reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
nawiązując jeszcze do podróżowania samolotem w ciąży - tu jest to fajnie opisane - co się dzieje i dlaczego 😉

dziękuję za ten artykuł ☺️

tyle razy miałam robione badania na tarczycę zawsze endokrynolog mówił brać leki jak zawsze. I tak robiłam. Również na stronie np diagnostyki jest napisane żeby zatrzymać leki jak zawsze
w internecie piszą różnie że ma wpływ tylko na ft4 na samo TSH nie ma. Że może podnieść ft4 euthyrox. Ale w sumie teraz stwierdzam że nie pamiętam czy brałam czy nie. Podejrzewam że czasem nie brałam. Bo przyznaje się że potrafię czasem zapomnieć o tabletce na tarczycę 😅 ale ja mam najmniejsza dawkę. Zobaczymy jak będzie teraz. Specjalnie nie wezmę jak będę szła do lekarza

Ja narazie nic nie przytyłam. Ale pilnuje się, bo nie chciałabym później w wakacje być bardzo duża i się męczyć w upały 🐷

Dziś odebrałam wyniki i mam TSH 0,23. Przed ciążą miałam zawsze wysokie ok 4. Nigdy nie miałam takiego niskiego - nie biorę leków.

Dziewczyny a co mysliscie o podróżowaniu w ciąży? Mam na myśli samolotem. Będę konsultowała z lekarzem, trochę się obawiam. ✈️
Ja planuje w drugiej połowie kwietnia wyskoczyć gdzieś do ciepełka, pewnie Turcja. Ostatnie wakacje z jednym dzieckiem, wezme mame i siostre i poodpoczywamy. Mi lekarz mówił że jak ciąża bez problemów to nie ma przeciwwskazań w 2 trymestrze lecieć.

Ale mnie męczą dni w biurze, masakra. Po powrocie muszę odleżeć to co siedziałam na sztywno cały dzień, a lędźwia tak bolą, że aż czuję promieniowanie do pośladka 😬
Mogę tylko powiedzieć, że cię rozumiem. Mnie też praca męczy, nawet jak się naprawdę nie narobię. A od dzisiaj też mam ten ból kręgosłupa, niedawno mi mąż trochę to rozmasował i jest odrobinę lepiej, ale generalnie nie mogę wstawać i schylac się 🙈 mogę tylko chodzić prosto i siedzieć z poduszką pod plecami 🤡

reklama
Ja na wizytę miałam teraz zlecone na czwartek mocz i morfologie idę jutro rano zrobić. Przed chwilą dzwoniła kobitka z poradni i robiła wywiad przed prenatalnymi. Dopytałam i powiedziała, że najpierw idzie się na USG i później do laboratorium na pobranie krwi. Na ten moment waga się trzyma w sensie jak spadła te 2-2,5 kg to tak narazie się utrzymuje mam nadzieję, że dopiero w II trymestrze będzie rosnąć, że jeszcze te 2-3 tyg będzie w normie. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, a z drugiej zaczynam się stresować. 🤣🤣 Na pappe długo się czeka na wyniki z krwi? Jakoś podają telefonicznie też ? Bo wzięła adres do korespondencji chyba żeby wyniki przyszły, już w sumie nie pamiętam co mówiła i dlatego się zastanawiam.
U mnie wyniki szły prosto do lekarza i on wbijał w ten formularz z prenatalnych i przeliczał ryzyka. Ja dostałam tylko ten papier, w sumie po co mi cyferki z pappy jak to i tak nic samo nie mówi.

Do góry