reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Ja z mężem mamy aplikacje listonic tam wpisuje produkty i można dodać zdjęcie. Mawge, ilość, promocje, no wszystko. U nas się świetnie sprawdza.

Też mamy apke i oboje dostęp do tych samych list zakupów. My akurat korzystamy z ourgroceries. Osobiście uważam, że dodawanie zdjęcia wszystkiego to już przesada 🤣

Załączniki

• 91ad0d70-ffa9-493c-8aa9-804788caa99f.jpeg
    91ad0d70-ffa9-493c-8aa9-804788caa99f.jpeg
    57,6 KB · Wyświetleń: 63
Ja nie pisałam nic chyba cały tydzień, bo to był cały tydzień w pracy. Wczoraj o 18 wróciłam do domu z zakupów z synem i po prostu zaczęłam plakac ze zmęczenia, nie ogarniam tego. Coraz mocniej rozważam L4😞 nie mam siły dla syna w ogóle, zasnęłam przed 20, słyszałam tylko jak mąż kąpie syna, później ubraliśmy go w piżamę, on się położył koło mnie (zazwyczaj śpi sam u siebie) i następną rzeczą jaką zarejestrowałam jak się przebudziłam o polnocy było że śpi ze mną. Tak się nie da żyć. Mdłości dalej trochę mam, ale już mniejsze. Za to zmęczenie mnie totalnie dobija. Przez odmrażanie auta spóźniam się do pracy codziennie. Jak nie wiem jak to jest w innych krajach że kobiety pracują do końca… to jest nieludzkie :/

A wiecie jaki chleb z masłem i kapustą kiszoną jest pyszny? 🤤😂
Ja robie surówkę z kiszonej kapusty i kładę na chleb z masłem 😁
Też mamy apke i oboje dostęp do tych samych list zakupów. My akurat korzystamy z ourgroceries. Osobiście uważam, że dodawanie zdjęcia wszystkiego to już przesada 🤣
Nie do wszystkiego ale jak jest coś na czym mi zależy to zdjęcie dodaje.
Znowu pół nocy nie spałam 😭 córka po tygodniu w żłobku znowu zaczyna kaszleć 🥺 i nadrabiam Wasze wczorajsze posty o jedzeniu i czuje, ze zaraz puszczę 🦚🥴🙈
Moja była 2 dni w żłobku po ponad 2 tygodniach w domu i znowu zapalenie ucha.
Oooo też ją mamy, ale nie wiedziałam że fote tam można... ileż to ułatwi!
Taaaa tam z prawej strony zamiast ikonki

Dziewczyny, pytanie trochę z 🍑 Jakich kremow do twarzy uzywacie? Chodzi mi o firmy. Bez ciazy mam cere problematyczna - tlusta, czesto pryszcze ale pojedyncze, przebarwienia. Ale w ciazy to jest jakis kosmos. Sucha, masa zaskornikow, pryszczy full! Zejda jedne, pojawiaja sie drugie. Na czole kaszka. Zalezy mi na kremie jakims w miare naturalnym. Nie wiem nawet czy w ciazy trzeba uwazac na jakies skladniki? Kojarzy mi sie, zeby unikac retinolu ale nie dam sobie reki uciac. Byc moze moge uzywac tych co przed ciaza, ale nie chce pozniej swirowac, ze walilam na twarz chemie.

Dziewczyny, pytanie trochę z 🍑 Jakich kremow do twarzy uzywacie? Chodzi mi o firmy. Bez ciazy mam cere problematyczna - tlusta, czesto pryszcze ale pojedyncze, przebarwienia. Ale w ciazy to jest jakis kosmos. Sucha, masa zaskornikow, pryszczy full! Zejda jedne, pojawiaja sie drugie. Na czole kaszka. Zalezy mi na kremie jakims w miare naturalnym. Nie wiem nawet czy w ciazy trzeba uwazac na jakies skladniki? Kojarzy mi sie, zeby unikac retinolu ale nie dam sobie reki uciac. Byc moze moge uzywac tych co przed ciaza, ale nie chce pozniej swirowac, ze walilam na twarz chemie.
Ja używam tego kremu co przed ciążą (paulas choice z kwasami omega) ale musiałam dołożyć jakieś serum mocno nawilżające (Bielenda z ceramidami), a i tak to mało co daje :/ też nie czaję tej zmiany skóry. Przed ciążą miałam mieszaną w kierunku tłustej, musiałam pudru dokładać. W ciąży jak rano zrobię makijaż to wieczorem jest dokładnie taki sam, tylko skórki suche widać 😳
W ciąży trzeba unikać retinoidów i kwasu salicylowego, większość kwasów w małych stężeniach jest bezpieczna.

reklama
Ja używam tego kremu co przed ciążą (paulas choice z kwasami omega) ale musiałam dołożyć jakieś serum mocno nawilżające (Bielenda z ceramidami), a i tak to mało co daje :/ też nie czaję tej zmiany skóry. Przed ciążą miałam mieszaną w kierunku tłustej, musiałam pudru dokładać. W ciąży jak rano zrobię makijaż to wieczorem jest dokładnie taki sam, tylko skórki suche widać 😳
W ciąży trzeba unikać retinoidów i kwasu salicylowego, większość kwasów w małych stężeniach jest bezpieczna.
Chyba tez musze wlasnie zmienic podklad, bo uzywam do cery tlustej i mieszanej a teraz daleko jej do takiej. No po prostu brzydko to wyglada i mimo makijazu zle sie czuje bo widoczne jest tak naprawde wszystko.

Do góry