reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
ja dzisiaj nie spałam pół nocy i jeszcze miałam tak sucho w gardle, od dwóch dni mam suchość gardła, ktoś tak też może ma? Cały czas w nocy muszę pić, a przez to chodzę cały czas do toalety 🙃
ale ile wody w sumie pijesz? bo w ciąży trzeba pić więcej... a to jeden z pierwszych objawów odwodnienia...

Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?
Ja byłam w zeszłym tyg na kontroli to miałam 0.5 kg na plusie cieszę sie bo trochę dodatkowych kg mialam przed ciążą .

Wczoraj byliśmy u dziadków i był tort bezowy lodowy . Myślę sobie no no dobra zjem ( wcale na słodkie mnie w tej ciazy nie ciągnie ) no i jadlam kawałek i za chwilę wzięłam sobie drugi i jak mi było niedobrze 😁 jak tak dalej będzie z reagowaniem na slodkie to kiepsko widzę krzywa 😑

Byłam na wizycie w tej przychodni patologii ciąży przy szpitalu... ogólnie lekarz powiedział coś dobrego i złego... otóż nie jestem beznadziejnym przypadkiem o póki co jest git aleeee ryzyko preeklampsji jest turbo wysokie i bez acardu jesteśmy wiecie gdzie...
Powiedział, że acard to moja jedyna szansa i on chce bym jeszcze raz spróbowała, bo dusznosci mogły być spowodowane też początkiem ciąży itp... i ja też chcę spróbować. Nawet sie pośmialiśmy, ze nikomu jeszcze nie zaszkodziło kilka miesięcy dusznosci- to akurat moje poczucie humoru ;) Wiec póki mnie nie jebnie wstrząs to sobie będę chodzić z dusznościami 🤣🤯
No ale tak serio mam zacząć brac dawkę 150 i modlić sie... by było dobrze (jestem niewierzaca, więc nawet nie mam do kogo sie modlić 🤷‍♀️)
Trzymajcie kciuki... bo jeśli zostanę bez acardu to naprawdę czarno to widzę...
Nie było usg bo samo omówienie moich chorób, wyników itp zajęło nam z 25 minut... a 5 dni temu miałam prenaralne...
Za to w czwartek idę prywatnie to sobie pooglądamy małego...
Trzymam.kciuki za pozostałe dziś wizyty 🤣
Trzymam kciuki żeby było dobrze. Mi minęły objawy z aspiryną (kwasem w sensie), bo wcześniej tylko jak wzięłam to krwawienie z nosa. Teraz biorę acard trzeci miesiąc i spokój.

reklama
Hej chcilam zapytać tak z ciekawości dziewczyn w okolicach 12/13 tydzieńwxie jakieś kg na plusie ?
Na razie nie. Ale miałam okropne mdłości przez ostatnie 6-7 tygodni. Biust większy o rozmiar, brzuch jak w 5 miesiącu, ale za to chyba trochę mi ręce i nogi schudły i ostatecznie waga jest taka sama jak przed ciążą.

Do góry