reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
My przyzwyczajaliśmy od początku. Noe miała 2 miesięcy jak mieliśmy długie trasy na drugi koniec pl i co? Nienawidzi auta. Jeździmy w góry ale droga to masakra. Ma 16 miesięcy i nie widzę żeby miało się to zmienić
A nadal jeździ tyłem do kierunku jazdy? Jest szansa, że przy jeździe przodem będzie lepiej :)

I się nie chwalisz 🙊 bym wczesniej już próbowała :D
a bo to jest jak mówisz - większa szansa, że nie znajdziesz, niż że znajdziesz... Więc nie chciałam zaczynać jakiejś powszechnej sierpniowkowej akcji prowadzącej do stresu przy braku znalezienia 😅 Ja już mam taką jedną konkretną miejscoweczkę do sprawdzania 😁 ale nawet w niej nie zawsze znajdę. To faktycznie trzeba robić z takim podejściem, że "może się uda i będzie cudownie, ale jak nie złapie, to to nic nie oznacza".

Nelka85 Noe czyżby Noemi?Mężowi bardzo podoba się to imię,i jak będzie teraz dziewczynka prawdopodobnie będzie Noemi,bo mi też wydaje się urocze 😊
Kornelia. 39 lat temu w pl Noemi by nie przeszło
A nadal jeździ tyłem do kierunku jazdy? Jest szansa, że przy jeździe przodem będzie lepiej :)
Ma 16 miesięcy. Tylko tyłem. Ona raczej źle reaguje na pasy. Nie może brykać.

a bo to jest jak mówisz - większa szansa, że nie znajdziesz, niż że znajdziesz... Więc nie chciałam zaczynać jakiejś powszechnej sierpniowkowej akcji prowadzącej do stresu przy braku znalezienia 😅 Ja już mam taką jedną konkretną miejscoweczkę do sprawdzania 😁 ale nawet w niej nie zawsze znajdę. To faktycznie trzeba robić z takim podejściem, że "może się uda i będzie cudownie, ale jak nie złapie, to to nic nie oznacza".
Ja będę dopiero po prenatalnych szukać. Już powinnam znaleźć bez problemu.

Kornelia. 39 lat temu w pl Noemi by nie przeszło

Ma 16 miesięcy. Tylko tyłem. Ona raczej źle reaguje na pasy. Nie może brykać.
No jak nie śpi to ciężko. U nas jak nie śpi to mało zgodnie z obecnymi rekomendacjami ogląda bajki na YT Kids 🤫 Ale w sumie dopiero od niedawna jej wychodzi oglądanie, po 2urodzinach. Wcześniej też nie było tak dobrego efektu.

a to nie leci wszystko do tego samego labu w Hongkongu?

No właśnie pamiętam, że Ty czekałaś aż kilka dni dłużej niż @Mayolin a do poniedziałku to już całkiem siwa będę 🙈
wydaje mi się że nie w tym samym bo gdy przeglądałam strony z nifty to np reklamowali się laboratorium które bada takie probki od 20 lat, od 15 lat inni nic o tym nie mówili... w każdym razie wywnioskowałam, że to są różne laboratoria

@Mayolin a gdzie Ty zamawialas nifty?

Myślicie że szybkość wyniku zależy od tego, za czyim pośrednictwem się zamawia?

Mam wrażenie, że jestem już 4 lata w tej ciąży, w tym od pobrania krwi na nifty co najmniej rok 😂

to z tego wynika, że @Mayolin miała jakiś ekspres 😁
@Mayolin jak to zrobiłaś? 😁
Korzystałam z "niftytest", była zniżka 15% i możliwość przyjazdu pielęgniarki do domu. Mieszkam w Polsce, pod Poznaniem :) Pielęgniarka przyjechała w poniedziałek 08.01. o 9 rano, mówiła że wieczorem będą wysyłać wszystkie próbki z tego dnia. W laboratorium próbka była 10.01. (jest to zaznaczone na wyniku), a 12.01. w piątek przed południem miałam już wyniki na mailu. Ekspres.

no właśnie też mi się tak wydaje, więc znając moje szczęście to będę czekać do przyszłej środy 😂

Chociaż w sumie może też mieć znaczenie wprowadzenie wyniku - bo wynik może być, ale np. któryś pośrednik go nie wprowadza w system w weekend
i tak.mogło być np u mnie... gdyby nie sobota to mogłam.miec może wynik w 6 dniu

reklama
Korzystałam z "niftytest", była zniżka 15% i możliwość przyjazdu pielęgniarki do domu. Mieszkam w Polsce, pod Poznaniem :) Pielęgniarka przyjechała w poniedziałek 08.01. o 9 rano, mówiła że wieczorem będą wysyłać wszystkie próbki z tego dnia. W laboratorium próbka była 10.01. (jest to zaznaczone na wyniku), a 12.01. w piątek przed południem miałam już wyniki na mailu. Ekspres.
Oooooo to tam gdzie ja! Nawet nie wiesz teraz ile razy odświeże maila dzisiaj :D

Do góry