U
użytkownik 218
Gość
Wysoka beta lub dość wysoki przyrost jest często kojarzony z ciążami bliźniaczymi. U mnie to się nie sprawdziło, ale być może u kogoś takczemu bliźniaki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wysoka beta lub dość wysoki przyrost jest często kojarzony z ciążami bliźniaczymi. U mnie to się nie sprawdziło, ale być może u kogoś takczemu bliźniaki?
Czuję się okej. Jestem przygotowana i na to, że jest duża szansa że stracę tą ciążę i na to, że dziecko może być chore. Nikt mi nie powie co będzie, ale też na siłę tej ciąży utrzymywać nie będę - mam dla kogo żyćBardzo mi przykro, czytałam Twoją historię. Nigdy nie słyszałam o takiej sytuacji, taka beta a usg jakby wszystko było w porządku. Nie obraz się, bo gdyby mnie sytuacja dotyczyła miałabym czarny scenariusz właśnie ze względu na te betę. Bo plamienia wiesz mogą, ale nie muszą o niczym świadczyć. Jak Ty na dziś się z tym czujesz jeśli nie chcesz nie odpowiadaj... ale nie umiem sobie wyobrazić, co można czuć. Jednak strata ciąży, bo nie rozwija się na usg to zupełnie coś innwgo,jak beta faluje a na usg mała żywa kropeczka. Niesamowite a zarazem wielki znak zapytania.
Czuję się okej. Jestem przygotowana i na to, że jest duża szansa że stracę tą ciążę i na to, że dziecko może być chore. Nikt mi nie powie co będzie, ale też na siłę tej ciąży utrzymywać nie będę - mam dla kogo żyć
Bo duża beta jak na początek 5 tygodnia według mnie oczywiście w żartach bo lekarzem nie jestemczemu bliźniaki?
Czemu nie można stosować go?W ogóle dziewczyny, które stosują heparynę - czym dezynfekujecie brzuch? Ja cały czas Octaniseptem, a dzisiaj się dopiero dowiedziałam że w pierwszym trymestrze nie powinno się go stosować i jestem przerażona
Właśnie też tak slyszalamWysoka beta lub dość wysoki przyrost jest często kojarzony z ciążami bliźniaczymi. U mnie to się nie sprawdziło, ale być może u kogoś tak
to nie wiem iluraczki mi wywróżysz skoro betę 862 to ja miałam w 4+3Bo duża beta jak na początek 5 tygodnia według mnie oczywiście w żartach bo lekarzem nie jestem
Wow to trojaczki a tak serio od czego to zależy? Czy jeśli ja mam niższa to coś ze mną nie tak? Bo nawet jak patrzysz te widełki to jest bardzo duża rozbieżność. Nie rozumiem dlaczegoto nie wiem iluraczki mi wywróżysz skoro betę 862 to ja miałam w 4+3
Wow to trojaczki a tak serio od czego to zależy? Czy jeśli ja mam niższa to coś ze mną nie tak? Bo nawet jak patrzysz te widełki to jest bardzo duża rozbieżność. Nie rozumiem dlaczego
Bo nie ma odpowiednich badań na ciężarnych z przyczyn oczywistychCzemu nie można stosować go?