reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

Czy ma któraś z Was ból w plecach w okolicach kości krzyżowej? Mi się utrzymuje już od ok tygodnia. Czasem to nawet ciężko się schylić czy usiąść... Zauważyłam, że jest gorzej gdy siedzę dużo w ciągu dnia
Ja mam podobnie , po 8h w pracy czuje taki ból, ale póki co nie biorę żadnych leków, wystarczy że więcej w ciągu dnia leżę albo chodzę jeśli się da ;)

reklama
[emoji33] Ojej biedna, a ten krwiak nieduży, ale powiedział Ci chociaż lekarz jakie wymiary? I w którym miejscu?
Współczuję [emoji17]
Ja siedzę w domu, ani razu sytuacja nie wymagała wizyty na IP.
Nic nie powiedział. Jutro mam mieć usg robione przez ordynatora, który jest bardzo rzeczowy i dokładny więc jego dopytam jak to wygląda..

Mialam krwiaka w pierwszej ciazy. Obudzilam sie nad ranem i poczulam dziwne uczucie w piżamie, poszlam do łazienki a tam dosłownie masakra.. normalny krwotok. To był 9 tydzien, mialam najczarniejszy scenariusz w glowie, pojechalam do szpitala, juz pomijam co przeżyłam zanim w ogole mnie ktoś przyjal.. lekarz mnie zbadał, nie widział skad krwawienie, przepisał duphaston i powiedział, że mogę zostać w szpitalu a mogę isc do domu, bo w sumie w szpitalu leczenie będzie wyglądało tak samo. Pojechalam wiec do domu a na wieczór umowilam sie do mojej lekarki i zauwazyla krwiaka, dostalam leki przeciwkrwotoczne, mialam się oszczędzać, krwawiłam przez kilka dni, plamiłam chyba przez miesiąc i przeszlo
A czy bolał Cie przy tym krwiaku brzuch?

Ja do 11 tyg pracowałam, po 12h, zmiany nocne i dzienne. Jestem położną, pracuje z noworodkami. Nie chciałam psuć ludziom świąt i wciskać im swoich dyżurów. Drugi raz bym tego nie powtórzyła. Praca nocna w ciąży to jednak hardcore. Z drugiej strony patrząc za okno i zajmując się nicnierobieniem (dziecko w przedszkolu;) chętnie bym wróciła na troche do pracy.
Podziwiam za nocki 💪 ale nasze zdrowie w ciąży najważniejsze. Dobrze że masz to już za sobą

reklama
Do góry