reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Dziewczyny planujecie powiedzieć komuś o ciąży w Wigilię??
jaki jest Wasz wiek ciążowy??

Ogólnie wolałabym zaczekać ale wiem że wszyscy się domyślą Dlatego rozważam to

Ja nie planuję jeszcze mówić. Wie moja przyjaciółka i siostra od dnia pozytywnego testu. Reszta się dowie najwcześniej pod koniec I trymestru jak wszystko będzie dobrze, ale ja nie mam jakichś super relacji z rodzicami i w ogóle rodziną, więc mi to nie przeszkadza 🤷‍♀️

Ja po pierwszej wizycie u lekarza powiem swoim rodzicom i siostrze, niezależnie czy będą to dobre wieści czy złe. Rodzinie męża i przyjaciółkom po 1 prenatalnych, jeśli oczywiście dotrwamy do tego etapu. A reszta się dowie przy okazji 😉

My powiemy dopiero po prenatalnych i po NIFTY, czyli pod koniec stycznia. Ale wynika to z mojej historii - w zeszłym roku poroniłam, aktualnie mam 39 lat i jest to ciąża podwyższonego ryzyka. No i nie chciałabym mówić córce w tych najbardziej niepewnych tygodniach, że będzie rodzeństwo i później to odwoływać.

Za to w pierwszej ciąży powiedziałam mamie i przyjaciółce już po pierwszej becie :)

reklama

ja mam dylemat co zrobić… z jednej strony tak bardzo się cieszę, że chciałabym aby wszyscy moi bliscy mogli cieszyć się w święta razem ze mną i moim mężem 😅 z drugiej wiadomo, ze to sam początek więc jednak trochę strach… z trzeciej😅 teściowa niestety jara szlugi w domu- jak jej nie powiemy to będę musiała to wdychać a nie biorę tego pod uwagę 😬 mój brat też zacznie coś podejrzewać jak odmówię mu świątecznego toastu 🫣 to nasza niepisana tradycja, że popijamy po kryjomu przed mamą nalewkę podczas przygotowań 😅 zostało nam to z młodszych lat bo brat po 40stce, ja po 30stce to można na legalu ale jakoś po kryjomu lepiej smakuje🤣

Do góry