PepkaS
Fanka BB :)
Ja przerabiałam to mocno w poprzedniej ciąży aż miałam świra.Dziewczyny, pytanie trochę z Jakich kremow do twarzy uzywacie? Chodzi mi o firmy. Bez ciazy mam cere problematyczna - tlusta, czesto pryszcze ale pojedyncze, przebarwienia. Ale w ciazy to jest jakis kosmos. Sucha, masa zaskornikow, pryszczy full! Zejda jedne, pojawiaja sie drugie. Na czole kaszka. Zalezy mi na kremie jakims w miare naturalnym. Nie wiem nawet czy w ciazy trzeba uwazac na jakies skladniki? Kojarzy mi sie, zeby unikac retinolu ale nie dam sobie reki uciac. Byc moze moge uzywac tych co przed ciaza, ale nie chce pozniej swirowac, ze walilam na twarz chemie.
Jak rozmawiałam z innymi dziewczynami w ciąży to nie każda tak miała. Jak pytałam mojej gin to powiedziała, że np phenoksyetanol (który jest prawie wszędzie i naczytałam się, że jest szkodliwy) to musiałby być dodany jako cały skład, żeby wywrzeć jakiś negatywny wpływ na płód. Więc teraz trochę zluzowałam. Używam podkładu z Bielendy, w którym jest ten składnik na samym końcu.
A z pielęgnacji twarzy to od dłuższego czasu (też przygotowywałam się pod kątem ciąży) używam kosmetyków z YourKaya. Mają składy bardzo dobre. Polecam wypróbować sobie mini zestaw (żel do mycia twarzy, kuracja złuszczająca, serum i krem). Też od tego zaczynałam, dobrze mi się używało i zamówiłam już później standardowe wersje
Oni też piszą jasno, że ich kosmetyki są dla kobiet w ciąży bezpiecznie i dla karmiących.
Dodali też do asortymentu sporo nowych rzeczy, ale jeszcze nie miałam okazji wypróbować.
Podsyłam linka do mini zestawu: Link do: Minizestaw: 4 kroki w pielęgnacji cery
A później te standardowe wersje starczają na baaaardzo długo, ja krem i serum mam chyba od czerwca czy lipca