reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

reklama
Chcę się pożalić 😢 kończę zwolnienie i wybieram się w pon do pracy, ale moja mama tak mi wierci dziurę w brzuchu, że nie powinnam pracować w samym środku kolejnej fali... Teraz czuję się jakbym była nieodpowiedzialna i sama prosiła się o kłopoty. Popłakałam się z tego wszystkiego.
Ja to się już mega boję gdziekolwiek ruszyć żeby tylko tego nie złapać jest ogólnie masakra tylko dzis dowiedzialam się o kolejnych 7 chorych osobach

Jeju dziewczyny jak ja Was podziwiam, że dajecie radę pracować. Ja się niestety już poddałam z bezsilności wielkiej i ciągłych mdłości. Nie dałabym rady rano się odkleić od miski, a potem wytrzymać 8h. W moim ostatnimi dniu w pracy, wyszłam po godzinie z płaczem (gdzie nigdy nie pozwoliłam sobie na okazywanie słabości). Chociaż powiem szczerze, że rzeczywiście jest to prawda, że siedząc w domu czuję się niestety najgorzej. Organizm wie, że nie musi się starać i daje mi popalić 😭 tęsknię za pracą, ale postanowiłam, że teraz to ja i dzidzia jesteśmy najważniejsi i nie zbawię świata pracując w czasie kiedy jest to ponad moje siły 🤔

Mama po prostu się Ciebie/o Was martwi. Ty zrób jak czujesz, napewno nie chcesz źle ani dla siebie ani dla swojego dziecka. Żadna z nas nie prosi się o kłopoty ale one czasem przychodzą.😐
Zrób to, co uważasz że będzie dla Ciebie najlepsze 😎
Wiem, mama bardzo wspiera i się martwi. Potrzebuję wrócić do pracy jeszcze na jakiś czas, ale teraz się boję, ze swoją decyzją zaszkodzę dziecku i nie wybaczę sobie do końca zycia. Wprawdzie jednego covida już przeżyłam bez szczepionek, teraz jestem po 2 dawkach, ale nie wiadomo, jak w ciąży przebiegnie choroba..

Jeju dziewczyny jak ja Was podziwiam, że dajecie radę pracować. Ja się niestety już poddałam z bezsilności wielkiej i ciągłych mdłości. Nie dałabym rady rano się odkleić od miski, a potem wytrzymać 8h. W moim ostatnimi dniu w pracy, wyszłam po godzinie z płaczem (gdzie nigdy nie pozwoliłam sobie na okazywanie słabości). Chociaż powiem szczerze, że rzeczywiście jest to prawda, że siedząc w domu czuję się niestety najgorzej. Organizm wie, że nie musi się starać i daje mi popalić 😭 tęsknię za pracą, ale postanowiłam, że teraz to ja i dzidzia jesteśmy najważniejsi i nie zbawię świata pracując w czasie kiedy jest to ponad moje siły 🤔
Ja mam podobnie 😭

Mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek 😁
Jakich kosmetyków używacie do nawilżania skóry na piersiach i na brzuszku? Tak żeby nic nie zaszkodziło dzidzi, ale też żeby jak najbardziej ochronić się przed rozstępami 🤔🤔

Dziewczyny czy któraś z Was bierze prenatal duo?
Ja teraz zacznę, kiedyś kupiłam, ale brałam pregna plus i pregna dha.
Ale zastanawiam się, czy nie powinnam brać czegoś bez żelaza- nie kojarzę, żebym miała niedobór, ale jednocześnie boję się go nie brać:D A ginekolog nic mi nie wspominała o tym, zeby brać bez żelaza…muszę w miarę szybko zrobic badanie.

Chcę się pożalić 😢 kończę zwolnienie i wybieram się w pon do pracy, ale moja mama tak mi wierci dziurę w brzuchu, że nie powinnam pracować w samym środku kolejnej fali... Teraz czuję się jakbym była nieodpowiedzialna i sama prosiła się o kłopoty. Popłakałam się z tego wszystkiego.
Mama,jak prawie każda,na pewno bardzo się o Was martwi. Jeśli to nie jest konieczne,to pomysl,czy nie przeczekać chociaż tego szczytu pandemii. Ja właśnie leżę z omikronem. Nic mi się co prawda takiego złego nie dzieje,ale myślę,ze to dlatego,ze chorowałam już na covid i szczepilam się jedna dawka. Jak nie kusisz pilnie wracać do pracy,to może chociaż z miesiąc przeczekaj? Będziesz spokojniejsza i Ty,i Mama

reklama
Mam pytanie do bardziej doświadczonych koleżanek 😁
Jakich kosmetyków używacie do nawilżania skóry na piersiach i na brzuszku? Tak żeby nic nie zaszkodziło dzidzi, ale też żeby jak najbardziej ochronić się przed rozstępami 🤔🤔
Tych,co zawsze (ja akurat balsam BeBio). Ważniejsze jest nawilżanie organizmu od środka (trzeba pic dużo wody),można tez masować skórę.

Do góry