reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2023

Eh, No chyba słabo mi ta beta rośnie. Test co prawda o czułości 25 i pierwszy raz mam z nim styczność, więc na dobrą sprawę nie wiem, jak naprawdę jest czuły, ale No… szczęśliwa nie jestem🤷‍♀️

Załączniki

• IMG_0326.jpeg
    IMG_0326.jpeg
    138,3 KB · Wyświetleń: 129
reklama
Najlepszego dla najmłodszej :)

Ja przy ciąży z córka zdrowa byłam jak koń, raz zachorowałam w drugim trymestrze. Ale paradoksalnie chroniła mnie pandemia 🤭

Zdradź mi proszę jak się siedzi plackiem przy dzieciach, ucz mnie Sensei 🙏🏻
Czas to złoto, trzeba po prostu przeczekać i starać się jakoś przeżyć🙈 moje córki już mają 10,5 i 8 lat, więc ogólnie są już mocno niezależne😁

Ja się dopiero co dowiedziałam, że mój pracodawca w niedługim czasie prawdopodobnie ogłosi upadłość. Jestem w dupie... muszę znaleźć kogoś, kto mi jasno wytłumaczy z czym to się teraz dla mnie wiąże. Jestem w szoku...

Ja się dopiero co dowiedziałam, że mój pracodawca w niedługim czasie prawdopodobnie ogłosi upadłość. Jestem w dupie... muszę znaleźć kogoś, kto mi jasno wytłumaczy z czym to się teraz dla mnie wiąże. Jestem w szoku...
o Kurcze to strasznie słabo, nie dziwię się, że jesteś w szoku, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia co w takiej sytuacji

coś takiego kiedyś słyszałam, a jak to się ma do kobiety ciężarnej?

Sory, że się wetnę, ale to samo. Nie ma wtedy ochrony ciężarnych - można ją zwolnić każdego dnia
Jedyne co - ale nie mam tu pewności (no i moralność) to można by próbować przejść na L4 i ciągnąć je do porodu i potem starać się o zasiłek z ZUS. Nie wiem jednak czy przy likwidacji też tak się da

Sory, że się wetnę, ale to samo. Nie ma wtedy ochrony ciężarnych - można ją zwolnić każdego dnia
Jedyne co - ale nie mam tu pewności (no i moralność) to można by próbować przejść na L4 i ciągnąć je do porodu i potem starać się o zasiłek z ZUS. Nie wiem jednak czy przy likwidacji też tak się da

A nie ma przypadkiem zasiłków właśnie z ZUSu w wysokości zasiłków macierzyńskiego w trakcie trwania ciazy i po porodzeni? Nie jest chyba tak, że zostanę bez grosza? Po prostu zostanę bez pracy, ale zasiłki powinny być wypłacane? Czytam o tym teraz bardzo dużo i mam mętlik. Może macie kogoś do polecenia, żeby mi to jakoś nakreślił, na co mam się przygotować?

A nie ma przypadkiem zasiłków właśnie z ZUSu w wysokości zasiłków macierzyńskiego w trakcie trwania ciazy i po porodzeni? Nie jest chyba tak, że zostanę bez grosza? Po prostu zostanę bez pracy, ale zasiłki powinny być wypłacane? Czytam o tym teraz bardzo dużo i mam mętlik. Może macie kogoś do polecenia, żeby mi to jakoś nakreślił, na co mam się przygotować?
na fb są grupy z poradami prawnymi, może tam spróbuj?

reklama
Eh, No chyba słabo mi ta beta rośnie. Test co prawda o czułości 25 i pierwszy raz mam z nim styczność, więc na dobrą sprawę nie wiem, jak naprawdę jest czuły, ale No… szczęśliwa nie jestem🤷‍♀️
Co to za test ? Chyba najlepiej pink strumieniowy pokazuje kreski, u mnie testeo nie pokazywał kreski gdzie beta była 29, pink już tak, wczoraj i dzisiaj taka kreska, tak jakby sie nie zabarwiła więcej.. jutro beta.

Załączniki

• F9173140-AC7E-486F-AD3F-2369B87ECC87.jpeg
    F9173140-AC7E-486F-AD3F-2369B87ECC87.jpeg
    70,7 KB · Wyświetleń: 94
Do góry