reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Chodziłyście w poprzednich ciążach na szkoły rodzenia? Bo to już powoli trzeba się zapisywać na też nfztowe i się zastanawiam czy warto

Ja planuję iść, ale z tego co już się dowiadywałam w poprzedniej ciąży to prowadzi szpital, w którym chce rodzić i oni zapisują dopiero w jakimś późnym tyg, więc coś może na początku maja będę im wysyłać maila

reklama
Może za mało pijesz ? W ciąży trzeba więcej niż zwykle. Na usta to najlepsza jest zwykła wazelina 👍
Staram się cały dzień pić, tylko najgorzej, że od popołudnia do nocy wszystko mnie o mdłości przyprawia, woda też 😵‍💫 Ale muszę się spiąć i pić więcej 🙈
na suche usta polecam maść do brodawek z rossmana za dyche. Naprawde się sprawdza a ja wypróbowałam na usta juz dosłownie wszystko 😎
Miałam lanolinę z ziaji na pogryzione brodawki (niestety często na początku kp była używana 🙈), ale chyba cały zapas oddałam siostrze. Muszę kupić 😉
Chodziłyście w poprzednich ciążach na szkoły rodzenia? Bo to już powoli trzeba się zapisywać na też nfztowe i się zastanawiam czy warto
Ja chodziłam - na pewno warto, może moja jakaś super nie była, ale przynajmniej mój mąż się trochę doedukowal i jak początkowo nie chciał być przy porodzie to z biegiem czasu i chodzenia na szkołę rodzenia zmienił zdanie 😉 No i położna z tej szkoły później u nas w domu na wizytach patronazowych była.

Staram się cały dzień pić, tylko najgorzej, że od popołudnia do nocy wszystko mnie o mdłości przyprawia, woda też 😵‍💫 Ale muszę się spiąć i pić więcej 🙈
Też tak mam niestety, ostatni tydzień zwłaszcza wszystko mi się cofa, a na samą myśl o piciu wody 🤢🤢
Ponoć napar z imbiru na mdłości jest dobry, ale jeszcze nie próbowałam.

Dziewczyny,
Zrobiłam taki pierwszy check osób zapisanych na terminy sierpniowe na 1 stronie.
PRZYPOMINAJKA - sprawdźcie proszę czy tam jesteście! Jeśli nie to napiszcie (z oznaczeniem mnie) to uzupełnię.

Z osób nieaktywnych:
@DagaK - ostatni wpis 22.12
@Wiola1994 - ostatni wpis 8.12
@Taka Jedna - jeden wpis z 7.12
@Mania995 - ostatni wpis z 21.12
@Iza9595 - dwa wpisy łącznie
@Nelka01234 - dwa wpisy łącznie
@crazykredka - jeden wpis z 24.12
Jeśli któraś z Was chce się aktywnie udzielać w naszej grupie to proszę o info, bo po dotychczasowej aktywności nie łapiecie się na grupę zamkniętą.
hej, dam Ci znać we wtorek po prenatalnych jak już będę wszystko wiedziała z terminami.

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na migrenę? Mnie od piątku do dzisiaj rana złapał taki ból że nie mogłam się ruszyć. Leżałam po ciemku w ciszy i czułam jak wszystko podchodzi mi do gardła. Dramat. Dzisiaj jest lepiej ale jestem wykończona. 🥱

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na migrenę? Mnie od piątku do dzisiaj rana złapał taki ból że nie mogłam się ruszyć. Leżałam po ciemku w ciszy i czułam jak wszystko podchodzi mi do gardła. Dramat. Dzisiaj jest lepiej ale jestem wykończona. 🥱
Mi jeszcze pomaga mokry ręcznik zawiązany mocno w ogół głowy (na czole i skroniach). No ale bez leków to ciężko 🥲

2 paracetamole i dużo wody. Mi też pomaga jak wychodzę mieszkanie

o, ja właśnie mam migrenę od piątkowego poranka. W piątek ledwo żyłam, a wczoraj to już było umieranie całkowite - z łóżka wstawałam tylko na rzyganie. A dzisiaj dalej boli, ale jak stanęłam rano na wadze i zobaczyłam 2kg mniej, to się zmusilam do siedzenia i zagryzania biszkoptów bananami i nawadniania się

A już naiwnie myślałam, że mnie migreny ominą w ciąży. Normalnie cierpię na migrenę przewlekłą, ale ostatnią miałam w dzień transferu i przez dwa kolejne dni. 1,5 miesiąca spokoju było i myślałam, że może chociaż tu mi się poszczęściło i będę jedną z tych, które nie mają migreny w ciąży 🥺

też przez to przechodziłam przez ostatni tydzień. Pomogło picie 3 litrów wody i tak jak dziewczyny mi poradziły zimny oklad na czolo...

reklama
o, ja właśnie mam migrenę od piątkowego poranka. W piątek ledwo żyłam, a wczoraj to już było umieranie całkowite - z łóżka wstawałam tylko na rzyganie. A dzisiaj dalej boli, ale jak stanęłam rano na wadze i zobaczyłam 2kg mniej, to się zmusilam do siedzenia i zagryzania biszkoptów bananami i nawadniania się

A już naiwnie myślałam, że mnie migreny ominą w ciąży. Normalnie cierpię na migrenę przewlekłą, ale ostatnią miałam w dzień transferu i przez dwa kolejne dni. 1,5 miesiąca spokoju było i myślałam, że może chociaż tu mi się poszczęściło i będę jedną z tych, które nie mają migreny w ciąży 🥺
Pocieszę.
Też jestem migrenowiec.
W ciazy z córką w 1 trymestrze miałam ciągle takie, że mąż miski z wymiocinaminz łóżka zabierał bo nie byłam w stanie się podnieść. Ale później przeszły i do końca ciąży miałam 1 taką. Trzymałam się zasady 3L wody dziennie - nie wiem czy to pomogło ale było spoko.

Do góry