reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Dziewczyny ile się czeka na zapis na prenatalne? Ja idę w poniedziałek do gina i dopiero wtedy da mi skierowanie... Nie wiem czy zdążą mnie gdzieś wepchnąć, widzę że wy macie już wyznaczone terminy a ja czekam jak głupek😉
No ja byłam dziś na wizycie na NFZ jestem 10+6 dał mi skierowanie i odrazu zadzwoniłam sie umówić i mam na 1 lutego .chyba w dobrym czasie bo 12+6 wtedy będę .

reklama
Dziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz

Dziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz
Ja byłam w zeszłym tygodniu u genetyka na UCK na patologii się zapisać na prenatalne i dali mi skierowanie na pappe w ich labie do zrobienia (tam na parterze w tym samym budynku). Myślę, że tobie też wtedy dadzą u nich do robienia.

A ja dziś przespałam calutką noc. Prawie jak za starych, dobrych czasów 😀 synek spał, męża chrapanie jakoś mnie dziś nie ruszało, siku też nie było, no byłoby cudownie gdyby tylko syn pospał trochę dłużej niż do 5😛 ale i tak jest super w porównaniu do niektórych nocy 😁
Ja prenatalne 1 lutego, już za 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać, syn na tym badaniu pięknie pokazał jakiej jest płci, mam nadzieje, że i teraz tak będzie 😀

Ja byłam w zeszłym tygodniu u genetyka na UCK na patologii się zapisać na prenatalne i dali mi skierowanie na pappe w ich labie do zrobienia (tam na parterze w tym samym budynku). Myślę, że tobie też wtedy dadzą u nich do robienia.
mam.jeszcze ten luxmed ale podejrzewam że będę miała teraz sporo badań poza tym i typowymi... albo po prostu częściej...

Chyba każda poradnia ma kontrakt z konkretnym labem na NFZ. Być może będziesz mogła wykonać tylko w przyszpitalnej np. Ale to są moje takie wyobrażenia, bo też nic nigdy nie robię na NFZ 😂
A co do tego łożyskowego czynnika wzrostu to wow, aż się zastanawiam czy nie zrobić w takim razie :o ale u mnie prawie niedocisnienie (110/70 to mój max 🤦🏼‍♀️) i 1 poród po terminie to pewnie ryzyko mniejsze… to zalecił ci lekarz prowadzący?

Chyba każda poradnia ma kontrakt z konkretnym labem na NFZ. Być może będziesz mogła wykonać tylko w przyszpitalnej np. Ale to są moje takie wyobrażenia, bo też nic nigdy nie robię na NFZ 😂
A co do tego łożyskowego czynnika wzrostu to wow, aż się zastanawiam czy nie zrobić w takim razie :o ale u mnie prawie niedocisnienie (110/70 to mój max 🤦🏼‍♀️) i 1 poród po terminie to pewnie ryzyko mniejsze… to zalecił ci lekarz prowadzący?
tak prowadzący zalecił zrobić też to badanie do pappy bo ponoć zrobienie go do 13 tyg najwięcej "mówi " i jest przydatne w ocenie stanu łożyska - koszt ok 200 zł ale chyba serio warto...

reklama
ja byłam teraz przez szpital. Najpierw lekarz wystawia Ci skierowanie i kieruje do laboratorium przyszpitalnego (u nas osobny budynek obok szpitala). Poszłam tam i pani pobiera krew (niby powinno się być rano, ale mi pobrały już po wyznaczonych godzinach). Wyniki odbiera się w szpitalu - jutro jadę odebrać.

Do góry