reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Dziwnie tam pracują w tej Przychodni. Lekarz powinien w karcie do wizyty opisać "teleporade" z informacją, że wystawił l4. Skoro była to umówiona wizyta, to muszą zostawić po niej ślad w opisie do wizyty. Chyba, że olewają temat i wrzucają, jak leci wszystkie informacje z szablonu.
No właśnie to tez usiłowałam pani w rejestracji wytłumaczyć, ze ja w systemie zwolnienia nie widzę, ale może jeszcze się nie przemieliło i wprost zapytałam, czy ona może to sprawdzić jakoś u nich, a ona dalej śpiewka, że zwolnienie widzi tylko lekarz i pracodawca🤦‍♀️🤷‍♀️

reklama
Cześć dziewczyny :) chciałam sie nareszcie z Wami przypisać🤗od jakiegoś czasu podglądam Was, ale bałam się odezwać, bo pierwsza wizyta 19.12 pokazała jedynie pęcherzyk i ciałko żółte. Dziś na wizycie widziałam już serduszko , według OM 7+2 według usg 7+1. Jestem już mama prawie 6latka , w sierpniu 2021 poroniłam w 6 tyg, wiec podejście do ciąży bardzo ostrożne tym razem… o ciąży powiadomiliśmy tylko najbliższa rodzine w święta :) trzymam kciuki za Wszystkie sierpniowe dzieciaczki 🧡

Ja jestem na działalności,zatrudniamy z mężem ludzi i faktycznie już kilka razy ktoś przyszedł do pracy,porobił miesiąc i bach l4🤷i z ręką na sercu,zatrudniamy (proszę się nie obrazić,bo sama jestem przed 40🤣)ale właśnie ludzi w naszym wieku 😉sama jak się źle czuje,po prostu nie idę do pracy,ale muszę to nadrobić w inny dzień..albo przerzucać na zawalonego po pachy robota męża 😑
Niemniej uważam,że jak się ktoś źle czuje,to po co ma siedzieć w pracy i pachnieć?Są Dziewczyny po poronieniach,w ciążach zagrożonych, pracujące fizycznie,na magazynach..i uważam ,że z prawa do l4 powinny korzystać 😉

Cześć!
Obiecałam sobie, że jeśli dziś na usg wszystko będzie dobrze to przywitam się z Wami bez trwogi w sercu. Bez trwogi się jednak nie da, ale przywitać się przywitam 😂😂😂
Dziś na usg widoczny pęcherzyk w macicy z usg przełom 5/6 tc z moich wyliczeń (a jestem w to dobra😂) dziś 5+3.
Jest już pęcherzyk żółtkowy i maleńkie echo zarodka 1,5 mm.
Na następnej wizycie 9.01 oczekujemy już serca jak dzwon 🥰
To moja piąta ciąża, za mną 4 straty.
Biorę encorton, heparyne, acard i dupka.
Witam się z kluską i mam nadzieję zostać tu do samego końca 🤍
Zazuu! Mam wrażenie, ze jakaś forumowa gwiazda do nas dołączyła - lubiłam od czasu do czasu podczytywać staraczki i wam kibicować cicho. :D

Miałam w sumie nie dodawać nic, bo zresztą jestem tą, która na zwolnieniu jest najdłużej, więc powinnam siedzieć cicho, ale… ja tez obiecywałam sobie, że jeśli kieeeeeeedyś zajdę w ciążę (a miałam kilka lat na takie przemyślenia) to na pewno będę pracować minimum do 5-6 miesiąca. Ale No życie niestety weryfikuje🤷‍♀️ i szczerze mówiąc, może nie powinnam, ale tekst pokroju „nie rozumiem, jak możecie iść na l4” odbieram bardzo personalnie

Miałam w sumie nie dodawać nic, bo zresztą jestem tą, która na zwolnieniu jest najdłużej, więc powinnam siedzieć cicho, ale… ja tez obiecywałam sobie, że jeśli kieeeeeeedyś zajdę w ciążę (a miałam kilka lat na takie przemyślenia) to na pewno będę pracować minimum do 5-6 miesiąca. Ale No życie niestety weryfikuje🤷‍♀️ i szczerze mówiąc, może nie powinnam, ale tekst pokroju „nie rozumiem, jak możecie iść na l4” odbieram bardzo personalnie
Ja też miałam plan pracować i nic nikomu o ciąży nie mówić przynajmniej do prenatalnych, ale tak jak piszesz życie weryfikuje nasze plany i założenia.

dlatego właśnie uważam, że nie powinnyśmy sobie dawać pozwolenia na ocenianie innych. Każda z nas jest w innej sytuacji i prawdopodobnie nigdy nie będzie w "cudzych butach" Forum jest do wspierania. Ja sama nie jestem na l4, ale nie mam żadnego problemu z tym, że ktoś z osobistych powodów jest na zwolnieniu, bo nie mi to oceniać :)

Słuchajcie, każda ma prawo do zwolnienia, jeśli tego potrzebuje i nie ma co oceniać z osobna co, kto i po kiego ch idzie na zwolnienie, ale poruszając ten temat, z tego co ja czytam raczej chodziło o zbyt częste wykorzystywanie tego przywileju, bo niektórym osobom po prostu nie chce się zwyczajnie pracować..tak o, bo taki kaprys. Oby nam wszystkim siły i zdrowie dopisywało, byśmy mogły zdrowo funkcjonować i finalnie urodziły zdrowe dzidzie 🫶🏻.

reklama
zawsze cisnelam ogromnego lacha, ze (bez urazy) „madki ledwo dwie kreski widza na teście i już zwolnienie ciążowe hehehe”. Ale życie mi teraz pokazuje 😂
Ostatnie dni czuje się tak, jakby coś mnie przejechało - jest mi niedobrze, wiec nie jem, robi mi się od tego słabo, sennie etc. 😂 na szczęście mam wolne, ale jak się porzygam na spotkaniu w przyszłym tygodniu, to będzie mi do śmiechu. Dlatego uważam, ze każdy może robić czego potrzebuje 🥰

Do góry