas foliowy jest brany . To moja pierwsza ciąża oby wszystko było wporządku . Termin według apki 29 sierpień ☺
Właśnie dostałam najlepszy prezent pod choinkę 22 grudnia powinien przyjść okres, 23 grudnia 2 testy zrobione o innej porze kazdy innej firmy . Obydwa pozytywne pierwsze objawy ? Ból typowo jak na okres . Według kalendarzyka 4 t 5dzien. Do gina lecę dopiero po nowym roku . Kwas foliowy jest brany . To moja pierwsza ciąża oby wszystko było wporządku . Termin według apki 29 sierpień ☺
NataliaNatka
Ohhh tak się cieszę, że u Ciebie się wszystko dobrze skończyło! No właśnie, liczę że i u mnie będzie podobnie. Ale ten stres najgorszy.Mnie też pobolewał brzuch i również miałam zabrudzony papier. Lekarz straszył mnie ciążą pozamaciczną, już kupowałam klapki do szpitala Poszłam po kilku dniach na konsultację do drugiego lekarza i okazało się, że ciąża jest w macicy i jest wszystko w porządku ale i stresu się najadlam
I nerwów…
dominisia2605
Początkująca w BB
Powiem Wam tak w pierwszej ciąży wzięłam sobie położną środowiskową to ona sama mówi zamiast się stresować ta ciąża to wypij sobie lampkę wina bo stres gorzej wpływa na dziecko niż lampka wina na odstresowanie tylko zaznaczyła żeby nie było nic na bazie spirytusu . Więc cukierek czy ciasto na bazie alkoholu ile może mieć alkoholu w sobie . Uważam żeby też nie przesadzać z tym wszystkim . Moja mama opowiadała mi że jak chodziła do ginekologa to normalnie mówił jej że do 5 papierosów jak będzie palić to nic nie wpłynie na dzieciątko . (Ale akurat rzuciła)
Jeśli masz możliwość umówić się szybko do lekarza to działaj, będziesz spokojniejsza a może wdroży Ci luteinę lub duphaston.Ohhh tak się cieszę, że u Ciebie się wszystko dobrze skończyło! No właśnie, liczę że i u mnie będzie podobnie. Ale ten stres najgorszy.
reklama
Karolina2495
Moja wigilia w tym roku: pierogi i sałatka nic innego nie ryzykowałam bo przez samo patrzenie bylo mi ciężko
Ja jadłam wszystko aż brzuch nie mógł, a oczy dalej chciały.. na śniadanie dzisiaj zjadłam coś a la obiad z dwóch dań
Boję się, że nie zobaczę tego serduszka. Że coś jest nie tak przez ten brak objawów. W ogóle nie czuję się w ciąży pomijając zmęczenie, które raczej jest normalne przed świętami.
Nie wiem czy czekać aż do 7 stycznia, czy szukać czegoś wcześniej. Czy ktoś tutaj jeszcze jest tak nadal totalnie bezobjawowy? Dzisiaj 5+5
Podziel się: