reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Ja po pierwszej ciąży szybko straciłam ale nawet nie myślałam o jedzeniu bo ciągle z małą u lekarzy. Byłam na diecie eliminacyjnej. Jak tylko się odstawiła od piersi to wiechaly nocne czekolady i to codziennie. Mam problemy metaboliczne więc chwila moment i 10kg do przodu.
Że względu na i tak odstający brzuch u mnie będzie widać późno ciążę 🫣
U mnie z brzuchem podobnie. Przed pierwszą ciążą zrzuciłam prawie 30kg a na brzuchu fałdki skóry zostały i ciążę dopiero było widać koło 6 miesiąca. Teraz pewnie podobnie bo 10kg wiecej mam na start niż jak zaszłam w 1.

nie, to nie jest krew, to taka wydzielina w kolorze mlecznym, nawet nie brązowa i było jej mało, a teraz byłam ponownie w łazience i już jej nie ma🤔 zastanawiam się czy to nie jest związane z cyclogestem w jakiś sposób, miałam jednorazowo taki ślad na papierze dzień przed wigilią i było wszystko ok, może teraz też tylko taki epizod🙏🏼🙏🏼 poza tym czuję się ok, acardu nie biorę ale dorzuciłam teraz 1 tabletkę duphastonu, jednak odpuszczę sobie dziś kościół i na wszelki wypadek będę leżeć cały dzień 😌
Biore cyclogest 3x dziennie. Mam mega upławy po nim. Zazwyczaj mleczne ale czasami zadrapie się chyba i takie lekko zabarwione. Po poprzednich transferach to samo.

ja dziś aplikowałam leki na śpiocha 😁 i beztrosko spałam sobie dalej aż do tej pory 😴 siedzenie za stołem do 3 było męczące nawet na trzeźwo 😅 teraz mam ochotę na spacer ale niestety pogoda do bani🙄
Przez to, że siedzieliśmy też długo u szwagrów to dziś się czuję jak na kacu 😂 miałam jakieś dziwne jazdy w nocy, jakieś bezdechy… budziłam się przerażona. Miała któraś z Was coś takiego?
Myślę, że mogło to mi się pojawić przez mocne zmęczenie, będę się obserwować na przełomie najbliższych dni jak normalnie będę chodzić spać.

reklama
6+1 ... W pierwszej ciąży też w tym czasie się zaczęły. Nie mogłam normalnie funkcjonować, rzyganko codzienne, przeszło w 12 tc 🙃
To jesteśmy ten sam czas teraz 😄 i też w poprzedniej ciąży tak mi się zaczybaly mdłości… ale bez rzyganka, bo ciąża skończyła się w 9 tc, więc nie wiem jakby było.

Do góry