reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Pewnie dla wielu z Was to odległy jeszcze temat, ale biorąc pod uwagę mój termin tj 1.08 zaczęłam.juz nieśmiało ustalać termin usg 1 trymestru (mimo, ze wciąż sie boje to jednak już za miesiąc... ale później nie będzie terminów do top lekarzy) I zastanawiam się w którym tygodniu to.usg planujecue lub robiłyście w poprzednich ciążach? Ach i w którym tyg bedziecie robić testy genetyczne? (ja chyba idę w nifty pro).
Mój lekarzy ustalił mi termin na usg 1 trymestru w 12+0 to już 13 tydz de facto.. przyznam, ze liczylam na max 11+ ale nie mam doświadczenia i może niepotrzebnie się spinam... I czy zrobienie nifty zaraz po 10+ będzie wg Was za wcześnie?
(ofc wszystko ostatecznie konsultuje z lekarzem, ale doceniam Wasze doświadczenia... 💜)
Mam termin wyznaczony przez moją prowadzącą, która robi też prenatalne, na 12+2 :)

A ja dziś z kolei byłam na badaniach krwi zleconych przez lekarkę, boję się glukozy na czczo jak zwykle, bo w poprzedniej ciąży pierwsza wyszła graniczna, później niby dobra ale w górnej granicy normy i przy OGTT już niby ok, ale i tak mam wrażenie że różnie może być bo mój syn był duży (4,1 kg).

Cześć Dziewczyny😄 dostałam przed chwilą wyniki dzisiejszej weryfikacji i wygląda na to, że są one przepustką abym dołączyła do Was 😍 dziś jestem 8dpt także bardzo świeża sprawa 😊 wstępny termin wyliczony przez aplikację na podstawie daty transferu - 21 sierpnia ❤️
Happy Russell Westbrook GIF by LA Clippers

Dziewczyny a kiedy robicie tą całą listę badań z 1 trym (hiv, toxo, rozyczka itp.)? Bo to jakoś przed prenatalnymi chyba trzeba a na niektóre się parę dni czeka.

muszę poczytać o tym teście... a już z trudem podjęłam decyzję o nifty pro 🤣
Z tego co zrozumialam to jak podaja ta pewnosc 99 przecinek ileśtam % to odnosi sie to do trisomii. A reszta na poziomie 20%. Ale ja mialam jazde w glowie przez to serce wiec nie dam sobie reki uciac 😁 Wiem tylko, ze moglabym miec krew pobrana na wizycie 8/9 stycznia.

reklama
Do góry