reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2024

A jak już jesteśmy w temacie gadżetów- planujecie jakieś segregatory ciążowe do pilnowania dokumentacji? Czy to Waszym zdaniem zbędna pierdoła?

reklama
A jak już jesteśmy w temacie gadżetów- planujecie jakieś segregatory ciążowe do pilnowania dokumentacji? Czy to Waszym zdaniem zbędna pierdoła?
A wszystko to takie względne jest.
Siostra moja wszystko sama sobie organizowała w zwykłej teczce.
Przyjaciółka znów miała segregator i bardzo sobie chwaliła.

Ja lubię takie rzeczy, więc możliwe, że pójdę w segregator 😄 ale to temat zdecydowanie na później, na razie próbuje dotrwać i nie zwariować do 5 stycznia 😂

ja też jadłam tylko cold doga😂 mój mąż się trochę zmarszczył bo przygotował pożywne zdrowe śniadanko (jajka, awokado, jakaś pasta rybna, razowe pieczywo) a ja poszłam w deszczu po parówki i chamskiego białego palucha😆 spojrzał na mnie zdziwiony jak zalałam to keczupem srogo🤣 więc z pełną buzią mówię „dzidzia chciała”🤣 a on, że jak dzidzia chciała to ok😆
To jest najlepszy argument na wyslanie do sklepu 🙊😁 To nie ja chce. To Twoje dziecko 🤣 Dziecku nie odmowi 🤷🏼‍♀️😁

W ciazy mialam zwykly, maly z koszulkami. Plus zaznaczone kolorowymi kartkami np.„szpital x tc”, „OGTT”, „usg 12 tc”. Szybko moglam znalezc potrzebny dokument a i polozona przy porodzie byla w szoku. Az wziela i poszla pokazac na duzyrke, bo mowila, ze zazwyczaj to jest chaos 😁 Teraz robie tak samo. Mam pediatryczny dla synka od Mamy Ginekolog i hmm… jedyne co na plus to kieszonka na ksiazeczke zdrowia 🙊 Ale to moje zdanie. Typowo ciazowego nie mialam, a moj zdal egzamin. No i kosztowal 8,50 zl a nie 70 🤣

ja mam takie tekturowe cienkie segregatory z action i w nich różne teczuszki i koszulki. Trzymałam w nich całą dokumentację związaną ze staraniami i mam zamiar też tak prowadzić dokumentację zwiazaną z ciażą

Ja miałam coś takiego w poprzedniej ciąży i dla mnie było mega wygodne. Jeśli teraz będzie wszystko ok to pewnie kupię drugi.

Załączniki

• IMG_8115.png
    IMG_8115.png
    239,8 KB · Wyświetleń: 89
Ja mam tą po córce. Byłam bardzo zadowolona. Dodatkowo jak karmiłam na leżąco to była barierką na skraju łóżka. W środku też czasami leżała. Później była w łóżeczku żeby głowy nie obijała
1000010251.jpg

reklama
Do góry