reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

A nie ma przypadkiem zasiłków właśnie z ZUSu w wysokości zasiłków macierzyńskiego w trakcie trwania ciazy i po porodzeni? Nie jest chyba tak, że zostanę bez grosza? Po prostu zostanę bez pracy, ale zasiłki powinny być wypłacane? Czytam o tym teraz bardzo dużo i mam mętlik. Może macie kogoś do polecenia, żeby mi to jakoś nakreślił, na co mam się przygotować?

Według mnie jeżeli nie będziesz miała ciągłości (czyli tego L4) to nie
Bo ogólnie polskie prawo nie broni zatrudniać ciężarnej

reklama
Co to za test ? Chyba najlepiej pink strumieniowy pokazuje kreski, u mnie testeo nie pokazywał kreski gdzie beta była 29, pink już tak, wczoraj i dzisiaj taka kreska, tak jakby sie nie zabarwiła więcej.. jutro beta.
a Twój test jaką ma czułość?
Ja kupiłam testy z action po raz pierwszy. Do tej pory robiłam głównie facelle o czułości 10 i na nich kreska była dużo wyraźniejsza niż na innych testach o tej samej czułości. Wykryły mi betę niższa niż 3🙈 mam jeszcze jeden facelle, może go później zrobię…

Ja miałam na razie betę olać, ale nie wytrzymam i jutro pójdę, jednak do innego labo, więc wynik tez nie będzie super miarodajny

a Twój test jaką ma czułość?
Ja kupiłam testy z action po raz pierwszy. Do tej pory robiłam głównie facelle o czułości 10 i na nich kreska była dużo wyraźniejsza niż na innych testach o tej samej czułości. Wykryły mi betę niższa niż 3🙈 mam jeszcze jeden facelle, może go później zrobię…

Ja miałam na razie betę olać, ale nie wytrzymam i jutro pójdę, jednak do innego labo, więc wynik tez nie będzie super miarodajny
Testeo ma czułość niby 10, ale widzisz, sam znać jak jutro beta

Wystarczy, ze więcej wypiłaś a test jakiś taki smaki
Eh, No chyba słabo mi ta beta rośnie. Test co prawda o czułości 25 i pierwszy raz mam z nim styczność, więc na dobrą sprawę nie wiem, jak naprawdę jest czuły, ale No… szczęśliwa nie jestem🤷‍♀️
Myśle, ze przy tak wczesnej ciąży to przy popołudniowym moczu może tak być, ze ledwo widać ;) jednak to co we krwi a to co w moczu to inne stężenie ;)

Wystarczy, ze więcej wypiłaś a test jakiś taki smaki

Myśle, ze przy tak wczesnej ciąży to przy popołudniowym moczu może tak być, ze ledwo widać ;) jednak to co we krwi a to co w moczu to inne stężenie ;)
właśnie za każdym razem testy miałam mocniejsze po południu (po prostu beta spała w nocy razem ze mną, dlatego rano testy były jaśniejsze😅) i się zdziwiłam. No ale pójdę jutro na betę i zobaczymy

Powiem Wam, ze zrobiłam betę i chyba mam racje, ze nic z tego 🙈 sprawdzę dla pewności za 2 dni ale raczej nic z tego nie będzie. 208 na 4 dni po spodziewanym @ to jednak mało.

Jedyna pociecha w tym, ze to był cykl po biochemie wiec ta owulacja mogła być trochę później niż normalnie (zawsze mam cykle 28 a może był dłuższy)… No ale trochę słabo

reklama
Powiem Wam, ze zrobiłam betę i chyba mam racje, ze nic z tego 🙈 sprawdzę dla pewności za 2 dni ale raczej nic z tego nie będzie. 208 na 4 dni po spodziewanym @ to jednak mało.

Jedyna pociecha w tym, ze to był cykl po biochemie wiec ta owulacja mogła być trochę później niż normalnie (zawsze mam cykle 28 a może był dłuższy)… No ale trochę słabo
I tak najważniejsze jest sprawdzić przyrost, ja 3 dni przed @ miałam bete 97, a 5 dni 29, przyrost niby ok, powtarzam jutro i się boje, ze wyjdzie niska 😞😞 czuje się dobrze, nic mnie nie boli, 0 mdłości nic a nic, czasami lekko brzuch mnie boli jak na okres, No i chce zbadać bete żeby mieć pewność, usg w poniedziałek nic nie pokazało tylko endometrum, z prawego jajnika owulacje , jest za wcześnie

Do góry