reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

Ja karmiłam córcie prawie 2lata, teraz bym chciała tak max 1,5roku. Z córka był taki plan, ale wskoczyły zęby i choroba i nic poza mlekiem nie jadła 🙈 natomiast chciałabym nauczyć jeść z butelki i używać smoczka, bo uważam że to bycie niezastąpionym było okrutnie wiążące.
Mam podobne odczucia, dlatego kp tylko rok. Mój syn z butelki wypił max 2X jak miał koło 3 miesięcy, później już pluł wszystkimi. Pluł każdym mm i smoczkiem. Dlatego wydaje mi się, że są dzieci które po prostu tego nie tolerują 🫣 oby nasze drugie egzemplarze były prostsze w obsłudze 😅🤞🏻

reklama
Mam podobne odczucia, dlatego kp tylko rok. Mój syn z butelki wypił max 2X jak miał koło 3 miesięcy, później już pluł wszystkimi. Pluł każdym mm i smoczkiem. Dlatego wydaje mi się, że są dzieci które po prostu tego nie tolerują 🫣 oby nasze drugie egzemplarze były prostsze w obsłudze 😅🤞🏻
No ja wydałam miliony na smoczki i niestety żaden nie zaskoczył. Natomiast z butelki na początku się udawało jedno karmienie dziennie (odciągniętym do kolektora) ale położna mnie postraszyła że zepsuje laktację i już się nie udało wrócić po czasie. Teraz raczej będę próbować od razu to 1/d butelka.

Jeszcze co do kremów, to przypomniałam sobie, że używałam jakiegoś CeraVe to twarzy w pierwszej ciąży i fajnie nawilżał. No i filtr 50 od kwietnia 🤣

reklama
Do góry