reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Objawy ciążowe jak ręką odjął. Od 6 tygodnia czuje że mam więcej energii. Czy to źle?
Jedynie sikam często itp.

reklama
Też bardzo się boję szczególnie po zeszłomiesięcznym biochemie :( Ale wiedzą tylko rodzice, właściwie musieliśmy powiedzieć moim bo od dziś miałam im pomagać w sklepie aż do świąt więc nie miałam wyjścia nie powiedzieć ;)
Kiedy się powinno robić prenatalne czy one są na nfz czy samemu trzeba placic?
Od 35 lat są za darmo na NFZ, ja mam wyznaczone ok 17 lub 24.01 prenatalne + pappa.

Też bardzo się boję szczególnie po zeszłomiesięcznym biochemie :( Ale wiedzą tylko rodzice, właściwie musieliśmy powiedzieć moim bo od dziś miałam im pomagać w sklepie aż do świąt więc nie miałam wyjścia nie powiedzieć ;)
Kiedy się powinno robić prenatalne czy one są na nfz czy samemu trzeba placic?
pierwsze prenatalne między 11 a 13+6 tyg, refundowane jak masz skończone 35 lat, lub jeśli jakieś wskazania zdrowotne inne np poronione ciąże, jakieś choroby genetyczne u poprzednich dzieci czy w rodzinie

Czy wy już wszystkie jesteście umówione na prenatalne? Ja chciałam poczekać z umówieniem się do wtorku aż usłyszę serduszko.

reklama
Do góry