No właśnie to tez usiłowałam pani w rejestracji wytłumaczyć, ze ja w systemie zwolnienia nie widzę, ale może jeszcze się nie przemieliło i wprost zapytałam, czy ona może to sprawdzić jakoś u nich, a ona dalej śpiewka, że zwolnienie widzi tylko lekarz i pracodawcaDziwnie tam pracują w tej Przychodni. Lekarz powinien w karcie do wizyty opisać "teleporade" z informacją, że wystawił l4. Skoro była to umówiona wizyta, to muszą zostawić po niej ślad w opisie do wizyty. Chyba, że olewają temat i wrzucają, jak leci wszystkie informacje z szablonu.
reklama
Marcje
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny chciałam sie nareszcie z Wami przypisaćod jakiegoś czasu podglądam Was, ale bałam się odezwać, bo pierwsza wizyta 19.12 pokazała jedynie pęcherzyk i ciałko żółte. Dziś na wizycie widziałam już serduszko , według OM 7+2 według usg 7+1. Jestem już mama prawie 6latka , w sierpniu 2021 poroniłam w 6 tyg, wiec podejście do ciąży bardzo ostrożne tym razem… o ciąży powiadomiliśmy tylko najbliższa rodzine w święta trzymam kciuki za Wszystkie sierpniowe dzieciaczki
EMilkaaa84
Ja jestem na działalności,zatrudniamy z mężem ludzi i faktycznie już kilka razy ktoś przyszedł do pracy,porobił miesiąc i bach l4i z ręką na sercu,zatrudniamy (proszę się nie obrazić,bo sama jestem przed 40)ale właśnie ludzi w naszym wieku sama jak się źle czuje,po prostu nie idę do pracy,ale muszę to nadrobić w inny dzień..albo przerzucać na zawalonego po pachy robota męża
Niemniej uważam,że jak się ktoś źle czuje,to po co ma siedzieć w pracy i pachnieć?Są Dziewczyny po poronieniach,w ciążach zagrożonych, pracujące fizycznie,na magazynach..i uważam ,że z prawa do l4 powinny korzystać
Niemniej uważam,że jak się ktoś źle czuje,to po co ma siedzieć w pracy i pachnieć?Są Dziewczyny po poronieniach,w ciążach zagrożonych, pracujące fizycznie,na magazynach..i uważam ,że z prawa do l4 powinny korzystać
graż_ka
Zazuu! Mam wrażenie, ze jakaś forumowa gwiazda do nas dołączyła - lubiłam od czasu do czasu podczytywać staraczki i wam kibicować cicho.Cześć!
Obiecałam sobie, że jeśli dziś na usg wszystko będzie dobrze to przywitam się z Wami bez trwogi w sercu. Bez trwogi się jednak nie da, ale przywitać się przywitam
Dziś na usg widoczny pęcherzyk w macicy z usg przełom 5/6 tc z moich wyliczeń (a jestem w to dobra) dziś 5+3.
Jest już pęcherzyk żółtkowy i maleńkie echo zarodka 1,5 mm.
Na następnej wizycie 9.01 oczekujemy już serca jak dzwon
To moja piąta ciąża, za mną 4 straty.
Biorę encorton, heparyne, acard i dupka.
Witam się z kluską i mam nadzieję zostać tu do samego końca
Miałam w sumie nie dodawać nic, bo zresztą jestem tą, która na zwolnieniu jest najdłużej, więc powinnam siedzieć cicho, ale… ja tez obiecywałam sobie, że jeśli kieeeeeeedyś zajdę w ciążę (a miałam kilka lat na takie przemyślenia) to na pewno będę pracować minimum do 5-6 miesiąca. Ale No życie niestety weryfikuje i szczerze mówiąc, może nie powinnam, ale tekst pokroju „nie rozumiem, jak możecie iść na l4” odbieram bardzo personalnie
Ja też miałam plan pracować i nic nikomu o ciąży nie mówić przynajmniej do prenatalnych, ale tak jak piszesz życie weryfikuje nasze plany i założenia.Miałam w sumie nie dodawać nic, bo zresztą jestem tą, która na zwolnieniu jest najdłużej, więc powinnam siedzieć cicho, ale… ja tez obiecywałam sobie, że jeśli kieeeeeeedyś zajdę w ciążę (a miałam kilka lat na takie przemyślenia) to na pewno będę pracować minimum do 5-6 miesiąca. Ale No życie niestety weryfikuje i szczerze mówiąc, może nie powinnam, ale tekst pokroju „nie rozumiem, jak możecie iść na l4” odbieram bardzo personalnie
karolamk
dlatego właśnie uważam, że nie powinnyśmy sobie dawać pozwolenia na ocenianie innych. Każda z nas jest w innej sytuacji i prawdopodobnie nigdy nie będzie w "cudzych butach" Forum jest do wspierania. Ja sama nie jestem na l4, ale nie mam żadnego problemu z tym, że ktoś z osobistych powodów jest na zwolnieniu, bo nie mi to oceniaćMiałam w sumie nie dodawać nic, bo zresztą jestem tą, która na zwolnieniu jest najdłużej, więc powinnam siedzieć cicho, ale… ja tez obiecywałam sobie, że jeśli kieeeeeeedyś zajdę w ciążę (a miałam kilka lat na takie przemyślenia) to na pewno będę pracować minimum do 5-6 miesiąca. Ale No życie niestety weryfikuje i szczerze mówiąc, może nie powinnam, ale tekst pokroju „nie rozumiem, jak możecie iść na l4” odbieram bardzo personalnie
agutek_
Słuchajcie, każda ma prawo do zwolnienia, jeśli tego potrzebuje i nie ma co oceniać z osobna co, kto i po kiego ch idzie na zwolnienie, ale poruszając ten temat, z tego co ja czytam raczej chodziło o zbyt częste wykorzystywanie tego przywileju, bo niektórym osobom po prostu nie chce się zwyczajnie pracować..tak o, bo taki kaprys. Oby nam wszystkim siły i zdrowie dopisywało, byśmy mogły zdrowo funkcjonować i finalnie urodziły zdrowe dzidzie .
reklama
graż_ka
zawsze cisnelam ogromnego lacha, ze (bez urazy) „madki ledwo dwie kreski widza na teście i już zwolnienie ciążowe hehehe”. Ale życie mi teraz pokazuje
Ostatnie dni czuje się tak, jakby coś mnie przejechało - jest mi niedobrze, wiec nie jem, robi mi się od tego słabo, sennie etc. na szczęście mam wolne, ale jak się porzygam na spotkaniu w przyszłym tygodniu, to będzie mi do śmiechu. Dlatego uważam, ze każdy może robić czego potrzebuje
Ostatnie dni czuje się tak, jakby coś mnie przejechało - jest mi niedobrze, wiec nie jem, robi mi się od tego słabo, sennie etc. na szczęście mam wolne, ale jak się porzygam na spotkaniu w przyszłym tygodniu, to będzie mi do śmiechu. Dlatego uważam, ze każdy może robić czego potrzebuje
Podziel się: