reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Hej dziewczyny. Ja mam dzisiaj wizytę wieczorem i jestem posrana ze strachu, co tam zobaczę. Dzisiaj będzie 5+4/ 5+5 licząc według owulacji, więc taki trochę ciulowy termin, bo może być już widać zarodek a może nie. Ale były duże problemy z umówieniem się do lekarza, wzięłam, co było. Nie mam siły czekać do kolejnego tygodnia, chociaż wtedy już na pewno byłaby to rozstrzygająca wizyta. Trzymajcie kciuki.

reklama
Moj lekarz twierdził zawsze że skoro beta rośnie i dzieciątko to ma odpowiednie warunki do rozwoju :) ale pewnie co lekarz to inna opinia
Beta może rosnąć również przy cp i wtedy progesteron może pokazać że coś nie tak. Jeśli lekarz twierdzi, że bez sensu badać progesteron w poczatkach ciąży to na bym zmieniła lekarza.

Hej dziewczyny. Ja mam dzisiaj wizytę wieczorem i jestem posrana ze strachu, co tam zobaczę. Dzisiaj będzie 5+4/ 5+5 licząc według owulacji, więc taki trochę ciulowy termin, bo może być już widać zarodek a może nie. Ale były duże problemy z umówieniem się do lekarza, wzięłam, co było. Nie mam siły czekać do kolejnego tygodnia, chociaż wtedy już na pewno byłaby to rozstrzygająca wizyta. Trzymajcie kciuki.
Kciukasy 🤞🤞🤞

Zaczęły mi się nudności 😵‍💫 do tego nie mam łba, kupiłam sobie wczoraj w biedrze mrożonego ananasa, przypomniałam sobie o nim 10 godzin później, jak już się rozmroził w reklamówce na podłodze 🫣 w międzyczasie oczywiście robiłam obiad, byłam z dzieckiem u lekarza itd… zapomniałam jak ch***wo się człowiek czuje w ciąży, zmylił mnie ten spoko początek 🤦🏼‍♀️ tylko mężczyzna mógł stwierdzić, że ciąża to nie choroba 💩
Ja dziś identyczne odczucia i identyczne myśli 😆

Beta może rosnąć również przy cp i wtedy progesteron może pokazać że coś nie tak. Jeśli lekarz twierdzi, że bez sensu badać progesteron w poczatkach ciąży to na bym zmieniła lekarza.
Nie jest to badanie obowiązkowe i bez sensu się doszukiwać ciąży pozamacicznej jak beta i USG są w porządku:) niedobór progesteronu w ciąży nie jest czymś częstym jak nie ma się stwierdzonych innych dolegliwości a za to przyjmowanie duphastonu może nieść wiele skutków ubocznych:) Ważniejsze są takie badania jak Cytomegalia, HIV, mocz,glukoza w ciąży. Przepraszam że tak komentuję, ale jestem lekarzem z zawodu:)

Ostatnia edycja:
Biedny ananas :( przerobiony na koktail :( mialas nudnosci w poprzedniej ciazy? Ja wcale i licze, ze tym razem tez mnie to ominie :p
Miałam🥲 i miałam nadzieję że teraz jest tak super i nie będzie 😂😂 jak już zjem i się odtajam to koło 10-11 budzę się do życia i jest w miarę, ale te poranki to jak na mega kacu😵‍💫

Nie jest to badanie obowiązkowe i bez sensu się doszukiwać ciąży pozamacicznej jak beta i USG są w porządku:) niedobór progesteronu w ciąży nie jest czymś częstym jak nie ma się stwierdzonych innych dolegliwości a za to przyjmowanie duphastonu może nieść wiele skutków ubocznych:)
USG wiadomo, że jak jest ok to nie ma cp. Zdziwiłabyś się ile osób w ciąży musi się suplementowac progesteronem i wcale nie jest to rzrzadkie. No ale jeśli się niie zbada to skąd można wiedzieć wtedy. Beta też nie jest obowiazkowym badaniem.
Odnośnie badania prog mówiłam o wczesnej ciąży, ledwo wykrytej testami gdzie do lekarza idziesz jednak jakiś czas później.

Rozumiem cię, ja też jakbym poczekała tydzień dłużej to byłoby wszystko widać na tip top, tak to niby wszystko dobrze, ale jednak mogłoby być lepiej 🤣 trzymam kciuki🤞🏻🤞🏻 przynajmniej będzie wiadomo czy wewnątrzmaciczna itd 😊

Nie jest to badanie obowiązkowe i bez sensu się doszukiwać ciąży pozamacicznej jak beta i USG są w porządku:) niedobór progesteronu w ciąży nie jest czymś częstym jak nie ma się stwierdzonych innych dolegliwości a za to przyjmowanie duphastonu może nieść wiele skutków ubocznych:) Ważniejsze są takie badania jak Cytomegalia, HIV, mocz,glukoza w ciąży. Przepraszam że tak komentuję, ale jestem lekarzem z zawodu:)
Podrzucam tylko artykuł o niedoborze progesteronu w ciąży

Ja jednak polecam zbadać każdej ciężarnej na początku ciąży. Niewiele to kosztuje a w razie niskiego można suplementowac. Tylko trzeba o tym wiedzieć.

reklama
Dziewczyny, apropo progesteronu. Czy któraś z Was bierze luteinę dopochwowo? Jeśli tak, to czy robicie to tym "patyczkiem" czy palcem?

Do góry