reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

A ja nie lubię kawy ziarnistej 😅😅 Daj spokój, opakowanie 16 kapsułek kosztuje w tym momencie 30 złotych. To ja te 16 kapsułek mam na kilka dni. Jeszcze biorąc pod uwagę, że ja i mąż pijemy różne kawy to już miesięcznie sięspora kwota robi
Przyjedz do mnie to bede miala okazje zrobic tą kapuczine 🤣

reklama
O Kurcze to nawet nie wiem… mój mąż mi kupuje jeden prezent na rok na wszystkie możliwe okazje razem, to się szarpnął na taki na kawe w ziarnach i to jest mój ulubiony sprzęt w domu🙈 nie przeżyłabym bez niego 😵
U mnie to samo, zainwestowałam w taki dobry na ziarna u nie żałuje. Jedyne co to bym zmieniła pojemnik na mleko na zwykly wężyk, myć to dziadostwo co dwa dni to masakra.

Dopiero weszły wyniki. Nawet nie zliczę, ile razy odświeżałam stronę...
Ale do rzeczy.
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Średni dwudniowy przyrost 167%. Progesteron już w sobotę mnie zmartwił (wcześniej był koło 22) i na własną rękę od soboty biorę Duphaston 2 razy dziennie (mam jeszcze od poprzedniej ciąży).
Zadzwonię do lekarza umówić się na wizytę za około 10 dni, wtedy powinno być około 6t0d, więc coś już będzie widać.

Ale do rzeczy.
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Średni dwudniowy przyrost 167%. Progesteron już w sobotę mnie zmartwił (wcześniej był koło 22) i na własną rękę od soboty biorę Duphaston 2 razy dziennie (mam jeszcze od poprzedniej ciąży).
Zadzwonię do lekarza umówić się na wizytę za około 10 dni, wtedy powinno być około 6t0d, więc coś już będzie widać.
Przy takim progesteronie mam zalecony Duphaston 2x2.

Ale do rzeczy.
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Prog kiepskawy. Ja miałam 18 i brałam na początku dupka 3x2 a teraz luteinę 100mg dopochwowo

Wiem, że bez rewelacji, ale nadal w granicach normy. Nie mam żadnych plamień, beta ładnie rośnie. Jeden z lekarzy, do których chodziłam w przeciągu ostatniego roku, mówił, że poziom progesteronu jest cechą bardzo osobniczą i jednej kobiecie wystarczy 12 żeby utrzymać ciążę, a innej 40. Jak sprawdzałam proga w cyklach monitorowanych, to 7DPO wynosił około 11-13, więc chyba ja po prostu mam naturalnie dość niski ten progesteron (cykle regularne, zazwyczaj owulacyjne). Na razie zostanę przy tych 2 tabletkach, zobaczę co lekarz powie po wizycie. W pierwszej i drugiej ciąży nie badałam proga, więc nie mam porównania.

Ale do rzeczy.
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Dobrze że duphaston bierzesz. Trzymam kciuki!

Dostalismy ekspres na slub. Prosty. Kilka kaw. Jak urodzilam to sprzedalam ten slubny i mowie „No! Pora na wypasiony! Teraz kawy beda mi potrzebne”. Marzyly mi sie kapucziny, latte sratte. Zapytaj mnie ile razy pilam kapuczine 🤣
My robimy sobie zwykła czarna kawe i dolewamy mleka 😂 mamy tylko 1 opcje kawy ze spienionym mlekiem, ale tez mi się nie chciało już tego myc, wiec dolewam do czarnej 😅 ale teraz już żadna inna mi nie smakuje🥲

U mnie to samo, zainwestowałam w taki dobry na ziarna u nie żałuje. Jedyne co to bym zmieniła pojemnik na mleko na zwykly wężyk, myć to dziadostwo co dwa dni to masakra.
A jaki to inny? Ja w sumie nie wiem jaki mam, ale taki zewnętrzny 😅 myje się go osobno i rurkę tez, ale i tak przez ten cały ekspres to mleko przechodzi żeby się ogrzać i spienic. Jedyne co zauważyłam to ze przy robieniu kawy z mlekiem się dużo szybciej „zakamienia” ekspres niż przy zwykłych czarnych.

reklama
Ale do rzeczy.
25.11. Beta 238, Prog 15
28.11. Beta 1017 Prog 15

Przyrost super 😊 trzymamy kciuki za fasola 🤞🏻 a ile teraz masz tygodni? Jesteś już po terminie miesiączki?

Do góry