reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2023

Powiem Wam, ze zrobiłam betę i chyba mam racje, ze nic z tego 🙈 sprawdzę dla pewności za 2 dni ale raczej nic z tego nie będzie. 208 na 4 dni po spodziewanym @ to jednak mało.

Jedyna pociecha w tym, ze to był cykl po biochemie wiec ta owulacja mogła być trochę później niż normalnie (zawsze mam cykle 28 a może był dłuższy)… No ale trochę słabo
ja dzień przed spodziewana @ miałam wynik 6,5😬 jutro dwa dni po terminie i pewnie będę się cieszyć z wyniku 15🤣

reklama
No ja po prostu jestem pewna, ze lipa.
Niestety w ciąży z córka (jedynej prawidłowej) miałam dużo, dużo wyższa betę.
Ostatnio przy biochemie podobne wartości.

I powiem szczerze, ze jestem mega zdołowana tym. Bo to będzie 3 strata nieprawidłowa ciąża. Czyli czas przestać się oszukiwać, ze to nic wielkiego i trzeba szukać przyczyny 🙈 a tez nie jestem na tyle młoda żebym miała nie wiem ile czasu 🙈

I powiem szczerze, ze jestem mega zdołowana tym. Bo to będzie 3 strata nieprawidłowa ciąża. Czyli czas przestać się oszukiwać, ze to nic wielkiego i trzeba szukać przyczyny 🙈 a tez nie jestem na tyle młoda żebym miała nie wiem ile czasu 🙈
ja w poprzednich ciążach nie badałam bety, więc nawet nie wiem, jakie wartości miałam. Wiem tylko tyle, że robiłam wtedy testy nie z pierwszego moczu, jakieś 6 i 9 dni po planowym terminie @ i kreski były wyraźne, ale bez szału. To mnie na ten moment pociesza, a jak będzie teraz to zobaczymy. Tez się na razie totalnie nie cieszę, bo czuję, że coś jest nie tak, No ale co ja mogę? Jedynie czekać.
Zrobiłam teraz test o czułości 10 i kreska wyraźniejsza niż ostatnio, ale tez mogłaby być ciemniejsza, więc walić to, jutro idę na betę i zobaczymy

Jedyny plus to, ze już dostałam skierowanie w luxmedzie wiec przynajmniej finansowo mnie to nic nie kosztuje 🙈
ja bylam na wizycie z compensy, więc za usg i wizytę nic nie zapłaciłam i tez dostałam listę badań, łącznie z krzywa cukrowa, bo mam IO i lekarka zaczęła panikować, ze trzeba zaraz insulinę wprowadzić😱😅 No ale bety nie dostalam, jutro jadę i będę bulić🙈

Hej dziewczyny trochę was tu podczytuję i się ujawnię. Ostatnią miesiączkę miałam 24 października aplikacja podpowiada 4+4 i dzisiejsza beta

Załączniki

• 2FAE47A1-D266-44EA-B4DA-CEEFCE95D17E.png
    2FAE47A1-D266-44EA-B4DA-CEEFCE95D17E.png
    45,6 KB · Wyświetleń: 138

Trzeba być dobrej myśli naprawdę 😙😙 trzymam mocno kciuki, sprawdzaj przyrost❤️❤️

reklama
Ja trzy dni przed @ miałam 107. Tak było w poniedziałek dziś lecę powtórzyć , jutro lekarz. Aż się boje też tak macie że każda wizyta w łazience to stres ?
tak😖 tym bardziej, że jednak dwa dni plamiłam. W poprzednich ciążach od momentu pozytywnego testu zakładałam, że nic nie może się stać i nawet nie przychodziło mi do głowy, żeby sprawdzać majtki czy piersi czy dalej bolą. No ale później odkryłam grupy na fb, wpisywanie objawów w google i sprawa się delikatnie zmieniła🙈

Do góry