reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Hej. Nadrobiłam was od wczoraj, widzę , że większości objawy powoli przechodzą a ja 5+6 mam wrażenie ze się rozkręcają 😅 w szczególności mdłości przez co brak apetytu . Z kuchni to uciekam 😂

reklama
A dobrze kojarzę z początków wątku, że Ty masz możliwość zrobienia prenatalnych na pakiet z medicoveru ale nie chcesz? Bo ja właśnie miałam taki plan, żeby to na pakiet zrobić i zastanawiam się, czy są jakieś argumenty przeciwko 😀

Hmm nie wydaje mi się żebym o tym pisała. 🤔 Mam Medicover, pewnie te badania też mam w pakiecie, chociaż musiałabym sprawdzić. Niestety moim zdaniem Medi nie zatrudnia dobrych specjalistów do takich badań. Po prostu nie chciałabym iść na to badanie do lekarza z Medi. Aczkolwiek usg+papa zrobię na pewno. Bo to badanie jest też ważne pod kątem oceny łożyska z tego, co pamiętam no i generalnie dokładnych pomiarów maluszka. Prawdopodobnie zdecyduje się też na NIFTY. Dodatkowy plus jest też z tego badania taki, że od razu dowiadujemy się o płci. 😉

Czy wy już wszystkie jesteście umówione na prenatalne? Ja chciałam poczekać z umówieniem się do wtorku aż usłyszę serduszko.
Niee, na pewno nie wszystkie, ja mam termin na 1.08 wiec nie przejmujcie się bo pewnie będę miała wszystko pierwsza, jak przeglądałam lipcówki to tam znowu byłam ostatnia i do tylu 😂

Hmm nie wydaje mi się żebym o tym pisała. 🤔 Mam Medicover, pewnie te badania też mam w pakiecie, chociaż musiałabym sprawdzić. Niestety moim zdaniem Medi nie zatrudnia dobrych specjalistów do takich badań. Po prostu nie chciałabym iść na to badanie do lekarza z Medi. Aczkolwiek usg+papa zrobię na pewno. Bo to badanie jest też ważne pod kątem oceny łożyska z tego, co pamiętam no i generalnie dokładnych pomiarów maluszka. Prawdopodobnie zdecyduje się też na NIFTY. Dodatkowy plus jest też z tego badania taki, że od razu dowiadujemy się o płci. 😉
Ok to przepraszam, coś pomieszałam pewnie. Prenatalne w medicoverze się robi w ich szpitalu, więc pocieszam się, że może tam mają sensowniejszych lekarzy, niż w przychodniach 😀 ale NIFTY też chce zrobić, albo jakieś podobne badanie.

reklama
Co powiedzieć policji? - Najlepszą odpowiedzią, jakiej można udzielić, to: "dokonałam aborcji, w kraju, gdzie było to legalne, nikt mi nie pomagał i nikt o tym nie wiedział" - podpowiada adw. Anna Szczepaniak współpracująca z Centrum Praw Kobiet.

Niestety niewiele wiem o tym temacie. Muszę poczytać trochę na temat tego rejestru.

Do góry