reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2024

reklama
Wow to trojaczki 😁😆😆😆😆 a tak serio od czego to zależy? Czy jeśli ja mam niższa to coś ze mną nie tak? Bo nawet jak patrzysz te widełki to jest bardzo duża rozbieżność. Nie rozumiem dlaczego
zalezy kiedy doszło do zapłodnienia, a takze kiedy doszło do implantacji = kiedy beta wystartowała. Ktoś może mieć teoretycznie 5+2 wg OM, a wg owulacji tak naprawdę 4+2, bo owulacja była później niż książkowk. Każdemu też inaczej beta przyrasta. Dlatego trochę śmiesznie mówić o ciąży mnogiej tylko na podstawie poziomu bety w danym tygodniu ciąży wg OM :)

Ja przy pierwszej ciąży też nie badałam, później już zacząłam. Ale przyrost może być prawidłowy a i tak dojdzie do poronienia, albo coś nie tak jest. Bez reguły. 3mam kciuki za Ciebie 😀
U mnie jeszcze jest kwestia że termin 8.08 jest od taty miesiączki ale w listopadzie miałam późno owulację 20.11 i jak wpisuje ja to wychodzi termin 26.08. więc może być tak że ciąża jest młodsza niż myślę okaże się na USG. Mam mieć w 7 tyg a tak byłoby wcześniej okaże się.

U mnie jeszcze jest kwestia że termin 8.08 jest od taty miesiączki ale w listopadzie miałam późno owulację 20.11 i jak wpisuje ja to wychodzi termin 26.08. więc może być tak że ciąża jest młodsza niż myślę okaże się na USG. Mam mieć w 7 tyg a tak byłoby wcześniej okaże się.

Coś ten kalkulator Cię chyba kłamie :) ja miałam OM 10.11, owu 24.11, czyli po Tobie, a mi wychodzi termin 16.08 i to wg kilku kalkulatorów w necie 😉

reklama
Do góry