reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2025

Cześć :) proszę o wpisanie pierwszej wizyty USG na 02.01.2025r. Jak zacząć Nowy Rok to oby z przytupem i dobrymi wieściami :)

Ps. Zastanawiałyście się od kiedy pójdziecie na l4? A może ktoś już jest?
ja to bym chciała po pierwszych prenatalnych, czyli w ok. 13 tyg ciąży.
Oczywiście wszystko zależy od tego jak się będę czuła.
Zawsze sobie mówiłam, że jak zajdę w ciążę, to pójdę od razu na L4, bo to jedyny moment żeby skorzystać z takiego długie urlopu- być może już nie będzie szansy.

reklama
To będzie (będą 😃) Wasze pierwsze?
Nie, mamy już na pokładzie córkę :)

Daj znać koniecznie :D czekamy :p
Sama nie mogę się doczekać, ale to b. młodziutka ciąża, apka pokazuje mi, że dopiero weszłam w 5 tydzień dziś, więc nie liczę na wiele informacji :D

Cześć :) proszę o wpisanie pierwszej wizyty USG na 02.01.2025r. Jak zacząć Nowy Rok to oby z przytupem i dobrymi wieściami :)

Ps. Zastanawiałyście się od kiedy pójdziecie na l4? A może ktoś już jest?
W poprzedniej ciąży byłam już od 6 tygodnia, bo rzygałam jak kot i patrzenie w komputer powodowało mdłości. Całą ciążę się czułam jak na statku. Teraz nie pójdę w ogóle, bo mam swoją działalności i po prostu mi się to zwyczajnie nie opłaca, najwyżej będę pracowała w okrojonym zakresie ;)

O jaaa, czyli jest szansa na twins??
Tak, ale nie wiem czy mnie ta informacja bardziej ekscytuje czy przeraża. Bardzo zależy mi na SN, przy bliźniakach to już nie jest takie proste. Plus moja pierwsze córka ważyła przy porodzie 4,5 kg (kobiety w mojej rodzinie rodzą takie wielkoludy :D) i choć bliźniaki są zawsze mniejsze, to...

Ja to nie mam żadnych objawów ciąży oprócz zaparć i bolących piersi…. No i oczywiście braku miesiączki
Ktoś ma podobnie? ☺️🙃
Ja. Zupełnie inne objawy niż w pierwszej ciąży na tym etapie. Wtedy już miałam mdłości i kręciło mi się w głowie plus spałam cały czas. Teraz bolą mnie piersi (inny ból niż w pierwszej ciąży) i mam duży apetyt (a wtedy cudem było zjedzenie czegokolwiek). Cieszyłabym się ciążą z małą ilością objawów, a przynajmniej byłabym wdzięczna za brak mdłości, przez nie źle wspominam pierwszą ciążę.

Zdecydowałam ze staruszkiem że badań prenatalnych nie będziemy robić na NFZ tylko prywatnie …

Ostatni wolny termin jaki dostałam do Pani dr na której nam zależy to 21 styczeń 😊
Upchnęła nas i to tylko dlatego że w poprzednich 2 ciążach prenatalne robiłam u niej .
Teraz to chyba trzeba dzwonić odrazu po dwóch kreskach żeby dostać jakiś normalny termin 😏

reklama
Do góry