28 grudniadziś mam 11+4, ale jakoś dziwnie, bo 28 stycznia miałam 7+3.
reklama
heparyne mam od pozytywnego testu - mam trombofilię. Acard zacznę brac za 2 dni bo mój Stary wyjeżdża służbowo ... a właśnie nie chce być sama...a kazał Ci brać i Acard i heparynę? Czytałam, że czasem biorą właśnie i to i to.
Nelka85
Fanka BB :)
Dlaczego chcesz być sama?heparyne mam od pozytywnego testu - mam trombofilię. Acard zacznę brac za 2 dni bo mój Stary wyjeżdża służbowo ... a właśnie chce być sama...
ale ile wody w sumie pijesz? bo w ciąży trzeba pić więcej... a to jeden z pierwszych objawów odwodnienia...ja dzisiaj nie spałam pół nocy i jeszcze miałam tak sucho w gardle, od dwóch dni mam suchość gardła, ktoś tak też może ma? Cały czas w nocy muszę pić, a przez to chodzę cały czas do toalety
niestety... z dopuszczanych w ciąży leków, które profilaktycznie sie stosuje i zmniejszają ryzyko preeklampsji mają tylko acardA nie ma żadnego zamiennika acardu?
Ja byłam w zeszłym tyg na kontroli to miałam 0.5 kg na plusie cieszę sie bo trochę dodatkowych kg mialam przed ciążą .Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?
Wczoraj byliśmy u dziadków i był tort bezowy lodowy . Myślę sobie no no dobra zjem ( wcale na słodkie mnie w tej ciazy nie ciągnie ) no i jadlam kawałek i za chwilę wzięłam sobie drugi i jak mi było niedobrze jak tak dalej będzie z reagowaniem na slodkie to kiepsko widzę krzywa
AnnMar88
Moderator
Trzymam kciuki żeby było dobrze. Mi minęły objawy z aspiryną (kwasem w sensie), bo wcześniej tylko jak wzięłam to krwawienie z nosa. Teraz biorę acard trzeci miesiąc i spokój.Byłam na wizycie w tej przychodni patologii ciąży przy szpitalu... ogólnie lekarz powiedział coś dobrego i złego... otóż nie jestem beznadziejnym przypadkiem o póki co jest git aleeee ryzyko preeklampsji jest turbo wysokie i bez acardu jesteśmy wiecie gdzie...
Powiedział, że acard to moja jedyna szansa i on chce bym jeszcze raz spróbowała, bo dusznosci mogły być spowodowane też początkiem ciąży itp... i ja też chcę spróbować. Nawet sie pośmialiśmy, ze nikomu jeszcze nie zaszkodziło kilka miesięcy dusznosci- to akurat moje poczucie humoru Wiec póki mnie nie jebnie wstrząs to sobie będę chodzić z dusznościami
No ale tak serio mam zacząć brac dawkę 150 i modlić sie... by było dobrze (jestem niewierzaca, więc nawet nie mam do kogo sie modlić )
Trzymajcie kciuki... bo jeśli zostanę bez acardu to naprawdę czarno to widzę...
Nie było usg bo samo omówienie moich chorób, wyników itp zajęło nam z 25 minut... a 5 dni temu miałam prenaralne...
Za to w czwartek idę prywatnie to sobie pooglądamy małego...
Trzymam.kciuki za pozostałe dziś wizyty
AnnMar88
Moderator
U mnie 2kg, ale nie dziwie się. Żere jak opętana...Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?
reklama
Mayolin
Fanka BB :)
Na razie nie. Ale miałam okropne mdłości przez ostatnie 6-7 tygodni. Biust większy o rozmiar, brzuch jak w 5 miesiącu, ale za to chyba trochę mi ręce i nogi schudły i ostatecznie waga jest taka sama jak przed ciążą.Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?