reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

reklama
Cześć :) proszę o wpisanie pierwszej wizyty USG na 02.01.2025r. Jak zacząć Nowy Rok to oby z przytupem i dobrymi wieściami :)

Ps. Zastanawiałyście się od kiedy pójdziecie na l4? A może ktoś już jest?
Ja bym chciała na pewno do końca marca (czy do połowy), bo wtedy mamy roczny bonus i przydałby się do podniesienia podstawy do l4 i potem macierzyńskiego. Jak będzie wszystko ok to myślę max koniec kwietnia i od majówki już l4. Ale czas pokaże.

Ja zamierzam od połowy lutego iść na l4 a na pierwsze 2 tyg iść na urlop jeszcze. Akurat wtedy będzie ten czas kiedy to zawsze w ciąży skraca mi się szyjka i zakładam pessar

Ja to nie mam żadnych objawów ciąży oprócz zaparć i bolących piersi…. No i oczywiście braku miesiączki
Ktoś ma podobnie? ☺️🙃
Czyli masz objawy.. 🤣 zaparcia i ból piersi!
Cześć :) proszę o wpisanie pierwszej wizyty USG na 02.01.2025r. Jak zacząć Nowy Rok to oby z przytupem i dobrymi wieściami :)

Ps. Zastanawiałyście się od kiedy pójdziecie na l4? A może ktoś już jest?
Jeszcze nie idę i nie planuje.. czas pokaże jak będę się czuła..

Ok, mam zarodek z sercem (mój kamień z serca spadł, jedną ciążę na tym etapie poroniłam), TP: 1 sierpnia.
Na zwolnienie się nie wybieram. W poprzedniej ciąży dociągnęłam do dnia przed porodem i teraz też chcę jak najdłużej pociągnąć. Zdziczałabym bez pracy. Na szczęście mogę zdalnie.

reklama
Czyli masz objawy.. 🤣 zaparcia i ból piersi!

Jeszcze nie idę i nie planuje.. czas pokaże jak będę się czuła..
Ja też na razie nie planuję.
Lubię swoją pracę i chciałabym pracować jak najdluzej, pewnie najpierw będę musiała też kogoś przeszkolić na moje miejsce. W pracy szybciej zleci czas, to na pewno.

Z drugiej strony, ten jesienno-zimowy okres jest przeplatany L4, opieką i wybieraniem urlopu, bo dzieci co chwilę łapią jakiś katar albo kaszel.. jeśli to się nie zmieni po zimie to może będę zmuszona iść na L4.

Ale do tego czasuuuu.. jeszcze nawet usg nie miałam, więc nie ma co gdybać 😅😅

Do góry