reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe mamy 2024

Chodziłyście w poprzednich ciążach na szkoły rodzenia? Bo to już powoli trzeba się zapisywać na też nfztowe i się zastanawiam czy warto

Ja planuję iść, ale z tego co już się dowiadywałam w poprzedniej ciąży to prowadzi szpital, w którym chce rodzić i oni zapisują dopiero w jakimś późnym tyg, więc coś może na początku maja będę im wysyłać maila

reklama
Może za mało pijesz ? W ciąży trzeba więcej niż zwykle. Na usta to najlepsza jest zwykła wazelina 👍
Staram się cały dzień pić, tylko najgorzej, że od popołudnia do nocy wszystko mnie o mdłości przyprawia, woda też 😵‍💫 Ale muszę się spiąć i pić więcej 🙈
na suche usta polecam maść do brodawek z rossmana za dyche. Naprawde się sprawdza a ja wypróbowałam na usta juz dosłownie wszystko 😎
Miałam lanolinę z ziaji na pogryzione brodawki (niestety często na początku kp była używana 🙈), ale chyba cały zapas oddałam siostrze. Muszę kupić 😉
Chodziłyście w poprzednich ciążach na szkoły rodzenia? Bo to już powoli trzeba się zapisywać na też nfztowe i się zastanawiam czy warto
Ja chodziłam - na pewno warto, może moja jakaś super nie była, ale przynajmniej mój mąż się trochę doedukowal i jak początkowo nie chciał być przy porodzie to z biegiem czasu i chodzenia na szkołę rodzenia zmienił zdanie 😉 No i położna z tej szkoły później u nas w domu na wizytach patronazowych była.

Staram się cały dzień pić, tylko najgorzej, że od popołudnia do nocy wszystko mnie o mdłości przyprawia, woda też 😵‍💫 Ale muszę się spiąć i pić więcej 🙈
Też tak mam niestety, ostatni tydzień zwłaszcza wszystko mi się cofa, a na samą myśl o piciu wody 🤢🤢
Ponoć napar z imbiru na mdłości jest dobry, ale jeszcze nie próbowałam.

Dziewczyny,
Zrobiłam taki pierwszy check osób zapisanych na terminy sierpniowe na 1 stronie.
PRZYPOMINAJKA - sprawdźcie proszę czy tam jesteście! Jeśli nie to napiszcie (z oznaczeniem mnie) to uzupełnię.

Z osób nieaktywnych:
@DagaK - ostatni wpis 22.12
@Wiola1994 - ostatni wpis 8.12
@Taka Jedna - jeden wpis z 7.12
@Mania995 - ostatni wpis z 21.12
@Iza9595 - dwa wpisy łącznie
@Nelka01234 - dwa wpisy łącznie
@crazykredka - jeden wpis z 24.12
Jeśli któraś z Was chce się aktywnie udzielać w naszej grupie to proszę o info, bo po dotychczasowej aktywności nie łapiecie się na grupę zamkniętą.
hej, dam Ci znać we wtorek po prenatalnych jak już będę wszystko wiedziała z terminami.

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na migrenę? Mnie od piątku do dzisiaj rana złapał taki ból że nie mogłam się ruszyć. Leżałam po ciemku w ciszy i czułam jak wszystko podchodzi mi do gardła. Dramat. Dzisiaj jest lepiej ale jestem wykończona. 🥱

Dziewczyny a macie jakieś sposoby na migrenę? Mnie od piątku do dzisiaj rana złapał taki ból że nie mogłam się ruszyć. Leżałam po ciemku w ciszy i czułam jak wszystko podchodzi mi do gardła. Dramat. Dzisiaj jest lepiej ale jestem wykończona. 🥱
Mi jeszcze pomaga mokry ręcznik zawiązany mocno w ogół głowy (na czole i skroniach). No ale bez leków to ciężko 🥲

2 paracetamole i dużo wody. Mi też pomaga jak wychodzę mieszkanie

o, ja właśnie mam migrenę od piątkowego poranka. W piątek ledwo żyłam, a wczoraj to już było umieranie całkowite - z łóżka wstawałam tylko na rzyganie. A dzisiaj dalej boli, ale jak stanęłam rano na wadze i zobaczyłam 2kg mniej, to się zmusilam do siedzenia i zagryzania biszkoptów bananami i nawadniania się

A już naiwnie myślałam, że mnie migreny ominą w ciąży. Normalnie cierpię na migrenę przewlekłą, ale ostatnią miałam w dzień transferu i przez dwa kolejne dni. 1,5 miesiąca spokoju było i myślałam, że może chociaż tu mi się poszczęściło i będę jedną z tych, które nie mają migreny w ciąży 🥺

też przez to przechodziłam przez ostatni tydzień. Pomogło picie 3 litrów wody i tak jak dziewczyny mi poradziły zimny oklad na czolo...

reklama
o, ja właśnie mam migrenę od piątkowego poranka. W piątek ledwo żyłam, a wczoraj to już było umieranie całkowite - z łóżka wstawałam tylko na rzyganie. A dzisiaj dalej boli, ale jak stanęłam rano na wadze i zobaczyłam 2kg mniej, to się zmusilam do siedzenia i zagryzania biszkoptów bananami i nawadniania się

A już naiwnie myślałam, że mnie migreny ominą w ciąży. Normalnie cierpię na migrenę przewlekłą, ale ostatnią miałam w dzień transferu i przez dwa kolejne dni. 1,5 miesiąca spokoju było i myślałam, że może chociaż tu mi się poszczęściło i będę jedną z tych, które nie mają migreny w ciąży 🥺
Pocieszę.
Też jestem migrenowiec.
W ciazy z córką w 1 trymestrze miałam ciągle takie, że mąż miski z wymiocinaminz łóżka zabierał bo nie byłam w stanie się podnieść. Ale później przeszły i do końca ciąży miałam 1 taką. Trzymałam się zasady 3L wody dziennie - nie wiem czy to pomogło ale było spoko.

Do góry