reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Hej, dziewczyny. Miałam dziś wizytę u gina. Wypisała mi euthyrox 25,mam tsh 2.69. Endokrynologa mam na 15 lutego. Boję się zaczynać brać ten lek bez endokrynologa. A i jeszcze jestem taka głupia brałam kreon, kiedy miałam ciężko w żołądku ((( a dziś się dowiedziałam, że nie można 😥😥😥😥
Bierz i się nie zastanawiaj ;) nie ma innych lekow na niedoczynność, ja biore juz 150 :D

reklama
ej, a ile Wam krwi do tej NIFTY pobierali? Bo mi koleżanka powiedziała dzisiaj, że dużo, a mi wróciły mdłości i nawet woda mi nie idzie 😭 wmuszam w siebie po łyczku, dobrze że na późniejszą godzinę mam :D
zwykłą fioleczke, duzo to ja mam na pobraniu do 4 specjalistów- gdy mi co chwilę 5 fiolek pobierają na raz 🤣

Hej, dziewczyny. Miałam dziś wizytę u gina. Wypisała mi euthyrox 25,mam tsh 2.69. Endokrynologa mam na 15 lutego. Boję się zaczynać brać ten lek bez endokrynologa. A i jeszcze jestem taka głupia brałam kreon, kiedy miałam ciężko w żołądku ((( a dziś się dowiedziałam, że nie można 😥😥😥😥
ach i jak zaczniesz brać lek to tuż przed wizytą i endo powtórz ft3, ft4 i tsh - tak, by lekarz na tej wizycie zobaczyla czy ta dawka leku zbija Ci tsh i jaki będzie wynik za 3 tygodnie. Że na czczo i bez leku rano robisz badanie to zapewne wiesz 💜

Byłam na wizycie w tej przychodni patologii ciąży przy szpitalu... ogólnie lekarz powiedział coś dobrego i złego... otóż nie jestem beznadziejnym przypadkiem o póki co jest git aleeee ryzyko preeklampsji jest turbo wysokie i bez acardu jesteśmy wiecie gdzie...
Powiedział, że acard to moja jedyna szansa i on chce bym jeszcze raz spróbowała, bo dusznosci mogły być spowodowane też początkiem ciąży itp... i ja też chcę spróbować. Nawet sie pośmialiśmy, ze nikomu jeszcze nie zaszkodziło kilka miesięcy dusznosci- to akurat moje poczucie humoru ;) Wiec póki mnie nie jebnie wstrząs to sobie będę chodzić z dusznościami 🤣🤯
No ale tak serio mam zacząć brac dawkę 150 i modlić sie... by było dobrze (jestem niewierzaca, więc nawet nie mam do kogo sie modlić 🤷‍♀️)
Trzymajcie kciuki... bo jeśli zostanę bez acardu to naprawdę czarno to widzę...
Nie było usg bo samo omówienie moich chorób, wyników itp zajęło nam z 25 minut... a 5 dni temu miałam prenaralne...
Za to w czwartek idę prywatnie to sobie pooglądamy małego...
Trzymam.kciuki za pozostałe dziś wizyty 🤣

reklama
w którym jesteś tygodniu? 25 to dawka minimalna. Bardziej niebezpieczne byłoby zbagatelizowanie TSH. I koniecznie przed samą wizytą nowe badania TSH, Ft3, Ft4.

Do góry