reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

A jak już jesteśmy w temacie gadżetów- planujecie jakieś segregatory ciążowe do pilnowania dokumentacji? Czy to Waszym zdaniem zbędna pierdoła?

reklama
A jak już jesteśmy w temacie gadżetów- planujecie jakieś segregatory ciążowe do pilnowania dokumentacji? Czy to Waszym zdaniem zbędna pierdoła?
A wszystko to takie względne jest.
Siostra moja wszystko sama sobie organizowała w zwykłej teczce.
Przyjaciółka znów miała segregator i bardzo sobie chwaliła.

Ja lubię takie rzeczy, więc możliwe, że pójdę w segregator 😄 ale to temat zdecydowanie na później, na razie próbuje dotrwać i nie zwariować do 5 stycznia 😂

ja też jadłam tylko cold doga😂 mój mąż się trochę zmarszczył bo przygotował pożywne zdrowe śniadanko (jajka, awokado, jakaś pasta rybna, razowe pieczywo) a ja poszłam w deszczu po parówki i chamskiego białego palucha😆 spojrzał na mnie zdziwiony jak zalałam to keczupem srogo🤣 więc z pełną buzią mówię „dzidzia chciała”🤣 a on, że jak dzidzia chciała to ok😆
To jest najlepszy argument na wyslanie do sklepu 🙊😁 To nie ja chce. To Twoje dziecko 🤣 Dziecku nie odmowi 🤷🏼‍♀️😁

W ciazy mialam zwykly, maly z koszulkami. Plus zaznaczone kolorowymi kartkami np.„szpital x tc”, „OGTT”, „usg 12 tc”. Szybko moglam znalezc potrzebny dokument a i polozona przy porodzie byla w szoku. Az wziela i poszla pokazac na duzyrke, bo mowila, ze zazwyczaj to jest chaos 😁 Teraz robie tak samo. Mam pediatryczny dla synka od Mamy Ginekolog i hmm… jedyne co na plus to kieszonka na ksiazeczke zdrowia 🙊 Ale to moje zdanie. Typowo ciazowego nie mialam, a moj zdal egzamin. No i kosztowal 8,50 zl a nie 70 🤣

ja mam takie tekturowe cienkie segregatory z action i w nich różne teczuszki i koszulki. Trzymałam w nich całą dokumentację związaną ze staraniami i mam zamiar też tak prowadzić dokumentację zwiazaną z ciażą

Ja miałam coś takiego w poprzedniej ciąży i dla mnie było mega wygodne. Jeśli teraz będzie wszystko ok to pewnie kupię drugi.

Załączniki

• IMG_8115.png
    IMG_8115.png
    239,8 KB · Wyświetleń: 85
Ja mam tą po córce. Byłam bardzo zadowolona. Dodatkowo jak karmiłam na leżąco to była barierką na skraju łóżka. W środku też czasami leżała. Później była w łóżeczku żeby głowy nie obijała
1000010251.jpg

reklama
Do góry