No ja byłam dziś na wizycie na NFZ jestem 10+6 dał mi skierowanie i odrazu zadzwoniłam sie umówić i mam na 1 lutego .chyba w dobrym czasie bo 12+6 wtedy będę .Dziewczyny ile się czeka na zapis na prenatalne? Ja idę w poniedziałek do gina i dopiero wtedy da mi skierowanie... Nie wiem czy zdążą mnie gdzieś wepchnąć, widzę że wy macie już wyznaczone terminy a ja czekam jak głupek
reklama
Kejcik
Fanka BB :)
bo sobie tak wymyśliłam 15 lutego mam kolejną wizytę u prowadzącego to by mi wyszedł „bezpieczny” dla mojej psychiki odstęp między wizytami a w tym okresie będę już 11+6 - 12+3 to myślę, że akurat chyba że jakoś inaczej zarządza w tej przychodniA dlaczego między 6 a 9?
Dziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz
ejżja89
Ja byłam w zeszłym tygodniu u genetyka na UCK na patologii się zapisać na prenatalne i dali mi skierowanie na pappe w ich labie do zrobienia (tam na parterze w tym samym budynku). Myślę, że tobie też wtedy dadzą u nich do robienia.Dziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz
A ja dziś przespałam calutką noc. Prawie jak za starych, dobrych czasów synek spał, męża chrapanie jakoś mnie dziś nie ruszało, siku też nie było, no byłoby cudownie gdyby tylko syn pospał trochę dłużej niż do 5 ale i tak jest super w porównaniu do niektórych nocy
Ja prenatalne 1 lutego, już za 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać, syn na tym badaniu pięknie pokazał jakiej jest płci, mam nadzieje, że i teraz tak będzie
Ja prenatalne 1 lutego, już za 2 tygodnie. Nie mogę się doczekać, syn na tym badaniu pięknie pokazał jakiej jest płci, mam nadzieje, że i teraz tak będzie
mam.jeszcze ten luxmed ale podejrzewam że będę miała teraz sporo badań poza tym i typowymi... albo po prostu częściej...Ja byłam w zeszłym tygodniu u genetyka na UCK na patologii się zapisać na prenatalne i dali mi skierowanie na pappe w ich labie do zrobienia (tam na parterze w tym samym budynku). Myślę, że tobie też wtedy dadzą u nich do robienia.
Magda_13
U mnie już blaty czekają na przełożenie. Natchnęłaś mnie na weekend
Jak robisz? Ja z reguły robię bezę wieczorem i na następny dzień robię krem ze śmietanki i mascarpone i rzucam na to jakieś owoce typu borówki, maliny, itp. ale to jest pycha
jagna_jadzia
Chyba każda poradnia ma kontrakt z konkretnym labem na NFZ. Być może będziesz mogła wykonać tylko w przyszpitalnej np. Ale to są moje takie wyobrażenia, bo też nic nigdy nie robię na NFZDziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz
A co do tego łożyskowego czynnika wzrostu to wow, aż się zastanawiam czy nie zrobić w takim razie ale u mnie prawie niedocisnienie (110/70 to mój max ) i 1 poród po terminie to pewnie ryzyko mniejsze… to zalecił ci lekarz prowadzący?
tak prowadzący zalecił zrobić też to badanie do pappy bo ponoć zrobienie go do 13 tyg najwięcej "mówi " i jest przydatne w ocenie stanu łożyska - koszt ok 200 zł ale chyba serio warto...Chyba każda poradnia ma kontrakt z konkretnym labem na NFZ. Być może będziesz mogła wykonać tylko w przyszpitalnej np. Ale to są moje takie wyobrażenia, bo też nic nigdy nie robię na NFZ
A co do tego łożyskowego czynnika wzrostu to wow, aż się zastanawiam czy nie zrobić w takim razie ale u mnie prawie niedocisnienie (110/70 to mój max ) i 1 poród po terminie to pewnie ryzyko mniejsze… to zalecił ci lekarz prowadzący?
reklama
ja byłam teraz przez szpital. Najpierw lekarz wystawia Ci skierowanie i kieruje do laboratorium przyszpitalnego (u nas osobny budynek obok szpitala). Poszłam tam i pani pobiera krew (niby powinno się być rano, ale mi pobrały już po wyznaczonych godzinach). Wyniki odbiera się w szpitalu - jutro jadę odebrać.Dziewczyny jak wyglądają badania krwii gdy chodzicie na nfz? Mam pierwszą wizytę w tej poradni patologii ciąży w poniedziałek... I zastanawiam się jak robi się badania, dają skierowania i robi sie je na nfz? W kazdym labolatorium? Wieki nie robiłam nic przez nfz