reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja przeanalizowałam składy, substancje aktywne , poczytałam trochę i wybrałam ten. Wydaje się bardzo logiczny, nie jest za tani ale skład bardzo fajny.
A na mniej strategiczne miejsca używam olejek z alterry z rosmana, też bardzo fajny skład, ładny zapach i fajna cena . :)

Załączniki

• IMG_6111.jpeg
    IMG_6111.jpeg
    41,5 KB · Wyświetleń: 77
  • IMG_6112.jpeg
    IMG_6112.jpeg
    39,8 KB · Wyświetleń: 75
reklama
ja tez sie staram jak sie da ale dzisiaj po przezdrowym śniadaniu na obiad zjadłam chipsy Curly. Gorszy dzień ;) ale równowaga zachowana..
Ja też mam problem z 💩 nie miałam wcześniej ale to chyba tez przez to że biorę progesteron besins . Loda bym zjadła . 😁 Muszę zadzwonić do małża żeby wjechał po pracy i mi kupił 😂
A i gofry dziś jadłam miałam ochotę to musiałam upiec 😁😁 pyszne były 🙈

Czy któraś z Was wie jakim cudem od wczorajszego wieczora mam już brzuch? Jestem 9+2, w czwartek na USG Bombelek miał 2cm, pęcherzyk ciążowy 3,3cm, tam nie ma co mi zrobić brzucha przecież 😅 Tyle się naczytałam, że dziewczyny mają płaskie brzuchy do 16tc...

Co tu się wydarzyło? 😳 Owszem, mam problemy z zatwardzeniem, ale bez przesady 😅
Ja w 1 ciąży do końca 5 miesiąca płasko a teraz to już widać. Chociaż nie wiem czy to nie tluszcz i fałdy poprostu :D

Ja nie mam w Austrii l4 na ciążę 🫠 dopiero 2 miesiące przed datą porodu idę na macierzyński. Czyli do czerwca pracuje. 🥲
A jak by było bardzo źle w sensie wymioty czy krwawienia? Jak to wtedy wygląda? Fizjologiczną ciąża teoretycznie nie jest wskazaniem do L4, ale myślę że ja spokojnie mogłabym spędzić ten 1 trymestr na zwolnieniu, bo czuję się kiepsko. No ale daje radę chodzić, to chodzę 🤦🏼‍♀️😂 druga sprawa to warunki pracy, niektóre dziewczyny nie mają opcji bezpiecznego miejsca. U mnie ryzyko powiedzmy jak populacyjne. Chociaż posiedziałabym w domu chętnie z 2 tygodnie 🥸

Dzieki dziewczyny za szybką recenzję pudełek w ciąży, bo też rozważałam 😂

Jak sprawdzalyscie wyniki morfologii, to macie takie idealnie? Nie wiem czy się martwić tymi moimi wynikami.
Ja mam rozjechane. Dr mówi że są ok.
O właśnie miałam Was pytać jak wasze pudełka 😂
To już wiem, dzięki 🤡
Ja pudełka jem. A co nie zjem to zje mąż lub córka 😂 w tygodniu po za pudełkami tylko kawa z mlekiem i nic nie podjadam. Ale dieta o niskim indeksie tak na mnie działa że czuję się pełna.

Tak czytam to większość z Was ma już dzieci. Są tu dziewczyny, których sierpniowe dziecko będzie pierwszym?
Ja 🥴🩷 panikuje trochę w lutym 27, mąż w sierpniu 28 jak dobrze pójdzie na prezent będzie bobas ☀️ umówiłam się do położnej na poniedziałek pewnie da mi skierowanie na prenatalne i wszystko wytłumaczy 🤢

reklama
Do góry