reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Może rzucę na poranek trochę inny temat, co by trochę rozluźnienia wprowadzić.
Black friday - coś udało się Wam złapać fajnego? Ja wczoraj wyszłam z rossmanna tylko z oliwką i żelem pod prysznic dla ciężarnych (nie planowałam tak wcześnie jakichkolwiek zakupów, ale tak mnie wczoraj swedzialy nogi, że musiałam coś kupić). Olałam moje ukochane Paco Rabanne Black XS for her czy Cacharel Yes I Am i teraz mam moralniaka😅

reklama
Hej 🥰 Ja witam się bardzo bardzo niesmialo 🙈 Zrobiłam test w poniedziałek i wtorek (10 i 11dpo wg mnie) i wyszły blade kreski. Najpierw myślałam,że to coś z testem,ale na kolejny dzień ten wyszedł mi cień. Czekam na sobotę ,bo wtedy mam mieć @ i zrobię z rana o czułości 20 ☺️ mam nadzieję,że się to potwierdzi. Niestety co do bety ,to u mnie w przychodni krew pobierają dwa razy w tyg i czeka się tydz na wynik...więc nie zniosę tyle oczekiwania 😅 ale oczywiście jak test potwierdzi to zrobie.
Dziewczyny dzisiaj dzień przed @ dwie krechy jak się patrzy 🥰 Ogólnej jest ok,ale przyznaję,że boli mnie brzuch ,tak jak na @ może ...czuje tam takie nabrzmiałe wszystko 😏 Ale to chyba normalne ?

powiększona macice lekarka stwierdziła po badaniu hmm palcami😬 No a pogrubione endo na usg. Byłam prywatnie, tzn z ubezpieczenia grupowego, więc nic nie zapłaciłam. A trafiłam akurat na dr hab n med😁
Ja się praktycznie nic
właśnie za każdym razem testy miałam mocniejsze po południu (po prostu beta spała w nocy razem ze mną, dlatego rano testy były jaśniejsze😅) i się zdziwiłam. No ale pójdę jutro na betę i zobaczymy
A jak obstawiasz który jesteś tydzień ?
Dziewczyny dzisiaj dzień przed @ dwie krechy jak się patrzy 🥰 Ogólnej jest ok,ale przyznaję,że boli mnie brzuch ,tak jak na @ może ...czuje tam takie nabrzmiałe wszystko 😏 Ale to chyba normalne ?
u mnie potwierdzone beta HCG i tez mnie boli brzuch jak na okres i jajniki czasem bolą tak na zmianę

Ja się praktycznie nic

A jak obstawiasz który jesteś tydzień ?

u mnie potwierdzone beta HCG i tez mnie boli brzuch jak na okres i jajniki czasem bolą tak na zmianę
dzisiaj mam betę 46, przyrost jak na zdjęciu. Niby wg bety zgadza się, ze 4 tydzień może być.

Ale niestety mam mocne bóle, skurcze, co prawda nie krwawię, ale jadę do szpitala, niech powiedzą co dalej mam robić

O taki przytost

Załączniki

• IMG_0355.jpeg
    IMG_0355.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 120
Mam małe pytanko, może coś będziecie wiedziały. Od kiedy lekarz może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy. Wczoraj mój ginekolog napisał, że dopiero po usg 6-7 tydzień. Czytałam, że tak na prawdę to i po samej becie powinni. Chciałabym to już uregulować, żeby móc powiedzieć o tym pracodawcy i mieć potwierdzenie od lekarza. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

Mam małe pytanko, może coś będziecie wiedziały. Od kiedy lekarz może wystawić zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy. Wczoraj mój ginekolog napisał, że dopiero po usg 6-7 tydzień. Czytałam, że tak na prawdę to i po samej becie powinni. Chciałabym to już uregulować, żeby móc powiedzieć o tym pracodawcy i mieć potwierdzenie od lekarza. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
wydaje mi się, że ktoś mi kiedyś mówił, że po pozytywnej becie, ale osobiście nie miałam z tym nigdy styczności

reklama
Do góry