Tak, na każdą wizytę robięA robicie na każdą wizytę mocz i morfologie? Ja, mam za 3 tygodnie wizytę i nie mam zleconych tym razem.
reklama
soulflygirl86
Fanka BB :)
Niestety tak...i to 3Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?
Malinowa_-
dziękuję za ten artykułnawiązując jeszcze do podróżowania samolotem w ciąży - tu jest to fajnie opisane - co się dzieje i dlaczego
Lot samolotem w ciąży - Czy jest bezpieczny - Na co zwrócić uwagę - Centrum Medyczne Meavita | Kraków, Rusznikarska 14
W dzisiejszych czasach podróże samolotem są coraz tańsze i łatwiej dostępne. Z ich usług często korzystają także kobiety w wieku rozrodczym – czy są bezpieczne dla rozwijającego się płodu? Czy niosą ze sobą ryzyko?meavita.pl
babielato_
tyle razy miałam robione badania na tarczycę zawsze endokrynolog mówił brać leki jak zawsze. I tak robiłam. Również na stronie np diagnostyki jest napisane żeby zatrzymać leki jak zawszeNie brać
Nelka85
Przynajmniej poród wiem że będzie pewnie z tydzień lub 2 wcześniej niż planowany. Bo albo cc albo wywoływanie. Chociaż bardzo bym nie chciała znowu balonika.Ja 13 lutego Też jeszcze kupa czasu
babielato_
w internecie piszą różnie że ma wpływ tylko na ft4 na samo TSH nie ma. Że może podnieść ft4 euthyrox. Ale w sumie teraz stwierdzam że nie pamiętam czy brałam czy nie. Podejrzewam że czasem nie brałam. Bo przyznaje się że potrafię czasem zapomnieć o tabletce na tarczycę ale ja mam najmniejsza dawkę. Zobaczymy jak będzie teraz. Specjalnie nie wezmę jak będę szła do lekarzatyle razy miałam robione badania na tarczycę zawsze endokrynolog mówił brać leki jak zawsze. I tak robiłam. Również na stronie np diagnostyki jest napisane żeby zatrzymać leki jak zawsze
babielato_
cesarka planowana jest robiona w konkretnym tygodniu ciąży?Przynajmniej poród wiem że będzie pewnie z tydzień lub 2 wcześniej niż planowany. Bo albo cc albo wywoływanie. Chociaż bardzo bym nie chciała znowu balonika.
AnnMar88
Moderator
Ja planuje w drugiej połowie kwietnia wyskoczyć gdzieś do ciepełka, pewnie Turcja. Ostatnie wakacje z jednym dzieckiem, wezme mame i siostre i poodpoczywamy. Mi lekarz mówił że jak ciąża bez problemów to nie ma przeciwwskazań w 2 trymestrze lecieć.Ja narazie nic nie przytyłam. Ale pilnuje się, bo nie chciałabym później w wakacje być bardzo duża i się męczyć w upały
Dziś odebrałam wyniki i mam TSH 0,23. Przed ciążą miałam zawsze wysokie ok 4. Nigdy nie miałam takiego niskiego - nie biorę leków.
Dziewczyny a co mysliscie o podróżowaniu w ciąży? Mam na myśli samolotem. Będę konsultowała z lekarzem, trochę się obawiam.
jagna_jadzia
Mogę tylko powiedzieć, że cię rozumiem. Mnie też praca męczy, nawet jak się naprawdę nie narobię. A od dzisiaj też mam ten ból kręgosłupa, niedawno mi mąż trochę to rozmasował i jest odrobinę lepiej, ale generalnie nie mogę wstawać i schylac się mogę tylko chodzić prosto i siedzieć z poduszką pod plecamiAle mnie męczą dni w biurze, masakra. Po powrocie muszę odleżeć to co siedziałam na sztywno cały dzień, a lędźwia tak bolą, że aż czuję promieniowanie do pośladka
reklama
AnnMar88
Moderator
U mnie wyniki szły prosto do lekarza i on wbijał w ten formularz z prenatalnych i przeliczał ryzyka. Ja dostałam tylko ten papier, w sumie po co mi cyferki z pappy jak to i tak nic samo nie mówi.Ja na wizytę miałam teraz zlecone na czwartek mocz i morfologie idę jutro rano zrobić. Przed chwilą dzwoniła kobitka z poradni i robiła wywiad przed prenatalnymi. Dopytałam i powiedziała, że najpierw idzie się na USG i później do laboratorium na pobranie krwi. Na ten moment waga się trzyma w sensie jak spadła te 2-2,5 kg to tak narazie się utrzymuje mam nadzieję, że dopiero w II trymestrze będzie rosnąć, że jeszcze te 2-3 tyg będzie w normie. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, a z drugiej zaczynam się stresować. Na pappe długo się czeka na wyniki z krwi? Jakoś podają telefonicznie też ? Bo wzięła adres do korespondencji chyba żeby wyniki przyszły, już w sumie nie pamiętam co mówiła i dlatego się zastanawiam.